Így kereshetsz ma is milliókat lakás befektetéssel!

Tudtad, hogy a lakás jó befektetés? Persze. Hiszen ezt mindenki tudja. Mégis sokan óvatosak. Például – sokszor joggal – félnek a kiadással járó kellemetlenségektől, macerától. És azt tudtad, hogy ez kis költséggel és teljes biztonsággal megúszható, ha egy profi cégre bízod a dolgot? Sőt, azt sem biztos, hogy gondoltad volna, hogy addig is jelentősen emelkedhet az új lakásod értéke, amíg felépül a ház? Mutatjuk a tippünket.

A WING Zrt. lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkája, a LIVING, az ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközponttal közreműködve, a minap egy kutatás keretében vizsgálta meg, miként alakul egy új lakás értéke a tervezőasztaltól a projekt befejezéséig.

Az eredmények pedig pontosan a fenti kérdésekre adhatják meg a választ. Az otthonok ára ugyanis a vizsgált projektekben – a tervfázishoz képest – nem kevesebb, mint 48 százalékkal emelkedett a befejezésükig! Részben az építkezés előrehaladásának, részben pedig a piaci árnövekedésnek köszönhetően.

Vagyis a képlet valahogy így festhet egy élő példán keresztül: egy 40 millió forintért meghirdetett, még építés előtt álló lakás esetében – 25-75 százalékos fizetési ütemezésnél – mindössze 10 millió forintos kezdő részletet kell befizetnie a vevőnek. A maradék 30 millió forint kifizetésére azonban csak folyamatosan, átlagosan 2 év múlva kerül sor.

A lakás ára viszont a korai fázisban történő foglalással-vásárlással rögzül 40 millió forintban, míg értéke a korábbi évek tapasztalata alapján nő. A vizsgált projektekben például egy 40 milliós lakás ára a befejezésére meghaladhatta akár az 58 millió forintot. Így a kezdeti 10 millió forintos befektetéssel két év alatt több mint 18 millió forintot lehetett nyerni!

Sokak szerint ráadásul az új építésű piacon, illetve a jó helyen lévő, budapesti újszerű lakások esetén árnövekedés a jövőben tovább folytatódik. E folyamatot erősítheti, hogy a kedvezményes 5 százalékos adókulcs után 2020 januárjától visszatér a 27 százalékos újlakás áfa teher is.

Így hát ebben az évben még inkább indokolt lehet a projekt indulásakor befektetőként beszállni egy új lakásba. Mert az idén kifizetett vételárrészletekre még 5 százalékos áfakulcs vonatkozik a már csak 27 százalékkal értékesíthető projektek esetében is! Azaz annál többet lehet spórolni a vételáron, minél nagyobb összeget fizetünk ki 2019. december végéig. Nyilvánvalóan ezt egy épülő ház esetén csak megfelelő körültekintéssel érdemes megtenni, fontos tehát a megbízható fejlesztő választása.

Ha kedvet kaptál egy ilyen üzlethez, akkor példaképp álljon itt egy biztos befektetés, amelyet a sok tízezer tehetős vidéki fiatalt foglalkoztató Váci úti irodafolyosóhoz közel, bizonyosan rengeteg albérlő fog megrohamozni majd, azaz a kiadással nem lehet gond. A lakópark a metróhoz igen közel, mégis csendes helyen, a Váci úttól néhány percre, a Kassák-Klapka-Angyalföldi-Apály utcák által határolt területen épül. Pontosabban bővül. Nyáron kezdődött el ugyanis a Kassák Passage lakásainak értékesítése, amely az igen sikeres Kassák Residence második üteme – de ez utóbbiban is elérhető még néhány lakás, ha valaki azonnal szeretne költözni.

Az újabb, 262 lakásos Kassák Passage építése 2019 utolsó negyedévében kezdődik és igen széles a kínálat: 30-tól 140 négyzetméterig terjedő lakások közül foglalhatunk. Érdekesség és a leendő tulajdonosoknak és bérlőknek igazi hívószó nem csak a lokáció lesz, de az olyan új, közösségi szolgáltatások, mint például a business corner ahová le lehet menni dolgozni, tárgyalni. Lesz emellett közösségi könyvtár- és nappali, valamint közös fészer (szerszámokkal a barkácsoláshoz) is lesz az újabb épületben is.
A minőségre és az épület jó ütemű elkészültére ez esetben is kifejezetten garanciát jelent a LIVING mögött álló anyacég, a WING Zrt., amely 20 éves ingatlanfejlesztői tapasztalattal a háta mögött biztosítja a szakértelmet és a biztos pénzügyi hátteret.

Kiadásra azért is ideális ez az új épület, mert metróval egyszerűen megközelíthetők a vasúti és buszos pályaudvarok, csomópontok és a belváros is, valamint autóval könnyen elérhető minden fontos vidékre induló kivezető út. E szempontok pedig Pestre költöző, de szülőkhöz, rokonokhoz, barátokhoz azért hazalátogató fiataloknál kulcskérdést jelenthetnek. (Aki Pesten lakik, az tudja, hogy mit jelent kiverekednie magát a városból például péntek délután, este felé: ez plusz fél-egy óra is lehet, ha messze lakunk a kivezető utaktól.)

De a közeli Városliget és Margitsziget az aktív mozgás, a séta szerelmeseinek mekkája. E mellett a villámgyorsan fejlődő angyalföldi térség minden elképzelhető intézményt, szolgáltatást, boltot és iskolát „felvonultat”, méghozzá karnyújtásnyira a lakásoktól.

Ráadásul minden lakáshoz ingyenes, úgynevezett Smart Home alapcsomag jár, így a központi egység, a fűtésszabályozás, valamint egy okos dugalj. Az egyéni igényeknek megfelelően többféle módon tovább bővíthető az okosmegoldások köre a Smart+ csomag igénybevételével, így többek között világítás-és fényerő-szabályozás, nyitásérzékelő, klímavezérlő, okos gomb és zár, de akár kézmozdulat-és hangvezérlés is kérhető.

A cikk a lakópark fejlesztője, a Livinghomes támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

A Református Egyházon belül indul eljárás a püspök eltávolítására.

© 2024 (v2.202102)