Közvetlen vízparti apartman 14 millióból, ÁFA kockázat nélkül? Igen, lehetséges!

Akinek nyáron nem sikerült elérhető áron balatoni nyaralót találnia, az most még reménykedik benne, hogy ősszel vagy télen alacsonyabb áron vásárolhat. Sajnos azonban évek óta fennálló tendencia, hogy annak ellenére, hogy ugyan ősszel és a téli időszakban valamelyest belassul az ingatlanpiac, a színvonalas és igényes balatoni nyaralók árai továbbra is tartják magukat, nincs érdemi árcsökkenés.

Márpedig a legkisebb, felújításra váró házikókat is elég drágán kínálják, és akkor még nem is biztos, hogy közel vannak a strandhoz. Ezért egyre többen keresik az új építésű projektek eladó apartmanjait, melyekhez nem jár feltétlenül saját kert, mint egy kisebb házhoz, de épp ezért az áruk is sokkal kedvezőbb, és rendszerint a települések központjában, nagyon jó helyen kínálják őket.

Arról nem is beszélve, hogy egy apartman fenntartása sokkal kényelmesebb, egyszerűbb és még olcsóbb is. Nem kell azonban azt gondolni, hogy egy ilyen apartman megvásárlásánál teljesen le kell mondanunk a zöld felületről, hiszen ezeknek a társasházaknak is van közös kertjük, sőt a földszinti lakások akár kertkapcsolatosak is lehetnek!

Ennél pedig már csak egy jobb dolog van: ha a társasház kertje egyben strand is, és az apartmanunk erkélyéről gyönyörködhetünk a Balaton vizében! Mindezeket nyújtja a StrandPark Ingatlanfejlesztési projekt II. üteme Balatonberényben, ahol már 14 millió forint környékén lehet saját apartmanunk. Más hasonló beruházásokhoz képest azonban itt nem kell aggódnunk amiatt, hogy 2020. január 1-vel visszaállítják a 27%-os lakásáfát, ugyanis a beruházás során értékesítésre kerülő apartmanok vételára tárgyi adó mentes. Magyarán nem tartalmaz forgalmi adót, így teljes egészében és biztosan ÁFA kockázat nélkül vásárolhatunk!

További jelentős előnye a projektnek, hogy míg más új építésű projektekben csak frissen ültetett fákat találunk, melyek csak évek múlva lombosodnak, addig a StrandPark projekt egy már árnyékot adó, ősfás parkban helyezkedik el, amely nemcsak strandoláshoz, napozáshoz, de minden más szabadidős tevékenységhez is kitűnő terepet biztosít.

A fejlesztés apartmanjai kisgyermekesek számára is ideálisak, hiszen a saját strand melletti körülkerített területrészen játszótér és gyermekmedence is kialakításra kerül, valamint egyedülálló módon, igény szerint, gyermekfelügyelet is elérhető. Az apartmanokat ráadásul kis önerő-kiegészítéssel akár a Babaváró Hitelből is meg lehet vásárolni. Mi több: a beruházó – kérésre – egyedi feltételeket biztosít a Babaváró Hiteles vevők részére.

A StrandPark apartmanjai befektetésnek is ideálisak, hiszen sokan keresik a vízparti apartmanokat, a kiadással pedig nem muszáj nekünk bajlódnunk, a társasház üzemeltetője ugyanis igény szerint teljes körű bérbeadási szolgáltatást biztosít, ahogyan leveszi a vállunkról a fenntartás, karbantartás, kertgondozás feladatait is mindenképpen, másrészt választható módon belső takarítást is biztosítanak, amennyiben ezt igényeljük.

Az apartmanok fenntartása pedig nemcsak egyszerű, hanem gazdaságos is, hiszen wifi segítségével az egyedi fűtés és az egyedi melegvíz is távolról vezérelhető, illetve a használati költségek is fogyasztás-arányosan kerülnek elszámolásra.

Mindezen előnyöket figyelembe véve még az is könnyen kiszámolható, hogy mennyivel jobban jövünk ki, mintha minden évben szállodára költenénk, arról már nem is beszélve, hogy mennyi utánajárással és adott esetben bosszúsággal is járhat a megfelelő szálláshely kiválasztása, lefoglalása.

Amiatt pedig egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy az apartman majd ősztől-tavaszig üresen áll, és csak a nyarakat tudnánk élvezni bennük, hiszen a Keszthely közelében fekvő Balatonberény és környéke rengeteg más, időjárástól független, vagy épp az őszi-téli időszakban élvezhető kikapcsolódási lehetőséget kínál, a kirándulásoktól kezdve a biciklitúrákon át, egészen a közeli Hévízen vagy Zalakaroson töltött fürdőzésig, és mindezt egy átlagos főváros lakás árának töredékéért.

A rendkívül kedvező lehetőség tehát adott, de érdemes sietni, mert az apartmanok közel háromnegyede már az értékesítés megkezdését követő pár hónap alatt elkelt, és kár lenne lemaradni egy ilyen különleges és kedvező lehetőségről!

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének megbízásából készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)