Újjászületett egy igazi klasszikus a sztárkerületben

Az új építésű lakóparkokat elnézve, sokak fejében megfordul a kérdés, hogy miért csak szinte egyforma, kockás monstrumok épülnek? Szó, ami szó, a legtöbb új építésű projekt modern irányvonalat követ, és a házak homlokzata a legtöbb esetben igencsak unalmas. Mi azonban most találtunk egy igazi kivételt, egy klasszikus régi-vadonatúj különlegességet!

A klasszikus házakat nagyon sokan szeretik, mégis nagyon nehéz olyan lakást találni, ami nem elég, hogy minden igényünknek megfelel, de egy olyan régi házban helyezkedik el, amit felújítottak és folyamatosan karban is tartanak.

Aki mégis talál ilyen ingatlant, az pedig nem használhatja fel például a teljes értékű CSOK-ot, mert azt kizárólag új építésű lakásokra lehet megkapni. Szerencsére azért nincs annyi üres telek Budapesten, amennyire szükség lenne az új építésű projektekhez, így a fejlesztők látókörébe a régi lebontandó vagy “az utolsó szögig” felújítandó házak is belekerülnek, és jó esetben így akár meg is menekülnek.

Különösen igaz ez a sztárkerületté vált XIII. kerületben, ahol egymást érik az új fejlesztések, és kevés a beépítésre váró terület. Nem csoda, hogy volt egy beruházó, aki felfigyelt a Kartács utca és a Hajdú utca sarkán álló 100 éves épületre.

Az igazi klasszikus, XIX. századi ház így teljesen újjászületett, és még egy emelettel is bővült. Kívülről megőrizte klasszikus stílusjegyeit, és belülről is megmaradt a régi polgári lakások hangulata: nagy belmagassággal, ugyanakkor teljességgel a modern kor igényeihez igazítva.

A közösségi terekkel és csodás belső kerttel rendelkező Magnólia Házon már a végső munkálatokat végzik, és – ellentétben a legtöbb új építésű lakással – itt rövidesen költözhetnek is a lakók. Ők élnek is ezzel a páratlan lehetőséggel, mert egyre kevesebb a szabad lakás, érdemes hát sietni.

A lakáskínálatban ugyanakkor még minden korosztály megtalálhatja az igényeinek megfelelőt, hiszen a klasszikus nagypolgári lakásoktól, a kis garzonokig, a kertkapcsolatos lakásoktól, az emeletráépítéssel létrejött loft jellegű, duplex lakásokig rendkívül széles a skála.

A lakások gazdaságos fenntartása miatt egyáltalán nem kell aggódniuk a lakóknak, hiszen a korszerű hőszigetelésnek és a hőmennyiségmérős, házközponti fűtésnek köszönhetően még a nagy belmagasságú lakásokat is gazdaságosan lehet fűteni.

De nemcsak a lakások, hanem a környék is ideális lehet mind pályakezdő fiatalok, egyetemisták, mind családok, idősek számára, hiszen közel a Váci úti irodafolyosó, ahová már nagyon sok embert köt a munkája, és az Árpád híd is, ahonnan a 3-as metróval, vagy az 1-es villamossal szinte bárhova eljuthatunk Pesten, és a hídon keresztül percek alatt Óbudán lehetünk.

A kiváló közlekedés és infrastruktúra mellett ugyanakkor a bevásárlási és szórakozási lehetőségekben is válogathatunk, és egyedülálló módon sok a zöld felület is, ami kiegészül a Margit-szigeten található kikapcsolódási, sportolási lehetőségekkel.

A projekt fejlesztője, a Kartács Projekt Kft. ugyanakkor gondolt arra is, hogy a házon belül is legyen kikapcsolódási lehetőség, ezért megőrizték, és gyönyörűen felújították az épület dongaboltozatos pincéjét, ahol fitneszterem és infraszauna is helyet kapott, és várhatóan egy, a ház stílusához illő kis kávézó is nyílik majd a földszinten.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)