Új év, új lehetőség: balatoni vízparti nyaraló 15 millió alatt, ráadásul ÁFA kockázat nélkül!

Itt az új év, és a kedvezményes áfával vásárolható, új építésű ingatlanok ideje lejárt. Gondolhatnánk. Szerencsére azonban nem ilyen drasztikus a helyzet, hiszen elsősorban nem a vásárlás időpontja, hanem a jogerős építési engedély kiadásának a dátuma volt döntő ebben a kérdésben, még természetesen a balatoni ingatlanok esetében is. Így kínálnak még új építésű ingatlanokat 5%-os áfával, de azért mindenképpen tájékozódjunk vásárlás előtt a pontos feltételekről.

A leginkább kockázatmentesen nyilvánvalóan olyan beruházásokból tudunk vásárolni, ahol a vételárban fel sem merül az áfa – ez persze csak akkor lehetséges, ha a vételár eleve tárgyi adó mentes, de úgy bizonyosan nincs áfa kockázat a vásárlás során!

Sokan vannak úgy mostanában, hogy nem túl nagy összegű befektetési lehetőséget keresnének, de azt tapasztalják, hogy a befektetés szempontjából ideális környékeken annyira elszálltak az árak, hogy már nem mindenki teheti meg, hogy pénzét ingatlanba fektesse.

Mit tehet az, akinek mindössze 15 millió forintja van befektetés céljára? Vásároljon egy rosszabb elhelyezkedésű, átlagos ingatlant, amit nem tud majd jó áron kiadni, és aminek hosszú távon sem nő jelentős mértékben az értéke? Vagy inkább vegyen egy különleges kis balatoni apartmant, ami közvetlenül a vízparton található és saját stranddal is rendelkezik?

Utóbbi kétségtelenül jobban hangzik, és bármilyen meglepő, a StrandPark Ingatlanfejlesztési projekt II. ütemében akár 15 millió forint alatt el is érhető ez a kitűnő lehetőség. A beruházás a Keszthelyi-öbölben, Balatonberényben valósul meg, és az apartmanokat az új évben is teljesen áfa kockázat nélkül lehet megvásárolni, ugyanis a vételáruk teljesen tárgyi adó mentes, azaz nem tartalmaz forgalmi adót!

Sokáig azonban nem szabad gondolkozni azon, hogy élünk-e ezzel a kivételes lehetőséggel, ugyanis az értékesítés kezdete óta, néhány hónap alatt elkelt a projekt apartmanjainak 75%-a, a tavasz pedig vészesen közeleg, és egyre többen keresik majd a Balaton-parti ingatlanokat mind saját célra, mind befektetés céljából.

A kivételes elhelyezkedésű apartmanok ugyanis ideálisak, akár saját nyaralóra vágyunk, akár befektetésben gondolkozunk. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy egy közvetlen vízparton elhelyezkedő, saját stranddal rendelkező apartmant mennyire könnyű kiadni.

És az sem baj, ha egyáltalán nincs időnk ezzel foglalkozni, ugyanis a társasház üzemeltetője teljeskörű bérbeadási szolgáltatást is nyújt, amennyiben azt igényeljük. Illetve a karbantartás, kertgondozás problémáját is leveszik a vállunkról, és igény szerint akár belső takarítást is kérhetünk.

Attól sem kell félnünk, hogy az ingatlan csak a nyári időszakban hoz majd hasznot számunkra, hiszen már a Balatonon sem korlátozódik a szezon kizárólag a nyárra. Télen a tó befagyott jege korcsolyázásra nyújt lehetőséget, míg tavasszal és ősszel a környék kedvelt kirándulóhelyei vonzzák a turistákat és a horgászokat is. A közeli Keszthely egész évre biztosít kulturális programokat is, akinek pedig tényleg csak a fürdés jelenti a kikapcsolódást, azt egész évben várják a szintén közelben elhelyezkedő Hévíz és Zalakaros gyógyfürdői.

Az apartmanok pedig természetesen fűthetőek, méghozzá rendkívül gazdaságosan, ugyanis mind a fűtés mind a melegvíz fogyasztás egyedi mérőórák alapján kerül elszámolásra, és mindkettő szabályozható akár távolról is, wifi segítségével.

A StrandPark apartmanjai természetesen saját célra is ideálisak, még akkor is, ha évente csak néhány hetet tudunk a Balaton partján tölteni, és a fennmaradó időben kiadnánk az ingatlant. A beruházás területén nemcsak napsütötte saját strand, hanem egy ősfás park is található, ami bármilyen szabadidős tevékenységhez tökéletes, a kisgyermekes családokat pedig egy elkülönített részen gyermekmedence és játszótér is várja, sőt igény szerint, egyedülálló módon, gyermekfelügyelet is kérhető majd.

Az apartmanokat ráadásul kedvező áruknak köszönhetően ráadásul akár a Babaváró Hitelből is meg lehet vásárolni kis kiegészítéssel, ha valaki ezt az összeget befektetné gyermekei számára.

Érdemes tehát sietni, és élni ezzel a lehetőséggel, hogy a jövő nyarat már a Balatonon tölthessük, saját apartmanban. Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen kedvező árú apartman megvásárlásával sokkal jobban jövünk ki, mintha minden évben szállodára költenénk, és még a szálláshely kiválasztásának és lefoglalásának problémáját is megspórolhatjuk.

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bemutatjuk a legjobb magyar befektetési alapokat és alapkezelőket

Bemutatjuk a legjobb magyar befektetési alapokat és alapkezelőket

A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis 2024 díjakat. Az alapok vagyona tavaly meghaladta a 14 ezer  milliárd forintot is, ami bő 50 százalék emelkedés.

Repülőjáratokat töröltek, figyeljen, önt is érintheti!

Repülőjáratokat töröltek, figyeljen, önt is érintheti!

A légiközlekedésbe is bekavar az izraeli-iráni csetepaté.

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Magyar Péter újabb ellenfeleket kapott

Itt egy újabb jele annak, hogy felpörgött a kampányhajrá a június 9-i választások előtt.

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Óriásit téved, aki arra vár, hogy emeljék a fizetését?

Nem minden felhőtlen a hazai cégek számára.

© 2024 (v2.202102)