Modern házak a belváros vonzásában

A belső két körút vonzásában már olyan beépített a belváros, hogy alig fér el új ház. Ám, hogyha akad is itt új épület, abban az árak megfizethetetlenek, kevés a zöld, és a parkolás is kaotikus. Van viszont sok olyan épület, ami élhetőbb, mint a szűken vett belváros, mégis, ahhoz eléggé közel esnek, mindeközben az árak sem a belső-belvárost idézik.

Ennek megfelelően elsőként a IX. kerületi kínálatot térképeztük fel, és kiválasztottunk néhány kiemelkedő projektet, amiket most meg is mutatunk.

A Metrodom City Home a kerület legnagyobb egységes arculattal rendelkező lakóprojektje. Az eddig átadott társasházak mellé most újabb épülettömb épül 349 lakással. Az épületek által közrefogott téren zárt park és játszótér került megépítésre. A lakópark változatos lakáskínálattal rendelkezik, így családosoknak, pároknak, vagy első lakást vásárlóknak is érdemes szétnéznie errefelé.

Középső Ferencváros szinte teljesen megújult szívében épül egy modern, 31 lakásos társasház, mely elhelyezkedéséből adódóan egyszerre biztosítja családias, nyugodt környezetet és belváros közelségének előnyeit. A Ferencváros Residence nappali+1 hálószobás,  vagy 4-5 szobás 8. emeleti családi otthonokat kínál.

Még egészség- és környezetkímélő otthont is találunk a IX. kerületben, méghozzá ugyancsak Középső-Ferencváros teljesen megújuló részén. A Sobieski Ökoház lakásinak fűtése és hűtése a föld hőjének felhasználásával történik, ennek köszönhetően a rendszer kizárja a porhoz köthető allergéneket. A Sobieski lakásaival tehát nem csak környezetünket óvjuk, hanem egészségünket is.

A VIII. kerületből is hoztunk egy új építésű projektet, a 4-es metróhoz és a 4-es 6-os villamoshoz közel. A Csarnok negyed társasház nappali + 1 szobás, illetve nappali + 2 hálószobás lakásokat kínál azoknak, akik fiatalos környezetre, fővárosi pezsgésre és jó közlekedésre vágynak.

A XIII. kerületi Magnolia Ház az Árpád hídtól néhány perc sétára, a Kartács és Hajdú utca sarkán épül. A projekt különlegessége, hogy egy 100 éves épületet varázsolnak újjá, megőrizve a ház klasszikus eleganciáját, mindezt modern technológia megoldásokkal kombinálva. A társasházban 65 lakás közül válogathatunk, melyek között 1 szobás garzon, 2 szobás kisebb lakás, valamint 3-4 szobás otthonok is találhatók.

Végül Újpest-Központból mutatunk egy nagyszerű lehetőséget, méghozzá az Árpád út – Erzsébet utca – Munkásotthon utca által határolt területen épülő Arsenal Sarokházat. Elsőre úgy tűnik, kijjebb van a várostól a ház, de mivel az Újpest-Központ metró-végállomás pár háztömbnyi sétára van, így, percben kifejezve, itt sem vagyunk messze a belvárostól. De persze Újpest központjában is megvan lényegében minden intézmény, legfeljebb a romkocsmák, a Duna part, a Váci utca, vagy a belvárosi színházak miatt lehet érdemes metróra szállni. A 61 lakásos társasház hatalmas előnye tehát, hogy innen csupán pár perc távolságra található a metró, így villámgyorsan és egyszerűen a pesti belvárosba juthatunk, a Nyugati pályaudvari metróállomás például a ház kapujától mérve 17 percnyi út, a Duna Pláza 9 perc. A 36-98 m² közötti méretben kínált lakások nagy része erkéllyel rendelkezik, így mindenki találhat kedvére valót.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

Nagyot zuhant a forint, ennyibe kerül az euró

Nagyot zuhant a forint, ennyibe kerül az euró

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon, az euró és a svájci frank ellenében 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal.

A kormány nem ünnepli hivatalosan a 20 éves EU-tagságot, a Közgazdasági Társaság igen

A kormány nem ünnepli hivatalosan a 20 éves EU-tagságot, a Közgazdasági Társaság igen

A kormány hivatalosan nem rendez központi ünnepséget az Európai Uniós tagság 20. évfordulóján, ám a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciasorozatot indított. 

A Covid után itt az újabb járvány?

A Covid után itt az újabb járvány?

Aggódik az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO). Csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentették: a H5N1 típusú madárinfluenza új variánsai egyre növekvő fertőzésszámot okoznak.

© 2024 (v2.202102)