Kreatív ötletek régi tárgyak újrahasznosítására a lakberendezésben

 

Mai cikkünkben mutatunk néhány igazán hasznos ötletet régi tárgyak bútorként való újrahasznosítására.

Kép forrása: pexels.com

Varrógépből konyhasziget

Sok példát láthatunk arra, amikor egy régi varrógépet íróasztalként hasznosítanak újra, de vajon hányan gondoltunk arra, hogy akár konyhasziget is lehetne belőle. A konyhasziget az egyik legnépszerűbb eleme a konyháknak, de sokan nem engedhetik meg maguknak. Egy régi varrógép átalakításával olcsón juthatunk konyhaszigethez, ami ráadásul egy kisebb konyhában is elfér.

 


Képek forrása: betterhomestitle.com és recyclart.org

Egy régi varrógépet egyébként még számtalan módon hasznosíthatunk, gyakorlatilag bármi lehet belőle, ami asztalként vagy kis szekrényként funkcionálhat. Ebben az I. kerületi lakásban például az előszobában kapott helyet, konzolasztalként.

Még több képért kattintson a fotóra!

Dobokból dohányzóasztal

Dohányzóasztalt rengeteg mindenből lehet csinálni, többek között régi dobokból is. Üveglappal mutat a legjobban, de természetesen készülhet bármi másból is az asztal lapja.

Képek forrása: pickmydrumset.com és djmmusic.com

Természetesen nemcsak a dobok, hanem a régi utazóládák is tökéletesek dohányzóasztalnak, ahogyan ebben a VI. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Bőröndből éjjeliszekrény vagy ottomán

Egymásra pakolt bőröndökből remek éjjeliszekrényt készíthetünk, ugyanakkor egy régi bőröndből ottomán is készülhet, ha aljára lábakat, tetejére párnázott ülőkét szerelünk.

Képek forrása: homedit.com és pinterest.com

Ablakkeretből tükör

A régi osztott ablakkeretek gyönyörűek, és ablaküveg helyett akár tükröt is keretezhetnek.

Képek forrása: pinterest.com és ninahendrick.com

Régi zöldséges mérlegből lebegő polc vagy függő virág/gyümölcs tartó

Emlékszel még miben mérték régen a piacon a zöldséget? A régi zöldséges mérlegből remek lebegő polc lehet például a fürdőszobába, vagy függő virágtartó esetleg gyümölcskosár a konyhába.

Képek forrása: homedit.com

 

© 2021 (v2.202102)