Balaton-part: akár 5 százalék hozam és értéknövekedés

Az új M7-es lehajtó megépülésével Balatonfűzfő hamarosan jóval „közelebb” kerül a fővároshoz, így még inkább felgyorsulhat a Budapesthez legközelebbi északi-parti város fejlődése. Errefelé, a Balaton-part mellett bukkantunk most egy remek vízhez igen közeli, új lakás-ajánlatra.

Balaton-part – mindenki kedvence. Itt Siófok és Balatonfüred kétségkívül a legnagyobb városok, de a Pesthez közeli települések közül a leglátványosabb fejlődés elé Balatonfűzfő néz a Balaton északi partján. Miért? Azért, mert az M7-es autópálya új lehajtójának átadásával a 710-es úton Fűzfő gyakorlatilag „közelebb” kerül Budapesthez, hiszen az újabb útszakasz átadásával időben olyan közel lesz majd a fővároshoz, mint most Siófok van. A két balatoni nagyváros, Füred és Siófok már ma is mindössze 20-25 perc alatt elérhető Fűzfőről.

A szemfüles befektetők közül egyre többen veszik észre, hogy Fűzfőn még jelentősen olcsóbban lehet kiadási célú lakást vásárolni, mint Balatonfüreden vagy Siófokon. Ez utóbbi nagyvárosokban már a vízhez közeli, jó helyen lévő új vagy újszerű lakások immár négyzetméterenként a milliós árkategória felett vannak. Ezzel szemben Balatonfűzfőn, közvetlenül a kikötő mellett, a vízparttól mindössze 60 méterre is találni olyan, új építésű ajánlatot, amely mindössze 730-740 ezer forint átlagos négyzetméterárakkal csábítja a Vevőket. Ráadásul év végéig még akciósan köthető le itt lakás, de már nem sok, mert a lakások többsége elkelt! Talán nem véletlenül…

Az új út pedig csak az egyik dolog, mert a balatoni vitorlás-élet egyik központi települése is Balatonfűzfő. A most bemutatandó lakópark (Fűzliget Lakó és Üdülőpark) pedig közvetlen a vitorlás-kikötők mellett épül. A városban ezen kívül neves sportuszoda és egész évben nyitva tartó bobpálya is van, így a felértékelődés több mint valószínű. Már csak azért is, mert az új lakások ÁFA tartalma jövőre már 27 százalékos lesz. Az építkezés pedig nem lesz olcsóbb jövőre sem, így nem is kérdés: értéktartó befektetésként érdemes egy ilyen lakásra tekinteni.

A várható értéknövekedés mellett pedig ne felejtkezzünk el a kiadásból származó bevételről, a befektetés hozamról sem. A fejlesztő jelenleg akár évi 5 százalék körüli kiadási hozamot is elképzelhetőnek tart, méghozzá igen konzervatív, évente mindössze 90-100 napos foglaltságot feltételezve.

Ráadásul a lakás tulajdonos-befektetőjének semmi dolga nincs, mert – igény szerint – az ügyfélszerzéstől, a takarításon és az adminisztráción át, mindent intéznek számára az üzemeltetők. Az említett, akár 5 százalékos hozam , pedig ez esetben a nettó hozam, ugyanis az összes kiadási költség ebben már benne van. Ez pedig azt jelenti, hogy aki befektetésként vásárol, az a szépnek ígérkező hozam mellett a várható értéknövekedést is zsebre teheti. Miközben az elhelyezkedés és a prémium minőség miatt szinte biztos, hogy egy ingatlanpiaci stagnálás esetén is jó üzletet csinál.

Nézzük akkor az ajánlat részleteit: a Fűzfői-öböl partján, egy nádassal körülvett vízpart mentén épül a Fűzliget Lakó- és Üdülőpark. A lakópark közvetlen szomszédságában három(!) vitorlás kikötő is megtalálható. A vízi sportokat és a fürdőzést kedvelők számára is ideális a helyszín, sőt még fedett 50m-es sportuszoda is van a közelben.

A lakópark tervezője szerencsére elkerülte a déli partra jellemző nagy tömbös épületeket, helyette kis lakásszámú épületeket álmodott ide. Az otthonok tervezése során pedig kiemelt szempont volt, hogy minden egyes épületből és lakásból egyformán élvezhető legyen a Balaton és a fűzliget gyönyörű látványa. Az 50 lakásos lakóparkban a lakások jelentős része – mint említettük – már elkelt, de még néhány otthon az új tulajdonosára vár. Nem mellékes az sem, hogy a lakópark egy 6 ezer négyzetméteres telken, összesen hét épületben, 50 db nyitott és fedett parkolóval valósul meg.

Az épületek minőségi megoldásokkal készülnek, a legmodernebb igényeket figyelembe véve. A lakások saját, intim nagy terasszal, változatos elrendezéssel és optimális térkihasználással bírnak. Modern és természetesen energiatakarékos lakások révén rezsiköltség is kedvező lesz, hiszen az épületekben részben levegő-hőszivattyúval oldják meg a fűtést és a nyári hűtést.
Az épületek vastag, 20 centiméteres hőszigetelést kapnak, 3 rétegű színezett nyílászárók, valamint a klimatizálás is ki lesz építve minden egyes lakásban. A luxus érzetét emelő-toló teraszajtók és nagyméretű teraszok, valamint elektromosan mozgatható, szúnyoghálós alumínium redőnyök teszik teljessé. Fontos kiegészítő szolgáltatás a lakóparkon belüli elektromos autótöltő állomás, ami csak a társasház lakói számára lesz elérhető. Hatalmas előny az is, hogy az átadás néhány hónap múlva várható, és mindenképpen érdemes kihasználni a kedvező 5% -os ÁFA nyújtotta lehetőséget.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta.

 


© 2021 (v2.202102)