Egy hipermodern ház vár Budaörsön, erdő mellett

Akad olyan új, hipermodern családi ház is a piacon, amelynek a tervei készen vannak, már csak a kivitelezésre vár. A különleges adottságú telek a lehető legrészletesebb kivitelezési tervekkel keresi a gazdáját Budaörsön, egy hatalmas, erdő melletti területen. Itt építhető fel ez a lélegzetelállító álom-luxusház.

Hipermodern, a legfrissebb trendek szerint épült családi házat szeretne, méghozzá a budai hegyvidéki részekhez közel? Álmodott már arról, hogy az ölébe pottyan élete lehetősége? Ha még nem, itt az ideje, hogy egy pillantást vessen erre a nemrég, hosszas tervezői-előkészítői munkával megálmodott gyönyörűségre. A tervek és az építéshez szükséges telek is az Öné lehet most Budaörsön.

Ez a budaörsi, Csíki-hegyek részén, egy gyönyörű, panorámás dombtetőn elhelyezkedő telek nem csak hatalmas méretű – 1500 négyzetméteres –, hanem, mint említettük, teljesen kész beépítési tervekkel rendelkezik, ahogy az az alábbi képen is látható.

A hipermodern és szuperluxus családi ház már csak a kivitelezésre vár, hiszen nem csak az építészeti, de a kivitelezési tervek is készen állnak. Csak arra várnak, hogy az új tulajdonos megvalósítsa azokat. Készen vannak a tartószerkezeti tervek, a gépészeti tervek, az elektromos tervek, sőt, a kert tervei is!

Nézzük akkor az építészeti szempontokat: a tervezett épület hosszanti elrendezése egyszerre egy egybefüggő kompozíció, és egyszerre a funkciók szeparálásából adódóan jól elkülönített térrészek egysége. A hosszanti, ugyanakkor erősen lejtős telken végigfutó gyalogút rendezi a kert elemeit: A bejárati kocsibeállót, a terepszint alatti, zöld tetővel fedett garázzsal együtt, az innen elérhető pihenő és medenceszintet, és az efelett elhelyezkedő családi házat. A ház megközelítése a közepén oldalról történik s innen tovább vezet egy tereplépcső a ház feletti erdős területhez. A telepítés úgy lett kialakítva, hogy az épület mind előre mind hátsó irányba és oldalról is megnyíljon a kert felé.

Az épület megközelítése a földszinten történik, mely két eltolt szintre tagozódik: a nagyobb belmagasságú alsó térben található közösségi helyiségek egysége, a nappali, az étkező-konyha, míg a kiszolgáló helyiségekkel (kamraszekrény, háztartási helyiséggel, gépészettel, vendégszoba mosdóval), a felsőbb térrészben vannak elhelyezve előbbitől a lépcső térrel elválasztva. Az emeleten található a 2 nagy háló-egység 2 fürdővel, gardróbbal. A lépcsőtér itt zsibongó/felső nappali térbe érkezik.

Az utca felől egyállásos, terepszint alatti garázs lesz kialakítva. Az épület hűtése-fűtése hőszivattyúval lesz megoldva, mégpedig mennyezet és padlófűtéssel, a szellőztetés pedig gépi működtetésű hővisszanyerős szellőzővel történik. Így az épület alacsony környezetterhelésű lesz, amit segít a ház helyiségeinek optimális tájolása, benapozottsága is.

.

A cikk elkészültét a telek értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)