Hangolódjunk romantikus rönkházakkal az őszre!

Most már tényleg lassan vége az októberi nyárnak, így, a hideg közeledtével, egyre többen vágyunk hétvégente egy romantikus erdei faházba, közel a természethez. Pedig akár az év minden napján élvezhetnénk a rönkházak nyújtotta előnyöket és egyedi hangulatot. Hangolódjunk most az igazi őszre szebbnél-szebb rönkházakkal!

Sokan annyira megszeretik a hangulatos faházak egyedi atomszféráját, hogy otthonukat is fából építik meg. A faházakon belül is önálló kategóriát képviselő rönkházaknak pedig rengeteg előnye van. Persze amellett, hogy rendkívül látványosak.

Gondolta volna, hogy kiváló hang- és hőszigetelőképessége, vagy a gyors elkészülési ideje mellett még egészséges is ilyen házban lakni? A rönkházak ugyanis bizonyítottan jótékony hatással vannak az egészségre, hiszen lakóinak állandó aromaterápiában van részünk, ami állandó pozitív hatást gyakorol a légzőszervekre, illetve olyan komoly betegségek kialakulásának esélyét is minimálisra csökkenti, mint az asztma vagy az allergia.

Budapesten is élhetünk egy gyönyörű rönkházban, például Óbuda panorámás, északi lejtőjén. A ház kétszintes, három hálószoba és dolgozószoba is található benne. A fűtésről norvég Nobo panelek mellett, hangulatos kályha gondoskodik. És a mai árviszonyok mellett a ház még a megfizethető kategóriába eshet a tehetősebb budai átlagembereknek is.

Nagycsepelyen, közel Balatonszemeshez helyezkedik el ez a 7 hektáros birtok, melyen erdő, hatalmas horgász-tó, kis sziget, csörgedező patak, mező, valamint egy 140 nm-es rönkház található. A házban tágas nappalit – Toszkánából származó konyhát – étkező részt, fürdőszobát, 4 hálószobát és egy fedett teraszt alakítottak ki, ahol szauna gondoskodik a kikapcsolódásról.

Dobogókőn, Pilisszentkereszt közelében épült az alábbi rönkház, egy nagy, fél hektáros teleken. A 200 nm-es ház alsó szintjén egy hatalmas galériás nappali, hálószoba, 2 fürdőszoba, az emeleten pedig két külön nyíló szoba található saját gardróbbal. A kertben hangulatos sütögető, valamint a jakuzzis terasz várja a lakókat.

Noszvajon is találtunk egy szép rönkházat, méghozzá a tó közelében, nyugodt környezetben. A háromszintes házban teraszkapcsolatos konyha és nappali, 2 fürdőszoba, 2 hálószoba található. Az alagsorban egy közösségi helyiséget építettek ki, melyben többek között beépített bárpult is megtalálható. Sok egyéb extra mellett egy 4 személyes jakuzzi is gondoskodik a kikapcsolódásról.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)