8 módja annak, hogy felturbózzuk az udvart és a bejáratot

 

Ha most tervezzük meghirdetni eladó házunkat, akkor a külső csinosítás még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen ezt látják meg az érdeklődők először, amikor eljönnek megnézni a házunkat, ehhez gyűjtöttünk most össze néhány remek ötletet.

Kép forrása: pexels.com

Házszámok

Ha körbenéznénk az ország bármelyik utcájában, vajon hány olyan házat találnánk, ahol a házszám jól olvashatóan kint van? Valószínűleg mindenki fel tud idézni olyan esetet, akár többet is, amikor kis számolgatással találta csak meg az ismerősének a házát, akinél még sosem járt. Az igazság az, hogy nagyon sok helyen kint sincs a házszám, vagy ha mégis, akkor nem olvasható, olyan házszámokat, amelyek világítanak és sötétben is látni lehet őket, pedig szinte egyáltalán nem látni.

Kép forrása: thespruce.com

Igaz a mai világban, amikor már szinte mindenkinek okostelefonja van GPS-szel, házszám nélkül is meg lehet találni egy eladó házat, de sokkal biztosabb, hogyha jól látható helyre kitesszük a házszámot (és ehhez nem is kell drága világítósat venni, a hagyományosat is ki lehet úgy tenni, hogy egy utcai lámpa fénye épp megvilágítsa). Ez is egy olyan dolog, amivel azt sugalljuk, hogy törődünk az ingatlannal, ami a vevők szemében bizalmat ébreszt.

Postaláda

Apróságnak tűnhet, de az összképen mégis sokat javít, ha a postaládánk nem viharvert, hanem jó állapotú, és ha kívül helyezkedik el, akkor esetleg még a ház stílusához is passzol. Nem múlik rajta sok, de csakúgy mint a házszám esetében a postaláda állapota is sugallja a vevők felé, hogy mennyire törődünk otthonunkkal.

Kép forrása: istockphoto.com

A kaputól a bejárati ajtóig vezető út

Először nézzük meg, hogyan is néz ki kívülről, majd sétáljunk végig rajta, és tegyük fel a következő kérdéseket:

· Biztonságos? Ha kövekből van kirakva, nincs-e olyan kő, ami kiáll, vagy betonjárda esetén nincs-e olyan repedés, amiben meg lehet botlani? Esős, jeges időben mennyire csúszós?

· Meg van-e kellően világítva?

· Esztétikailag, hogy néz ki? Látszik rajta, hogy már 20-30 éves, vagy elfogadható az állapota?


Kép forrása: thespruce.com

A bejárati ajtó

A bejárati ajtó kívülről mindenképp a ház fókuszpontja, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki. Ha szükséges, fessük le, ha terasz is áll előtte, annak oszlopait, korlátját is fessük le, ha már rossz állapotban van. Ha festést nem igényel, akkor is csinosítsuk egy új lábtörlővel vagy néhány dézsás növénnyel. A bejárati ajtó és az előtte lévő környezet is nagyon szép ennél az ürömi családi háznál.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külső színezés

Van külső színezés a házunkon? Ha van, akkor mennyire régi és milyen állapotban van? Ha szükséges festessük újra, és ehhez mindenképp valami semleges színt válasszunk. A külső színezése és a külső díszítés is nagyon szép ennek az őrbottyáni családi háznak.

Még több képért kattintson a fotóra!

A garázsajtó

A garázsajtó milyen állapotban van? Ha gond van vele, érdemes ezt is lecserélni vagy megcsináltatni. Szép ház rendezett bejárattal és garázzsal Kalocsán.

Még több képért kattintson a fotóra!

A növények a kertben

Nézzük végig a növényeinket, különösen a fákat. Van olyan, amelyiknek az ágait le kellene vágni? Vagy amelyiket teljesen ki kellene vágni, mert túl közel épült a házhoz, és a gyökerei már veszélyeztetik az épületet? Esetleg olyan, amelyik egy nagy vihar esetén könnyedén a házra dőlhet.

Kép forrása: thespruce.com

Apróságok

Nézzünk meg minden olyan apróságot is, mint például a kültéri világítás, az eresz, vagy a redőnyök. Jó állapotban vannak? Ha nem, akkor javítsuk cseréljük őket.

Kép forrása: thespruce.com

 

© 2021 (v2.202102)