Nézd meg ősszel, vedd meg még idén; és élvezd már a jövő nyáron!

A Balaton partján olyan új, valódi prémium lakást nem könnyű találni, amelyik vízre néz, nagyon modern, és nem kell milliárdosnak lenni a megvásárlásához. Mi most találtunk egy ilyen ajánlatot Balatonszemesen, a barátságos település központjában, a kikötő mellett, Siófoktól autóval csak 20 percnyire van és jövő nyáron költözhető.

Az őszi Balatonnál kevés szebb dolgot tudok elképzelni, talán csak a késő-tavaszi, vagy nyári, „vidám” Balatont. De az igazi, kissé szomorkás, de mégis gyönyörű őszi Balaton arra csábítja az embert, hogy minél több időt töltsön ilyenkor is a partján – arról nem is szólva, hogy mapapság októberben is olyan idő van, mint nyáron…

Ha pedig lenne egy saját, akár vízre is néző otthonunk, akkor kora tavasztól, késő őszig rengeteget lehetnénk lent. Arról már nem is szólva, hogyha egy vízre néző, kedves kis település központjához közeli, modern és „menő” házban lenne ez a lakás.
Sok középosztálybeli honfitársunk szerint ez csak a felső tízezer kiváltsága. Pedig nem. Egy nagyvárosi, tisztességesen kereső család már nyugodtan belevághat egy ilyen Balaton-parti kalandba.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, álljon itt példaként a Marina Sétány épülete. A két gyönyörű, fehér jachtot formázó társasház a Tihanyra és Badacsonyra is páratlan vízi panorámát nyújtó kikötő mellett épül, sőt, az egyik homlokzata már készen is van. Azaz könnyű elképzelni, hogy jövő nyáron akár saját hajónkon is megpihenhet majd a tekintetünk, ha kinézünk Balaton parti lakásunk teraszáról.
Egy ilyen különleges minőség Budapesten vagy mondjuk egy olasz, osztrák, vagy német tó partján még a jobb módban élő átlag-magyaroknak is elérhetetlen, de itt a Balatonon már egy budapesti új lakás áráért miénk lehet ez a páratlan luxus. Nem is csoda, hogy már igen sok ingatlan elkelt a két gyönyörű házban.

Nézzük azért a részleteket: az összekapcsolt két épület legközelebbi szabad strandtól csupán 150 méterre, azaz egy percnyi sétatávolságban van.
A helyszínt pedig kifejezetten egyedivé teszi a kikötő és a központ – már említett – közelsége. A mindössze 52 lakásos dupla épületszárnyú-ház ráadásul 16 penthouse jellegű, nagy üvegfelületekkel és teraszokkal kialakított lakást kínál. Ezeken a nagy teraszokon beépített jacuzzi medencével együtt!

Marina Sétány Penthouse épület otthonai többek közt magas szintű hő- és hangszigetelést, modern nyílászárókat, és talajszondás-hőszivattyús energiaellátást is kapnak. Ez a megbízható és igen alacsony rezsijű fűtés-hűtési rendszer, valamint korszerű, részben távvezérelhető gépészeti rendszerek is lesznek. Pedig ennek hiányában a régebbi apartmanok tulajdonosai képtelenek kontrollálni a rezsit.

Ezen a színvonalon már lesz közös használatú úszó- és gyerekmedence, belső kert is, de a tetőn egyedi napozóteraszok érhetők el, és belső sétányt is épül. Hasznos dolog, hogy a kültéri napozó-medence kerti része egy méterrel meg van emelve, ezzel biztosítva az intimitást. De persze lesznek zárt garázsok, kültéri parkolók és tárolók is. A dupla-szárnyú épületet pedig folyosó köti össze, természetesen lifttel.

A két ház lépcsőzetesen emelkedik felfelé, így nagy és napos teraszok és ferde mellvédek teszik különlegessé az összhatást: a házak mintha egy elegáns jachtot formáznának, a kikötő mellett hogy is lehetne ez másképp…

A cikk megjelenését a lakások forgalmazója, a Balla Ingatlan támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)