A legnagyobb lakberendezési hibák, amiket sokan elkövetünk

 

Összegyűjtöttük a legtipikusabb hibákat, és ötleteket is adunk a megoldásukra.

Kép forrása: pixabay.com

A fal színét választjuk ki először

Egy új helyiség megálmodásánál szinte mindenki a fal színét választja ki először, és csak utána vásárol bútorokat hozzá illő színben. Ez azért hiba, mert egyrészt a bútoroknál nemcsak a szín, hanem a funkció is számít, másrészt, míg a falakat néhány évente átfestjük, addig bútort sokkal hosszabb távra vásárolunk.

Megoldás: Először válasszuk ki a bútorokat elsősorban funkció, másodsorban szín szerint, és csak ezután válasszunk a bútorokhoz passzoló falszínek közül. Mivel lakástextileket is csak korlátozott minta és színválasztékban kaphatunk, illetve ezeket is ritkábban cseréljük, mint ahányszor festetünk, érdemes lehet ezeket is a fal színének kiválasztása előtt megvásárolni.

Kizárólag semleges színekben gondolkodunk

Sokan félnek az élénk színektől, így végül azon veszik észre magukat, hogy az egész lakásuk barna-bézs vagy szürke lett.

Megoldás: Ha bátortalanok vagyunk, vegyünk legalább kisebb kiegészítőket élénk színekben. Ha bátrabbak vagyunk, és a falra választunk egy élénkebb színt, ami végül nem jön be, még mindig tompíthatjuk utólag fehér vagy semleges színű fali dekorációval.

Ebben a XIII. kerületi lakásban több élénk színű tárgy is látható, de a nagyobb bútorok, a falak és a padló mind semleges színűek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kizárólag élénk színekben gondolkodunk

Van aki úgy szeretné a személyiségét kifejezésre juttatni, hogy kedvenc élénk színeiből vásárol össze mindenfélét. Az élénk színek azonban csak úgy mutatnak, ha van egy semleges háttér, ami kiemeli őket.

Megoldás: Ha van egy élénk színű kedvenc nagy képünk, függönyünk, szőnyegünk vagy kárpitozott bútorunk, akkor gondoskodjunk róla, hogy legalább a többi berendezési tárgy legyen semleges, hogy ez az egy lehessen a helyiség fókuszpontja.

Ebben a VI. kerületi lakásban a semleges színek az uralkodók, ezért is emelik ki jól az arany színű tollas tapétát.

Még több képért kattintson a fotóra!

Úgy veszünk bútort, hogy előtte nem mérjük le a helyét

A tágas bútorüzletekben a legnagyobb bútorok is kisebbnek tűnnek, így otthon sokakat ér az a meglepetés, hogy a bútor bár befért a szobába, sokkal nagyobb területet foglal el belőle, mint képzelték, ami akár nyomasztó is lehet.

Megoldás: Pontosan mérjük le, hogy mekkora bútor lenne ideális, mielőtt elmegyünk vásárolni. Ha mégis beleszeretünk valamibe, ami nagyobb, kérdezzünk rá, hogy kisebb méretben is kapható-e, ha nem akkor mérjük le otthonunkban, hogy mennyivel foglal nagyobb helyet, és hogy így még vállalható-e.

Csak egy üzletben nézünk szét

Az összes bútorboltot végigjárni, eléggé unalmas, ráadásul, ha otthon megnézzük a katalógusokat, láthatjuk, hogy nagyjából ugyanaz a kínálat. Ezért sokan esünk abba a hibába, hogy csak egy üzletben nézünk szét, pedig az egymásra nagyon hasonlító bútorok között jelentős ár, és minimális méret különbségek is lehetnek.

Megoldás: Nézzünk szét mindenütt, és ne csak az árakat hasonlítsuk össze, hanem mérjünk is.

Komplett szetteket veszünk

Megvan az előnye annak, ha komplett szettet veszünk, nem kell azon gondolkodnunk, hogy az egyes darabok biztosan összeillenek-e, és mindent egy helyen megkapunk. Viszont az összkép borzasztó unalmas lesz.

Megoldás: Sokkal személyesebbé tehetjük a teret, ha egymáshoz nem tökéletesen illő darabokat vásárolunk. Elég, ha a stílus megegyezik, és a színek nem teljesen egyformák, csak egymáshoz passzolnak.

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A hirosimai atomrobbanás eltörpült a tongai vulkánkitörés ereje mellett

A NASA tudósai szerint a tongai vulkánkitörés olyan hatalmas robbanóerőt szabadított fel, amely mellett eltörpült a hirosimai atombombáé.

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Az szja-visszatérítésre jogosultanak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

© 2022 (v2.202102)