Nem mindennapi lehetőség a bulinegyed és a belváros határán

Van a pesti belvárosnak egy olyan része, ami sok szempontból vonzó környék. Legyen szó saját otthonunk megtalálásáról, rövid- vagy hosszú távú lakáskiadásról, mindenképpen érdemes szétnézni a VII. kerületben. Itt – a történelmi belváros és a bulinegyed határán – találtunk egy gyönyörű lakást, kilátással a Budai hegységre és a Dohány utcai zsinagógára.

A VII. kerület belsőbb részei, főként a Király utca és a Rákóczi út közé eső rész, az Erzsébet körúttal bezárólag, Budapest egyik legnépszerűbb városnegyede ma már. Nem is csoda, hiszen ez a tágabban vett belváros közepe. Itt a számtalan szórakozóhely és különleges hangulatú vendéglátóhely sokakat vonz. Innen pedig csak pár lépés a történelmi belváros, ahol ugyancsak lépten-nyomon szebbnél-szebb épületeket találunk.

A fentiek okán a környéken található lakások iránti kereslet is évről évre nő, sokan szeretnének errefelé lakást bérelni, de a külföldi turisták körében is ez az elsődleges célpont. Tehát, ami a rövid távú lakáskiadást illeti, az Airbnb-zésben utazó befektetők kedvelt terepe is ez.

A Síp utca és a Wesselényi utca sarkán, ahol egymást érik a gyönyörű, történelmi jelentőségű házak, találtunk egy nagyszerű lehetőséget. Egy Zsolnay kerámiákkal díszített, szecessziós épület legfelső emeleti saroklakása, két erkéllyel rendelkezik, ahonnan megcsodálhatjuk Európa legnagyobb zsinagógáját és a budai hegyeket egyaránt.

Az ingatlan ráadásképp teljes körű felújításon is átesett, melynek keretében nem csak esztétikai szempontból újult meg. A felújítás során többek között új külső nyílászárókat, új redőnyöket és új fűtőrendszert is beépítettek. A 82 négyzetméteres lakásban jelenleg egy tágas étkezős, amerikai konyhás klímás nappali, 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, valamint mosókonyha található. Emellett főzőlappal, sütővel felszerelt konyhabútor is van a lakásban.

Tökéletes választás egy ilyen otthon azok számára, akik különleges, igényes kialakítású belvárosi “hajlékot” keresnek, vagy azoknak, akik akár rövid, akár hosszútávon jól kiadható lakásba fektetnének.

 

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt.

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

© 2024 (v2.202102)