Milyen polc kerüljön a fürdőszobába?

 

Van, ami egyszerűen igenis polcra kívánkozik, és van, ahol praktikusabb a polc, mint a szekrény. Mutatjuk a legötletesebb fürdőszobai polcokat!


Kép forrása: pixabay.com

A fürdőkádnál

Közvetlenül a fürdőkád mellett például tipikusan polcokat használunk, hogy ne a kád szélén kelljen tárolni a tusfürdőket, samponokat. Ilyen helyen nagyon gyakori a már beépített polc, de egy már meglévő fürdőszobába utólag is szerelhetünk polcokat. Ha igazán stílusosak szeretnénk lenni válasszunk ilyen márványpolcokat.

Ha a mosdókagyló és a kád egymás mellett vannak

Ha a mosdókagyló a kád mellett áll, a mosdópultot meghosszabbíthatjuk, hogy a kád fölé érjen, így a kádnál is rögtön lesz egy kis polc.

Egy tálca a fürdőkádra

A fürdőkádtálcák a fürdőszobák legstílusosabb darabjai, igazi spa érzést kölcsönöznek a helyiségnek. Ideálisak, sőt elengedhetetlenül fontosak akkor, ha nincs is polc a fürdőkád közvetlen közelében. A lábas kádak tökéletes kiegészítői.

Beleolvadva a környezetbe

Ha nem szeretnénk, hogy az álomszép falicsempénk mintáját polcok törjék meg, készülhetnek a polcok a csempe színében, mintájával is, így teljesen beleolvadnak a környezetbe, ahogyan ennek a rákoskeresztúri családi háznak a fürdőszobájában is, ahol a fehér csempéhez fehér lebegő polcokat választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy kihasználatlan sarokban

A kihasználatlan sarkok ideálisak arra, hogy egy kisebb polccal kitöltsük őket. Lehet az akár csak egy ilyen stílusos kis sarokpolc, ha sok minden nem is fér el rajta, közvetlenül a mosdókagyló mellett biztosan praktikus lesz, bármit is teszünk rá.

Egy régi bútorból

Régi tárgyak, bútorok is új életre kelhetnek a fürdőszobában. Lefestve például egy régi stelázsi vagy varrógép is lehet fürdőszobapolc.

Ennek a XIV. kerületi lakásnak a fürdőszobájába is két szép, régi szekrényt választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy beépített szekrényben

Egy faltól-falig, vagy padlótól a plafonig érő beépített szekrény nagyon sok mindent elrejthet a fürdőszobában. Oldalába pedig nyitott polcokat építhetünk be, ami helyet adhat dísztárgyaknak és a mindennap használatos dolgoknak.

Ne csak polcokban gondolkozzunk

Az sem feltétlenül baj, ha nincs polc a fürdőkád közvetlen közelében. Kis székek, kosarak vagy egy létra a törölközők számára ugyanolyan hasznosak lehetnek.

Ennek az V. kerületi lakásnak a fürdőszobájában és mosdójában is kisszékeket és kosarakat használnak tárolásra.

Még több képért kattintson a fotóra!

2 az 1-ben

Mindig praktikusak azok a bútorok, amik több funkciót is ellátnak. Egy alacsonyabb polc akár padként is funkcionálhat, csak figyeljünk arra, hogy a teherbírása is ennek megfelelő legyen.

Használjuk ki a már meglévő felületeket

Persze ugyanez fordítva is igaz lehet. A pad is funkcionálhat egyúttal polcként, vagy bármely más felület, amire pakolni lehet. Bár ritka, hogy egy fürdőszobában kandalló legyen, a kandallópárkány, de ugyanígy az ablakpárkány is tökéletes lehet.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

© 2024 (v2.202102)