5+1 dolog, ami nem hiányozhat a dolgozószobából

 

Nézzük, mi az az 5 tényező, ami ergonomikus környezetet teremt, és befolyásolja a kényelmes, hatékony munkavégzést.

Kép forrása: pixabay.com

1. Egy kényelmes szék

Mára már bebizonyosodott, hogy az ülőmunka az egyik legártalmasabb az egészségre, így ha már ülőmunkára kényszerülünk, nem mindegy, milyen széken tesszük azt. Fontos, hogy a szék megfelelően megtámassza a hátunkat és a derekunkat, hogy ne tudjunk rajta görnyedten ülni. Székek helyett pedig ma már nagyon jó alternatívák a labdák vagy a térdeplő székek, amik kikényszerítik a helyes testtartást.

Kép forrása: houzz.com

De bármilyen széket is választunk, figyeljünk arra, hogy óránként egyszer álljunk fel, és mozgassuk át magunkat, ha van elég hely, akár egy futópad vagy szobabicikli is helyet kaphat a dolgozószobában, így talán nem blicceljük el a munka utáni mozgást.

Kép forrása: pinterest.com

2. Egy megfelelő méretű asztal

Hogy mekkora asztalra van szükségünk, az elsősorban attól függ, hogy milyen munkát végzünk, de egy olyan kis asztal, amin csak egy laptop fér el nem praktikus, még akkor sem, ha csak azon dolgozunk. Gondoljunk arra, hogy jó, ha van hely egy nyomtatónak és különböző papíroknak is. A beépített, méretre szabott asztalok kétségtelenül a legpraktikusabbak.

Kép forrása: houzz.com

3. Megfelelő tárolók

Bármennyire is online dolgozunk és online éljük szinte már az egész életünket, papírok azért még így is keletkeznek, és ezeket valahol tárolni kell. Ezért jó, ha van a dolgozószobánkban egy fiókos, polcos tárolórendszerünk is.

Kép forrása: houzz.com

Ennek a II. kerületi lakásnak a dolgozószobáját teljesen beépítették tárolókkal, és mellette még egy szép könyvtár és zeneszoba is található.

Még több képért kattintson a fotóra!

4. Világítás

Egy mennyezeti világításnál azért többre lesz szükségünk a dolgozószobában. Különösen, ha nem csak számítógépen dolgozunk, hanem papírmunkánk is van, akkor mindenképp szükség lesz egy asztali lámpára is. Ugyanakkor, ha kizárólag számítógépen dolgozunk, akkor is kell egy kis plusz megvilágítás, hogy a monitor fénye ne terhelje annyira a szemünket.

Ennek az ürömi családi háznak a dolgozószobája is kapott egy asztali lámpát a számítógép mellé.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az asztal feletti polcok nagyon praktikusak, de árnyékolhatnak, viszont ideálisak arra, hogy az aljukra beépített világítás kerüljön, ami az egész asztalt megvilágítja. Mindezeken felül jó, ha lehetőségünk van a dolgozószobát olyan helyen kialakítani, ahol természetes megvilágítást is kap.

Kép forrása: houzz.com

5. Konnektorok

A legtöbb lakásban az a probléma, hogy nincs elég konnektor, és azok is rossz helyen vannak. Ha a dolgozószobánkban nincsenek megfelelő helyen a konnektorok és hosszabbítókkal, elosztókkal vagyunk kénytelenek orvosolni a problémát, akkor szerezzünk be kábelrendszerezőket, amikkel az egész sokkal rendezettebb, és könnyebben tisztán tartható lesz. A legjobb persze, ha a konnektorokat beépítjük az asztalba, így ügyesen el is rejthetjük őket.

Képek forrása: pinterest.com

+1 Valami, amit szeretünk

És ne feledkezzünk el arról, hogy a dolgozószobánkban szükség van valamire, amit szeretünk, ami inspirál. Legyen az akár egy kedvenc kép, egy kényelmes fotel a kedvenc párnánkkal, vagy a gyerekeink fényképei, rajzai.

Kép forrása: houzz.com

Ebben a II. kerületi lakásban például a hatalmas, gyönyörű madárkalitka teszi egyedivé, személyesebbé a dolgozószobát.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Viktor elmondta, mire kell összpontosítani Németországgal közösen

Orbán Viktor elmondta, mire kell összpontosítani Németországgal közösen

Egy csomagban a védelempolitika, a kereskedelem és az innováció. 

Az Aranyszarvassal méltóztatott tovább gyarapodni Mészáros Lőrinc földesúr birodalma

Az Aranyszarvassal méltóztatott tovább gyarapodni Mészáros Lőrinc földesúr birodalma

Czerván György fideszes képviselőnek is fontos lehet, hogy a felcsúti milliárdos sikeresen vigye tovább a céget.

Szaftos részletek derültek ki egy sportpanamáról

Szaftos részletek derültek ki egy sportpanamáról

Költekezés magas szinten.

© 2024 (v2.202102)