Egy hipermodern ház vár Budaörsön, erdő mellett

Akad olyan új, hipermodern családi ház is a piacon, amelynek a tervei készen vannak, már csak a kivitelezésre vár. A különleges adottságú telek a lehető legrészletesebb kivitelezési tervekkel keresi a gazdáját Budaörsön, egy hatalmas, erdő melletti területen. Itt építhető fel ez a lélegzetelállító álom-luxusház.

Hipermodern, a legfrissebb trendek szerint épült családi házat szeretne, méghozzá a budai hegyvidéki részekhez közel? Álmodott már arról, hogy az ölébe pottyan élete lehetősége? Ha még nem, itt az ideje, hogy egy pillantást vessen erre a nemrég, hosszas tervezői-előkészítői munkával megálmodott gyönyörűségre. A tervek és az építéshez szükséges telek is az Öné lehet most Budaörsön.

Ez a budaörsi, Csíki-hegyek részén, egy gyönyörű, panorámás dombtetőn elhelyezkedő telek nem csak hatalmas méretű – 1500 négyzetméteres –, hanem, mint említettük, teljesen kész beépítési tervekkel rendelkezik, ahogy az az alábbi képen is látható.

A hipermodern és szuperluxus családi ház már csak a kivitelezésre vár, hiszen nem csak az építészeti, de a kivitelezési tervek is készen állnak. Csak arra várnak, hogy az új tulajdonos megvalósítsa azokat. Készen vannak a tartószerkezeti tervek, a gépészeti tervek, az elektromos tervek, sőt, a kert tervei is!

Nézzük akkor az építészeti szempontokat: a tervezett épület hosszanti elrendezése egyszerre egy egybefüggő kompozíció, és egyszerre a funkciók szeparálásából adódóan jól elkülönített térrészek egysége. A hosszanti, ugyanakkor erősen lejtős telken végigfutó gyalogút rendezi a kert elemeit: A bejárati kocsibeállót, a terepszint alatti, zöld tetővel fedett garázzsal együtt, az innen elérhető pihenő és medenceszintet, és az efelett elhelyezkedő családi házat. A ház megközelítése a közepén oldalról történik s innen tovább vezet egy tereplépcső a ház feletti erdős területhez. A telepítés úgy lett kialakítva, hogy az épület mind előre mind hátsó irányba és oldalról is megnyíljon a kert felé.

Az épület megközelítése a földszinten történik, mely két eltolt szintre tagozódik: a nagyobb belmagasságú alsó térben található közösségi helyiségek egysége, a nappali, az étkező-konyha, míg a kiszolgáló helyiségekkel (kamraszekrény, háztartási helyiséggel, gépészettel, vendégszoba mosdóval), a felsőbb térrészben vannak elhelyezve előbbitől a lépcső térrel elválasztva. Az emeleten található a 2 nagy háló-egység 2 fürdővel, gardróbbal. A lépcsőtér itt zsibongó/felső nappali térbe érkezik.

Az utca felől egyállásos, terepszint alatti garázs lesz kialakítva. Az épület hűtése-fűtése hőszivattyúval lesz megoldva, mégpedig mennyezet és padlófűtéssel, a szellőztetés pedig gépi működtetésű hővisszanyerős szellőzővel történik. Így az épület alacsony környezetterhelésű lesz, amit segít a ház helyiségeinek optimális tájolása, benapozottsága is.

.

A cikk elkészültét a telek értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)