Jó áron, jó helyen

A magas árak miatt kifelé “menekülnek” az emberek a főváros belső részeiről. Ám a bátrabbak nézhetnek belső kerületi, igaz felújítandó lakásokat. Ha számít az elhelyezkedés (márpedig ez a legfontosabb egy otthonnál), akkor most jó árú fővárosi lakásokat mutatunk.

A lakáskeresés egyik, ha nem a legfontosabb aspektusa, hogy eldöntsük, milyen környéken szeretnénk élni. Persze élethelyzettől függ, hogy csendes kertvárosias környékre vágyunk, vagy inkább a frekventált, jó közlekedési lehetőségekkel ellátott környékeket keressük. Most az utóbbi szempont alapján válogattunk össze néhány jó lehetőséget a fővárosból, melyek többnyire felújítandók, de a mai piacon jónak számító áron keresnek gazdát. Cserébe “bele kell lássuk” egy-egy otthonba a lehetőséget.

Keresgéljünk akár a pesti, akár a budai oldalon van jó néhány olyan utca mely nagyon népszerű a lakáskeresők körében, főként a belváros vonzereje miatt, ami a külföldiek és az Airbnb befektetők igazi célterepe, ezért sem alacsonyak az árak. De, ha vállaljuk a felújítást, akkor azért nem vészes az ár-helyzet.

Az Andrássy útból nyíló Nagymező utcában eladó az alábbi 55 négyzetméteres lakás, melyben tágas nappali, alvó- vagy dolgozóhelyiség, fürdőszoba és konyha található, plusz kamrával. A lakás elhelyezkedése kiváló, csak pár háznyi séta az Andrássy út. A lakás jellegéből adódóan remek befektetésnek ígérkezik, hiszen nagyszerű elhelyezkedése mellett napfényes, ráadásul jól is átalakítható.

A következő lakás a II. kerületi Ganz utcában található, mely egyaránt közel van a 4-6-os villamoshoz, valamint a Bem rakparthoz, így pár perc a 19-es és 41-es villamos, de a 2-es metró Kossuth téri megállója is könnyen megközelíthető. Felújítva így akár tehetős belföldi menedzsereknek, akár külföldieknek könnyen, jó áron kiadható.

Itt ez az egy szobás, jó állapotú galériás lakás, amelynek csak a nappalija 27 nm-es illetve található benne egy 5,5 nm-es fekvő galéria. Az előtérben kapott helyett a konyha, valamint innen nyílik a fürdőszoba is.

Hogy legyen ellenpélda, kész, tatarozott otthon is: a Szent István körúton találtuk ezt a felújított 43 nm-es 1 szobás, dupla galériás lakást. Az ingatlanban kicserélték a teljes elektromos hálózatot, előkészítették a riasztórendszer vezetékeit, felújították a vízvezeték és lefolyórendszert, illetve az összes külső-belső nyílászárót kicserélték. No persze ez azért az árban is visszaköszön.

Válogatásunk utolsó tagja egy olyan otthon, amely szép állapotú, eléggé jó helyen is van, ám nagyobb mérete miatt is meglehetősen jó négyzetméteráron csíphető el. Persze a VII. kerület nem Buda és nem is Lipótváros, de aki kiadásban gondolkodik, annak ez a terep is bőven ideális.

Ez az otthon a Blaha Lujza tértől és a Rózsák terétől is csak pár perc sétára található, belvárosias környéken van. A 87 nm-es lakás idén teljes körű felújításon esett át, így jelenleg egy tágas nappali található benne, valamint két hálószoba, melyekhez egyenként saját bejáratú mosdó tartozik (ez utóbbi egy luxussá kialakítandó lakás alapfeltétele).

A Blaha Lujza tér és a Keleti Pályaudvar közelsége is ideális bérlakássá teszi, hiszen rendkívül jó közlekedést tesz lehetővé: a körúti 4-es, 6-os villamosok, a 4-e és 2-es Metró, valamint számtalan busz megállója pár perc sétára található.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ezt a kérdést teszik fel az ukránok, miután a rakéta-hiány miatt nem tudtak megakadályozni egy orosz légicsapást, amiben több mint egy tucat civil vesztette életét. Napi összefoglaló a háborúból.

„Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ebből világháború legyen” – ezt gondolják az emberek a háborús konfliktusokról

„Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ebből világháború legyen” – ezt gondolják az emberek a háborús konfliktusokról

A közel-keleti helyzet mellett megkérdeztük a járókelőket az orosz–ukrán háborúról is.

Nagy bejelentés érkezett: sokkal jobb hely lesz Magyarország a villanyautósoknak

Nagy bejelentés érkezett: sokkal jobb hely lesz Magyarország a villanyautósoknak

Uniós forrásból épít újabb 20 töltőállomást Magyarországon az MVM Mobiliti.

Jól megcibálták a forintot - ez lett belőle

Jól megcibálták a forintot - ez lett belőle

Ma legalább nem a 400 forintos euró felé meneteltünk.

© 2024 (v2.202102)