Nem tetszik a drága panel? Költözz új építésűbe, sok-sok millióval olcsóbban!

Ha valaki Dél-Budán, illetve Kelenföld környékén keres olcsó, de jó lakást, akkor egyszerűen nem talál ilyet. Még egy, általában milliókért felújítandó panel garzon is 25-28 milliótól felfelé kezdődik Újbudán. Kelenföldtől jó forgalom esetén csak mintegy 25 percnyire, Bicskén azonban olcsóbban új építésű, emberléptékű lakóparki, sőt, vasútállomáshoz is közeli lakás kapható, óriási terasszal, már 17,5 milliótól, másfél szobás, szintén hatalmas teraszos, pedig éppen 22 millió alatt!

Aki a budai oldal, akár Kelenföld panelrengetegének áraira manapság ránéz, elhűlve tapasztalhatja, hogy 25-26 millió forint a belépő irányár. Ezért sokszor lepusztult, még legalább 2-3 millió forintot és sok hónapnyi felújítási macerát igénylő, mindössze egyszobás lakásokat kaphat. Magyarán, nagy szerencse és kitartás is kell ahhoz, hogy egy, a mai igényeknek tényleg megfelelő, életkezdő lakást 27-28 millióból kihozzunk. Méghozzá a hatalmas, legtöbbször egyáltalán nem emberléptékű, kelenföldi paneltelepek valamelyikén. Gazdagrétről már nem is szólva, ahol a kelenföldinél is kisebb egyszobások irányára már 28-29 millió. Még Budaörs lakótelepi árai is csillagászatiak, ahonnan pedig a kötött pályás vasút eléggé messze esik. Ott csak annyival jobb a helyzet, hogy 28-29 millióért már nem egy, hanem másfél szobát kapunk…

társasházi lakások

Aki azonban nem ragaszkodik ennyire a nagyváros kőhajításnyi közelségéhez, az Gazdagréttől és Kelenföldtől hozzávetőleg 25, Budaörstől 20 percnyire, Bicskén vadonatúj, kulcsrakész, hatalmas (12 négyzetméteres) terasszal ellátott garzont csíphet el, már 17,5 millió forinttól, tehát jóval olcsóbban! Ráadásul kifejezetten közel, pár perc sétára a vasútállomáshoz és közel az autópálya ráhajtáshoz. Azaz a bejárás sem lesz gond a kellemes, modern zónázó vonatokkal vagy gépkocsival. (Ha zónázó vonattal járunk a fővárosba, akkor időben körülbelül ugyanott vagyunk, mintha a budaörsi lakótelepen élnénk! De álljon itt most a kelenföldi paneldzsungel képe, amikor még új volt…)

Ha valaki nagyobbat keres, akkor a Gesztenyés Lakókertben már 50-60 négyzetméter körüli, két- vagy akár háromszobásat kap, lényegében egy gazdagréti garzon áráért. Valamint – ellentétben a mini panel erkélyekkel – egy hatalmas, lakástípustól függően 16-24 négyzetméteres teraszt „ajándékba”.
Nem mellékes, tehát, hogy itt már másfél szobás, vadonatúj, 19 négyzetméteres terasszal váró, további költséget nem igénylő lakás érhető el 21,97 millió forinttól, illetve 62 négyzetméteres 1+2 félszobás lakást, további közel 24 négyzetméteres terasszal 30,97 milliótól.

Ezek az árak alaphangon is mintegy 10-15 millió forinttal olcsóbbak, mint egy hasonló ajánlat 15-20, vagy 25 percnyire innen. Érdemes figyelembe venni, hogy Érdről, vagy Buda külső részeiről, mondjuk a XI. vagy a XXII. kerület egyik távolabbi szegletéből sem feltétlenül gyorsabb a bejutás, ha a főbb csomópontoktól, átszálló megállóktól vagy a főutaktól messzebb esik a lakás!

Ráadásul, aki sokat jár a Balatonra, vagy például munkaügyben Győr-Bécs irányába, vagy erre laknak a rokonai, az minden egyes kiruccanással oda-vissza akár két órányi autózást is nyer, mert nem kell kiverekednie magát Budapestről és visszafelé megint átbumliznia a városon.

Ráadásul Bicskén helyben, ebben a modern, gyorsan fejlődő kisvárosban minden elképzelhető bolt, intézmény megtalálható. Van itt bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium, rendelő, polgármesteri és járási hivatal, művelődési ház, üzletek, éttermek. Ezen felül van egy remek városi uszoda és egy rendezvénypark, a Bicske Szíve Park.

Nézzük akkor a Bicskén rövidesen felépülő Gesztenyés Lakókertet közelebbről. A mindössze öt, emberléptékű lakótömbből álló beruházásban négy darab 17 és egy darab 14 lakásos társasházi épület létesül, ütemezett megvalósítással, egymástól szerencsére kellően távol. A lakópark területe több mint 1 hektáros, számos magas, 20-30 éves gesztenyefa, illetve nyárfa található itt, kellemes árnyékot adva a parkoló autóknak, az erkélyeknek, lakásoknak.
A lakókert épülettel és parkolókkal nem fedett részein belső, aszfalt burkolatú úthálózat lesz. Emellett pedig egy akácfából készült, természetes hangulatú játszótér is rendelkezésre áll, azaz a nagyobb gyerekek a zárt parkban akár önállóan is játszhatnak.

Az egymás feletti szintek – a tetőtér kivételével – azonos elrendezést kapnak, a tetőtérben pedig két-két nagyobb méretű lakás épül, tetőterasszal. A lakások mindegyike(!) rendelkezik erkéllyel, melyek mérete lakásonként eltérő, de mérete jellemzően 3-4-szerese a nagyvárosokban megszokottnak – egészen más életminőséget kínálva ezzel.
A lakásokhoz egy, a körülkerített területen elhelyezkedő, biztonságos felszíni parkoló és egy pinceszinti tároló tartozik, melyek külön-külön megvásárolhatók.

A cikk megjelenését a Gesztenyés Lakókert értékesítője, a Balla Ingatlan támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Jelentős eltérések.

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

© 2024 (v2.202102)