Balaton-felvidék: íme egy gyönyörű parasztház!

A Balaton-felvidéken egymást érik a bájosabbnál bájosabb falvak. Ilyen például a szőlőhegyekkel körbevett medencében fekvő csodaszép település, Dörgicse is. Innen, mindössze 5 kilométerre a Balatontól, találtunk egy igazán különleges ingatlant!

Az alig 250 lakossal rendelkező falut Árpád-kori romjai és egyedi fekvése teszi különlegessé.  Éppen ezért igen népszerű célpontnak számít a Balatonra érkezők körében. Számtalan turista látogat el a mindenhez közeli, mégis eléggé elszeparált falucskába évről-évre. Miért? Azért, hogy élvezze a friss levegőt, a kitűnő helyi borokat, no meg a lenyűgöző Balatoni panorámát!

Itt, éppen e mese-falu központjában akad egy gyönyörű parasztház, mely még az 1800-as években épült, tulajdonosai azonban nem régiben teljeskörűen felújították. A felújítás során megőrizték a ház népies jellegét, így tökéletesen beleillik a faluképbe.

További képekért kattints a fotóra!

Múltidéző jegyei, mint a hangulatos tornác vagy a nádtető a mai kor igényeinek megfelelő felszereltséggel párosul, így a végeredmény egy autentikus, ugyanakkor minőségi és igen színvonalas falusi családi ház lett.

A házba lépve tágas, galériás nappali fogad bennünket, melynek ékköve a csempés kályha, melyet hozzáértő, erdélyi mester készített. Ezen a szinten található még konyha, étkezőhelyiség, hálószoba, illetve fürdőszoba. A tetőtér beépítéssel nyert második szinten még egy nappali helyiséget, valamint további két saját fürdőszobával rendelkező szobát találunk.

További képekért kattints a fotóra!

A garázs fölött külön bejáratú lakrészt alakítottak ki, ahova előtér, két szoba és fürdőszoba került.

Az épületet határoló kőfalakat vadszőlővel futtaták be, amely amellett, hogy nagyon hangulatos, a gyönyörű kertet is óvja a kőfalból érkező nyári melegtől. A kertben grillező és fűthető(!) medence nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget a lakóknak, továbbá garázs, és egy vendégház is található itt.

További képekért kattints a fotóra!

A ház leendő lakóinak nap mint nap páratlan látványban lesz része, hiszen a kert egyik különlegessége, hogy a Balaton-felvidék mintegy 30-35 madárfaja az ingatlan feletti légteret választotta vonulási sávjának, illetve növényeit otthonának.

Az épületegyüttes mind esztétikailag mind műszakilag a legmagasabb színvonalat képviseli, mindezt a lakók kényelmének biztosításával. A felújítás során a lefejlettebb technológiákkal dolgoztak, így például napelemet is beszereltek.

További képekért kattints a fotóra!

Ezt az egyedi lehetőséget ajánljuk azoknak, akik a Balatonhoz közel, mégis nyugodt és gyönyörű természeti környezetben keresnek otthont, esetleg egy hétvégi menedéket. Tökéletes választás azoknak is, akik a Balaton-felvidék turisztikai vonzerejét felhasználva befektetnének, hiszen az ingatlan mellett két belterületi építési telek is megvásárolható. E két telek további lehetőséget kínál például lakóépület, lovarda, vagy más turisztikai létesítmény megépítésére.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)