Karácsonyra 15 millióig: prémium autót vagy közvetlen vízparti ingatlant?!

Ugyan nem mindenki engedheti meg magának, hogy karácsonyra 15 millió forintos ajándékot vegyen és kényeztesse magát, de aki megteheti, az előszeretettel vásárol luxuscikket, akár egy prémium kategóriás autót szeretteinek, saját magának és az egész családnak. Kérdés: mennyit ér majd az a különleges autó pár év múlva, és mennyire lehet kihasználni azt annak vételárához képest?

A választ mindannyian tudjuk: talán fele vagy harmad annyit sem ér majd, és persze nem is ülhetünk egész nap az autóban sem, hogy megpróbáljuk kihasználni annak pár négyzetméteres területét. De ha már ilyen nagy összeget ad ki valaki egy különleges karácsonyi ajándékra, nem lenne jobb erre is befektetésként tekinteni és valami hosszútávon értékállóbbat venni?

Természetesen igen, a legjobb és legstabilabb befektetés pedig továbbra is az ingatlan. 15 millió forintért persze nem fogunk tudni valamelyik nagyvárosban, egyetem környéki, könnyen kiadható lakást találni, de ha igazán értékálló, könnyen kiadható ingatlant keresünk, akkor akár egy Balaton-parti nyaralóban is gondolkodhatunk.

Igaz, a színvonalas és minőségi balatoni nyaralóknak elég húzós az áruk még télen is, különösen, ha belegondolunk, hogy igazán jó befektetés azért mégiscsak egy közvetlen vízparti ingatlan lenne. Lehetséges vajon közvetlen vízparti nyaralót találnunk, anélkül, hogy ki kellene pótolnunk ezt az összeget?

Igen! Például a StrandPark Ingatlanfejlesztési projekt II. ütemének apartmanjai akár 15 millió forint alatti összegből is már megvásárolhatóak – a Keszthelyi-öbölben, Balatonberényben, közvetlenül a Balaton-partján épülnek – így természetesen saját stranddal is rendelkeznek.

Érdemes azonban sietni, nemcsak azért, mert hangulatos lenne, ha az adásvételi szerződést már a karácsonyfa alá betehetnénk, hanem azért is, mert egy ilyen korlátozottan elérhető lehetőségre gyorsan le is csapnak az emberek, így az apartmanok közel ¾-e az értékesítés kezdete óta, már néhány hónap alatt elkelt.

A beruházás további fontos és megnyugtató pénzügyi előnye, hogy ezeket az ingatlanokat ÁFA kockázat nélkül lehet megvásárolni, ugyanis az apartmanok vételára mindenképpen tárgyi adó mentes, azaz nem tartalmaz forgalmi adót, így az ingatlanpiacon mostanra, az év vége felé kialakult jelentős ÁFA kockázat ezen apartmanok esetében egyáltalán nem áll fenn!

Aki tehát siet, és él ezzel a lehetőséggel, az már akár a jövő nyár egy részét is a Balatonon töltheti, hiszen a II. ütem átadása 2020 III. negyedévére várható. Utána pedig élvezheti a karácsonyi ajándékát minden nyáron, sőt minden karácsonykor is, hiszen az apartmanok télen is ugyanúgy használhatóak, egyedi mérőórákkal ellátott fűtéssel és melegvízzel rendelkeznek, mely akár távolról, wifi segítségével is vezérelhető.

A Balaton jege pedig télen korcsolyázási, környéke egész évben kirándulási lehetőséget biztosít, ahogyan a közeli Hévíz és Zalakaros fürdői, valamint Keszthely pezsgő kulturális élete is egész évben várnak.

De az apartmannak akkor sem kell üresen állnia, ha évente csak pár hetet tudnánk a Balatonon tölteni, hiszen könnyen kiadható ingatlanokról van szó, melyekhez a társasház üzemeltetője igény szerint teljeskörű bérbeadási szolgáltatást is nyújt. Ugyanakkor a karbantartás, kertgondozás problémáját is leveszi az üzemeltető a vállunkról, és igény szerint belső takarítást is biztosítanak.

A StrandPark apartmanjai kisgyermekes családok számára is tökéletesek, hiszen a beruházás területén a gyermekeket egy elkülönített részen játszótér és gyermekmedence is várja majd, illetve egyedülálló módon, igény szerint gyermekfelügyelet is kérhető.

Ezen felül az apartmanok a Babaváró Hitelből is megvásárolhatóak kis kiegészítéssel, ha valaki ezt az összeget inkább befektetés céljára szánja. Az üdülőpark területén pedig nemcsak egy napsütötte strand, hanem egy hatalmas ősfás park is várja az apartmanok tulajdonosait, ahol bármilyen szabadtéri szabadidős tevékenység végezhető.

Így már nem nehéz kiszámolni, mennyivel jobban jövünk ki, mintha minden évben szállodára költenénk, és így a szálláshely kiválasztásának és lefoglalásának összes nyűgjét is megspórolhatjuk, mégis egy saját stranddal rendelkező apartmanban nyaralhatunk.

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Magyar Péter bekeményített: Rogán Antal készítheti a magángépet a meneküléshez?

Reagált a bántalmazási vádakra, holnap reggel 10-kor pedig a főügyészségre megy.

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

© 2024 (v2.202102)