A IX. kerület modern gyöngyszeme

Ferencváros, azaz a IX. kerület teljesen megújuló részén, számos park, tucatnyi egyetem és két metrómegálló közelében sok új, modern ház épül. Errefelé mutatunk most egyet.

A Nagyvárad tér és a Semmelweis klinikák metrómegálló IX. kerület felőli oldalán található része már hosszú-hosszú évek, sőt, mondhatni évtizedek óta öles léptekkel fejlődő környék. Megszámlálhatatlan új és újszerű ház épül itt, de a régiek többségét is már felújították, sokat lebontottak. De a házak mellett a parkok, a terek és az utcák is folyamatosan épültek, szépültek, így ma már egy cseppnyi „nyugati” életérzéshez is jut, aki errefelé keres.

Persze ezt a hatalmas fejlődést a lakásárak is tükrözik, de sokszor csak a használt lakásoknál. Az új építésű házak közt ugyanis találni még 2020-ban is nagyon jó ár-érték aránnyal csábító ajánlatokat. Ha belevesszük, hogy egy új lakás sokkal stabilabban őrzi értékét, jóval alacsonyabb a rezsije, akkor aki a Ferencvárosban minőséget keres, kifejezetten jobban jár egy új lakással – különösen, ha annak nem csak modern, de mondjuk energiatakarékos is a fűtése.

Gama Residence

Mi most egy olyan házra leltünk ahol vadonatúj garzonlakást már 31 millió alatt találunk, de a 4 szobás kínálatban is akad 785 ezer forint alatti négyzetméteráron otthon, ami – beszámítva egy új ház és lakás előnyeit – már sokkal jobb ajánlatnak tűnik, mint egy milliókért felújítandó, komoly „aknákat” rejtő régi ház lakásával kínlódni. E szempontból pedig mindegy is, hogy befektetők vagyunk vagy saját célra keresünk lakást.

Az új építésű társasházak közt, kedves, fásított, mégis belvárosias színfolt tehát a IX. kerület e belsőbb része; jelen esetben a Márton utca 10-es szám. Itt épül ugyanis a Gama Residence nevű társasház. E rendkívül jó közlekedéssel rendelkező helyen, mégis igen csendes, békés környezetben, pontosan a Mester utca és a Haller utca találkozásától egy karnyújtásnyira születik ez a modern lakóház, melynek átadása jövő év őszén várható.

Gama Residence

Tehát a nyugalom és a kiváló közlekedés ritka találkozásának lehetünk itt tanúi. Ráadásul – mint szó volt róla – a környék is remek. Erre jön a modern és igényes kivitelezés, valamint az okos otthon és a filléres rezsit garantáló hőszivattyús fűtés-hűtés, és persze a mai piacon igen jónak mondható ár. Nem is meglepő, hogy mára a lakások jó része gazdára talált – érdemes tehát sietni.

Ráadásul nem csupán két metrómegálló van közel a házhoz, hanem két – szintén kötött pályás, „dugófüggetlen” – villamosmegálló is akad itt 3-4 percnyi sétára, melyekből ráadásul öt villamos-járattal is utazhatunk: a 2-es, 24-es valamint a 28, 37, 51 és 51A jelű villamosokkal. Ezekkel pedig akár a 4-6-villamosok, akár a 3-as metró is percek alatt elérhető, tehát a legnagyobb torlódás esetén is 15-20 perc alatt kényelmesen ott lehetünk a város szívében!

Egy ilyen belvárosias környék természetesen boltokkal, intézményekkel is kitűnően ellátott. Nagyon közel van a menő Corvin negyed, a SOTE, a Lurdy ház (szintén mozival, intézményekkel) és a Milleniumi Városközpont (Művészetek Palotája, Nemzeti Színház, vagy az itteni Duna part és az irodaházak is).
E mellett a Népligeten, a Füvészkerten és az Orczy kerten túl két kellemes kisebb park (Kerekerdő Park, Haller Park) van pár lépésnyire. Közértek, a körúti intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák, valamint egyetemek pedig számolatlanul elérhetők 5-10, vagy 15 percen belül sétával vagy tömegközlekedéssel.
A diáklakásokban utazó befektetőket Budapest legnagyobb és legfontosabb egyetemei vonzhatják ide: közel az említett SOTE, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, de a Corvinus (Közgáz) és a BME épületei sincsenek innen negyed óránál messzebb. Ezen felül közel vannak ide kórházak, a Dandár gyógyfürdő, vagy a Budapest Park is.

Az épület sem semmi: modern, letisztult megoldásokkal és – mint szó volt róla – a legkorszerűbb, hőszivattyús fűtés-hűtéssel télen-nyáron jó klímát, de egyúttal alacsony rezsit is biztosít. Vannak itt egy-két, de 3-4 szobás lakások is, hatalmas választékban. A műszaki átadás pedig már 2021 májusában várható, az építkezés pedig már most, 2020. januárjában elkezdődik.

A cikk az ingatlan értékesítőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Sokan kivárnak a felújítási támogatások konkrétumainak megjelenéséig.

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

A Magyar Turisztikai Ügynökség is segít a Hotel Silvanus újjáépítésben.

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Az NNGYK a koronavírusról és az influenzáról is jelentett.

© 2024 (v2.202102)