Fiatalos lakások egy frissen megújult környéken

Több, mint 10 éve kezdődött Józsefváros sikertörténete, melynek során megújult a Corvin-negyed, a Mátyás tér, a Rákóczi tér, a II. János Pál pápa tér és a Horváth Mihály tér nagy része.  Ezzel párhuzamosan pedig a városrész fiatalos lett, kulturális értelemben is sokat változott, megtelt élettel, egyre több igényes étterem, szórakozóhely nyitotta meg kapuit, és a VI.-VII. kerületből is sokan költöztek ide az ottani “elturistásodás” miatt.

A Horváth Mihály tér és környezete persze már eddig is a város egyik legélhetőbb környéke lehetett volna minden szempontból, hiszen a közlekedés: metró, villamos, buszok, szolgáltatások közelsége, egyetemek mind itt csoportosulnak egy helyen.

Most azonban, hogy a Horváth Mihály tér templom felőli oldala is hamarosan megújul, végre a környezet is alkalmas lesz arra, hogy egyre többen válasszák ezt a környéket új otthonuknak. A még viszonylag kedvező árak és az egyetemek közelsége miatt pedig előszeretettel keresnek itt lakást a fiatalok akár vásárlás akár bérlés céljából, ami a befektetők számára is vonzóvá teszi a környéket.

A fiatalok számára fontos, hogy a zömében itt álló régi bérházak nagy belmagasságú, nehezen fenntartható lakásai helyett inkább modern, gazdaságosan fenntartható otthonra találjanak, és a befektetők is ugyanezen szempontok alapján választanak ingatlant.

A környéken meg is jelent néhány új építésű projekt, melyek közül a Horváth Mihály téren épülő Marone House minden szempontból kiemelkedő beruházás. Kiemelkedő, mert homlokzata a mai modern épületekkel ellentétben tökéletesen illeszkedik környezetéhez, mert az egyedülálló műszaki megoldásoknak köszönhetően gazdaságos és környezetbarát a lakások fenntartása, mert belső kertjei és tetőkertje sok zöld felületet biztosítanak és mert ezen a környéken még mindig lehet számítani a lakások értéknövekedésére.

A beruházás számtalan jó tulajdonságának felsorolása után azonban joggal merülhet fel félelem, ami a kedvezményes lakásáfa közelgő megszűnése miatt, elriaszthatja azt, aki eddig új építésű lakást keresett. Ennél a beruházásnál azonban szerencsére nem kell ettől tartani, mert a projektnek már 2018. november 1-én érvényes építési engedélye volt, így a vevők továbbra is a kedvezményes áfakulccsal tudják megvásárolni a lakásokat.

A Marone House lakásai zömében egy vagy kétszobásak, azaz fiatal párok, egyetemisták számára ideálisak, különösen, hogy a 4-es metró és a 4-es, 6-os villamosok közelsége az egész várost elérhetővé teszi, de a környék a közelmúltban nyílt rengeteg étterem, kávézó, az egyetemek vagy a Nokia székház közelsége miatt is vonzó lehet számukra.

A lakások mindezeken felül az extra hőszigetelésnek és a hőszivattyús felület hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően rendkívül energiatakarékosak és környezetbarátak. A kedvező energiabesorolásnak köszönhetően pedig a ház kedvezményesen jut áramhoz, ami még inkább pénztárcakímélővé teszi ezeknek a lakásoknak a fenntartását. A lakásokat okos otthon technológiával is felszerelik, így biztosítva további lehetőségeket a gazdaságos fenntartásra. Az okos technológia pedig azon túl, hogy biztosítja a termosztát, a világítás, a garázskapu és a kaputelefon irányítását, igény szerint további okos opciókkal is bővíthető.

A Marone House lakásai befektetésnek is ideálisak, hiszen nemcsak egy megújuló környéken megvalósuló, biztosan kiadható befektetési lehetőséget biztosítanak, de a környék jelenleg még relatív alacsony áraiban hatalmas értéknövekedési potenciál van, így évek múlva a továbbértékesítés során is számíthat nyereségre, aki most vásárol itt lakást.

A cikk megjelenését a Marone House fejlesztője támogatta


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

3-6 forintos olcsóbbodást jelentettek be, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.

Áll a bál a Kremlben

Áll a bál a Kremlben

Ezek az elmúlt órák főbb eseményei.

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

© 2024 (v2.202102)