Heteken múlhat életed egyik meghatározó döntése!

A népszerű XIII. kerületben is zárul a kiskapu: 5 százalékos áfával a friss projektek közül egyre kevesebb érhető el. Most a Váci úti irodafolyosó közvetlen közelében találtunk egy gyöngyszemet egy nagyon megbízható, tőkeerős fejlesztőtől, amely most ráadásul akciós újlakás ajánlattal várja az érdeklődőket. Ez a Kassák Passage, a LIVING Kassák projektjének második üteme, mellyel 2019. december 31-ig milliókat spórolhatsz!

Időről-időre változnak azok a helyek, amelyek a felső-középosztály célkeresztjében vannak, így befektetésre és lakhatásra is igazán alkalmasak. A folyamat persze lassú, de aki időben felismeri, az akár egy életre jó lakóhelyet, illetve hatalmas értéknövekedést könyvelhet el.

Ilyen hely a XIII. kerület ma Magyarországon. A fővárosi, sok ezer új építésű lakás mintegy fele(!) itt épül. Ezek közt is kiemelkednek azok a pontok, amelyek Angyalföld legfontosabb ütőeréhez, a Váci úti irodákhoz közel vannak, és ráadásul a felújított 3-as metrótól sétatávolságra helyezkednek el.

Nézzük azért részletesebben is a Kassák Passage helyét: a Dózsa György úti metróállomás mindössze 6 perc séta, így a Nyugati, a Westend City Center és a Lehel csarnok is negyedórán belül elérhető, de az Árpád hídi csomópont, Újpest-Városkapu, vagy épp a Deák Tér is 15-20 perc legfeljebb. Sőt, a Városliget, Hősök tere még ennél is közelebb van.

Ráadásul autóval könnyen elérhető minden fontos vidékre induló kivezető út északi és keleti irányban, azaz a vidékről érkezők élete is jóval könnyebb. Aki ugyanis a fővárosban él lakik, az tudja, hogy mit jelent átjutni a városon, ma már akár egy szombat délelőttön is…

Nem csak a helyet, hanem az időpontot is szerencsésen választja meg az, aki még idén lakásvásárlás mellett dönt. Ez a lehetőség pedig ebben az évben már csak pár hétig áll nyitva!

Jellemzően eddig lehet ugyanis 5 százalékos áfa mellett megvenni azokat az új lakásokat, amelyek a következő években épülnek fel. Ezeket is csak akkor, ha a vételár nagyobb részét ez év december 31-éig befizetjük. Az év végéig a fejlesztőhöz beérkező vételárrészletekre ugyanis a 27 helyett mindössze csak 5 százalékos ÁFA-tartalom fizetendő.

Igen, így lehet most sok-sok millió forintot spórolni egy-egy új lakás megvásárlása esetén. Nem csak jó helyen, hanem jó időben is kell most lekötni az új lakást, akár saját célra lesz, akár befektetési célra, akár a gyermekeinkre gondolva vásárolunk.

És ha már itt tartunk: a lokáció nagyon nem mellékes. Érdemes megnézni, hogy az elmúlt 10-20 évben a jó lokációkon sokkal jobban nőttek a lakásárak, mint az átlagos, vagy az alatti helyszíneken! És ez a trend a jövőben továbbra is fennmaradhat; sőt, erősödhet.

A városnak ezen a részén úgy találjuk meg a legjobb ajánlatot, hogy egyúttal megnézzük azt is, mennyire megbízható cég építi az adott lakóparkot. Már csak azért is, mert az 5 százalékos forgalmi adó kihasználásához – mint az előbb hangsúlyoztuk – előre kell most fizetnünk a vételár lehető legnagyobb részét. A pénzünk pedig csak akkor lesz igazán biztonságban, hogyha nagy szakértelemmel rendelkező, biztos hátterű vállalattal szerződünk.

Ilyen például a 20 éves ingatlanfejlesztői tapasztalattal rendelkező WING Zrt. is, amelynek lakásokra specializálódott ernyőmárkája a LIVING a Váci út közvetlen közelében építi fel a nagy sikerű Kassák projektjének második ütemét, a Kassák Passage lakóparkot. A két évtizedes múlt pedig a szakértelem mellett a biztos pénzügyi hátteret is garantálja.

A 262 lakásos Kassák Passage építése a napokban kezdődött el, és igen széles a kínálat: 30-tól 140 négyzetméterig terjedő lakások közt keresgélhetünk. A remek helyszín mellett nagy előnyt jelentenek a lakópark által kínált közösségi szolgáltatások! Ilyen például a közösségi könyvtár- és nappali, valamint közösségi fészer, méghozzá igénybe vehető szerszámokkal az otthoni barkácsoláshoz. Vagy éppen az ún. business corner, ahová le lehet menni dolgozni, tárgyalni, ha nem akarunk otthon zavarni mást.

Lesz emellett minden lakáshoz ingyenes, úgynevezett Smart Home alapcsomag. Egy központi egység, okos fűtésszabályozás, valamint egy okos dugalj. Az egyéni igényeknek megfelelően többféle módon tovább bővíthető az okosmegoldások köre a Smart+ csomag révén, így többek között világítás-és fényerő-szabályozás, nyitásérzékelő, klímavezérlő, okos gomb és zár, de akár kézmozdulat-és hangvezérlés is kérhető.

A cikk a lakóparkot fejlesztő LIVING támogatásával készült.


© 2024 (v2.202102)