Álom-villa a Normafánál

A Normafánál nem csak kirándulni, a kilátásban gyönyörködni, vagy télen szánkózni lehet, hanem lakni is. Persze itt lakni kiváltság, presztízs, különösen, ha valakinek önálló házra is telik. Errefelé persze inkább elegáns nagy villák vannak, így a felső tízezer kedvelt vadászterülete ez, ami az ingatlanokat illeti.

A felső rétegeknek – és persze a kíváncsiskodóknak – hoztunk most egy kiemelten gyönyörű villát, ami a Normafánál, hatalmas, 2000 négyzetméteresnél is nagyobb, ősfás telken keresi a gazdáját.
A gyönyörű képek ugyan magukért beszélnek, de ejtsünk azért néhány szót a pompás épületről, erről a gyönyörű, elegáns, valóban – már elhelyezkedésénél fogva is – a luxust megtestesítő álomházról.

 

Vegyünk az alapokat, íme egy ősfás, intim telek, egészen pontosan 2068nm-en, rajta egy hangulatos, egészen egyedi villaház. Méghozzá olyan extrákkal, mint a rendszeresen használt és gondozott beltéri úszómedence, dupla garázs, impozáns méretű nappali, tágas kertkapcsolatos konyha, egyedi fa nyílászárók (melyek mindegyikéből a szép kertre lehet rálátni), mindez összesen 550 négyzetméteren.

Lépjük is be ebbe az álomházba: az impozáns méretű előszoba ajtaja mögött egy közel 60 nm-es terű, nappali fogadja az ide látogatót, a mind két oldalra nyitott ablakaival, amik a villa hangulatához illő fa zsalugáterekkel szereltek. A nappali mind két oldalán a kertbe léphetünk ki. Az egyik oldalon egy teljesen szeparált nagyméretű teraszra, a másik oldalon pár lépcsőn lefelé haladva, a fák és bokrok között sétálhatunk.
Itt van a tágas étkező is, amely mellette nagy, kétszárnyú ajtóval összenyitható vagy szeparálható tágas konyha található. A konyhabútor gépesített és ajtaján keresztül szintén a teraszra jutunk. Ezen a szinten mindenhol süttői mészkő-burkolattal fedett a járószint, alatta padlófűtéssel.

A lépcsőn felfelé haladva egy tágas fogadótérbe jutunk, ahol a bútorok összessége megmutatja a villa hangulatát, itt egy felső nappali vagy pihenő, de kialakítható egy dolgozó rész is vagy gyerekeknek egy közösségi tér. Ebből nyílnak a tágas, világos hálószobák, amelyekből ezen a szinten négy található. A szülői háló, ami kert hátsó felé nyílik egy saját nagy méretű erkéllyel és a szobához tartozó tágas, kádas fürdőszobával.

A többi három hálószobához 2 fürdőszoba és egy gardrób szoba van. Mindegyik hálószobába más napszakban köszönt be a Nap.

Erről a szintről az emeleti részre továbbhaladhatunk, ahol a fa tetőszerkezetének szépsége miatt, a tulajdonos nem szerette volna kihasználatlanul hagyni vagy lefedni ezt a teret, így egy nagyméretű, szinte levegős szoba került kialakításra. Gondolva egy esetleges későbbi változtatásra, a vízvételi lehetőség biztosított, egy későbbi konyha vagy tusoló kialakítására.

Visszatérve a ház fogadószintjére, lefelé haladva a kiszolgáló helyiségek kaptak helyet. Mint a kétállásos garázs, a gyönyörű folyamatosan használt medence tér, a mosókonyha, a kazánhelyiség, és egy nagyméretű tárolóhelyiség.

A Villa jól átgondolt kialakításának köszönhetően, az új tulajdonosa számára esztétikailag tökéletesíthető és korszerűsíthető, valamint stílusát tekintve elvihető több irányba. Erősíthető egy modern art deco-s irány, vagy egy mediterrán vezetés, de egy letisztult modern kivitelezés sem áll messze a lehetőségektől.
A lakás fűtését és meleg-víz ellátását a Vaillant gázkazán biztosítja. Felszeret Vaillant villanybojler,
A hideg burkolatok alatt mindenhol padlófűtés található, a meleg burkolatoknál radiátoros fűtés, egyes fürdőszobákban mind a kettő.

Közlekedés szempontjából is tökéletes választás az épület, bár a tulajdonos ide inkább taxival vagy saját autóval érkezik. De fontos azért, hogy a közvetlen közelben van a 60-as Busz és a Fogaskerekű, távolabb pedig a 21, 21A, 990-es buszok. A közelben van – a teljesség igénye nélkül – a Rege Park Játszótér, a Diana utcai játszótér, az Ágnes úti Játszótér, a Budapesti Katica Bölcsőde és Ficánka Játszócsoport, a Mother Goose Óvoda/ Kindergarten, a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, a Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, a Háziorvosi rendelő, a Svábhegyi Patika. De a közelben kisebb üzletek és zöldséges is van.

A cikk az ingatlan értékesítőjének megbízásából készült.


© 2021 (v2.202102)