A tökéletes olvasósarok 10 legfontosabb összetevője

 

Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy olvasósarkunk tökéletes legyen!

Kép forrása: pexels.com

Egy hely

Egy hely, ami tökéletes az elvonuláshoz, de nem baj, ha nem egy különálló helyiség, hanem csak a nappali vagy a háló, esetleg a dolgozószoba egy sarkát tudjuk lecsippenteni erre a célra. Olvasósaroknak kiváló helyet nyújthat még egy télikert, vagy egy galéria is. Ebben a csodás váci családi házban például szinte minden helyiségben találunk egy olvasásra alkalmas kis kuckót.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy fotel

A lényeg, hogy kényelmes legyen, hiszen egy könyv mellett leragadva akár órákat is eltölthetünk. Ha szükséges egészítsük ki párnával vagy egy meleg pléddel, esetleg egy lábtartó ottománnal, vagy választhatunk fotel helyett olyan ülőalkalmatosságot, amire le is lehet feküdni, hogy kinyújtsuk a lábunkat.

Képek forrása: decorpad.com és homesfeed.com

Ennek a győri családi háznak a dupla fotelje például tökéletes lenne olvasáshoz.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy könyvespolc

Akinek rengeteg könyve van, nem biztos, hogy mindnek helyet tud szorítani az olvasósarokban, de akkor is jó, ha van itt egy kisebb könyvespolc a kedvencek számára. Akinek pedig nincs olyan sok, annak kifejezetten célszerű a könyveket itt tárolnia, hogy mindig kéznél legyenek. Ennek a kecskeméti villának a nappaliját szinte teljesen körbeveszik a könyvespolcok, de van egy kifejezetten az olvasósaroknál is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy kis asztal

Olvasás közben sokan szeretnek teázni, ezért jó, ha van egy kis asztal a fotel mellett, ahova a bögrénket rakhatjuk. Ez az asztal arra is jó, hogy ide tegyük le az épp aktuálisan olvasott könyvet, aki pedig egyszerre több könyvbe is szeret belefogni, annak célszerű egy alul polcos vagy tárolós változatot választani.

Képek forrása: homedit.com

Fény

A legjobb a természetes megvilágítás, ezért jó, ha az olvasósarok ablak mellé kerül, hogy legalább napos időben természetes fénynél tudjunk olvasni. Akár sikerül ilyen helyet találnunk a lakásban, akár nem, akkor is érdemes beszerezni egy olvasólámpát, hogy sötétben is hódolhassunk szenvedélyünknek. Ha a kis asztalka elég nagy, vehetünk asztali lámpát, de talán célszerűbb az állólámpa. Ha kevés a helyünk, vegyünk csíptethetős lámpát, amit a polcra csíptethetünk.

Képek forrása: homedit.com és madebymood.com

Növények

Növények minden helyiségbe kellenek, így az olvasósarokba is kell legalább egy cserép virág. Javítja a hangulatot, és a levegőt is tisztítja.

Képek forrása: homedit.com

Személyes tárgyak

Az olvasósarkot akkor fogjuk igazán a magunkénak érezni, ha néhány személyes tárgyat is elhelyezünk itt, legyen az akár szeretteink fényképe, egy dísztárgy vagy egy kellemes emléket felidéző tárgy.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Az szja-visszatérítésre jogosultanak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

© 2022 (v2.202102)