Bámulatos balatoni Bauhaus-stílusú luxus

A balatoni luxus fogalmát is sokan, sokféleképpen értelmezik, de az biztos, hogy válságálló, azaz a gazdasági helyzettől függetlenül értékálló, sőt, értéknövekedés elé néző befektetés nem mindenütt van. Csakis ott, ahol nem csupán a kivitelezés, de a lokáció is elsőrangú, illetve több szempontból különleges. Most épp egy ilyet mutatunk a siófoki Aranypart szívében!

Aki a balatoni ingatlanok közt tényleg egyedit keres, az nem a parttól távolabb, és nem is a városközponttól távolabb, hanem mondjuk egyenesen a Siófoki Aranypart szívében szeretne lakni, nyaralni, vagy épp befektetni. Esetleg ez utóbbi kettőt egyszerre.

Elsőre azonban a befektetők a fővárosi kiadó lakásokat preferálják, ám elárulunk egy nagy titkot: egy balatoni új luxus-wellness lakás hozama akár a duplája is lehet egy budapesti új lakásénak.

Szétnéztünk tehát a Siófoki Aranyparton, és találtunk is egy igazán egyedi, nagyon hangulatos bauhaus stílusú villát, amit nem csak felújítanak, de a hatalmas telekre egy másik, emberléptékű, új, az előbbihez illeszkedő stílusú (igaz nem klasszilus bauhaus) épületet is felhúznak, amely gyakorlatilag egy luxus wellness hotel kényelmét nyújtja, de mégis intim, egy mindössze 24 lakásos társasház formájában.

Itt tehát egy kifejezetten prémium lokációról, prémium épületről van szó, amely a fejlesztő szerint garantált árnövekedést jelent a következő évekre nézve, hiszen a prémiumra mindig van és lesz igény. A projekt pedig egy balatoni luxus wellness szálloda kényelmét nyújtja, mégpedig egy pesti átlaglakás áráért.

A lényeg pedig az a befektetők szempontjából, hogy – mint már szó volt róla – egy ilyen apartman sokkalta jobb befektetés, mint ma egy pesti lakás. Egy tipikus, új budapesti lakás ma már a bérleti díjakból jellemzően 18-22 év alatt térül meg, tehát az új építés esetén a kiadási hozam már 5 százalék alatt jár. Ez csak akkor vállalható, ha jelentős értéknövekedés is „jár mellé”, ám ez a túlfűtött fővárosi piacon egyre kevéssé realitás.

Viszont Siófokon egy ilyen luxus-wellness ingatlan, csak tavasztól őszig, illetve a hosszú hétvégéken, ünnepekkor kiadva is akár 10-12 év alatt visszahozhatja az árát, azaz akár 10 százalék körüli hozamot is hozhat, mivel nyaralónak magas áron lehet kiadni. Mert hát külföldiek itt is inkább a jó minőségű ingatlanokat keresik, központi elhelyezkedéssel. Arról nem is szólva, hogy az értéknövekedési kilátások is jelentősen jobbak, mint a kissé túlfűtött budapesti piacon.

A Villa Bauhaus épülete tehát Siófok parti (ezen belül is a legjobb: aranyparti) részének a szívében van, így közvetlen közelében található szinte minden. Ha egyszer megérkezünk ide, akkor már semmiért sem kell autóba ülnünk! Pár lépésre van a Petőfi sétány az éttermeivel és szórakozási lehetőségeivel, a Kálmán Imre szabadtéri színpad, a buliközpont, a Jókai parkban a teniszcentrum és rendezvények, koncertek. Kőhajításnyira található a Plázs, Siófoki nagy strand az 50 méter magas óriáskerék, vagy a kikötő is. Ezen túl minden üzlet, intézmény is van, ahogy a vasútállomás sincsen messze.

Aki itt vesz otthont, az egyben lakást, nyaralót, wellness hotelt is kap. Olyan extrákkal, mint a legfelső szinten kialakítandó 250 négyzetméteres wellness, a teraszon pedig egy 58 négyzetméteres 14 méter hosszú medence. A fedett részen épített jacuzzi, infra- és finn szauna is lesz, és természetesen minden szint lifttel lesz megközelíthető. Valamint érdemes megemlíteni, hogy a nappalik és a teraszok közt drága, egyedileg készülő emelő-toló ajtók kerülnek, és a többi nyílászáró is prémium kategóriás lesz. A legmodernebb, hőszivattyús technológiát alkalmazó felületfűtés-hűtés lesz a mennyezeten, a télen meleget, nyáron hűvöset ad, mindezt filléres rezsi mellett.

A lakáskínálat is széles, a kis garzontól a nagyobb 60 négyzetméteresig akad itt minden, ráadásul hatalmas teraszokkal, melyek átlagosan a lakás alapterületének 40 százalékára rúgnak, sőt, akad 42 négyzetméteres óriásterasz is, ami nyáron hatalmas előny. Fontos az is, hogy nem egy unalmas kockaházat kapnak az itt vásárlók, hanem egy különleges, de mégis igen időtálló bauhaus tervet, ráadásul az első, az utca felőli épület eredeti állapotába lesz visszaállítva, de természetesen a mai kor igényeinek megfelelően. Nem mellékes a hatalmas, 2500 négyzetméteres telek sem, sok parkolóval.

A cikk az ingatlanok értékesítőjének megbízásából készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Egy év kellett hozzá, de hivatalosan is a Kreml mellé költözött vissza Budapestről a Nemzetközi Beruházási Bank.

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

© 2024 (v2.202102)