Utazzon vissza a „Boldog Békeidőkbe”, éljen Ön is egy újjávarázsolt, 19. századi házban, a XIII. kerületben!

Mindezt persze a mai igényeket maximálisan kielégítő, 21. századi felszereltségű és kialakítású lakásokban. Hogyan lehetséges ez? Máris bemutatjuk!

Budapest XIII. kerülete a 19. század végéig javarészt vidékies jellegű kültelek volt, a század végén és a 20. század elején azonban rohamos tempóban fejlődni kezdett, ekkor épültek olyan gyönyörű épületek, mint a Vígszínház, a Dózsa György úton az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola vagy számtalan polgári lakóház, mint például a Hegedűs Gyula utcai Rosenfeld-ház, a Krayer-ház a Váci út és a Csanády utca sarkán, a Palatinus házak a Pozsonyi út és a rakpart között, illetve több ipari emlékmű és templom is.

A kerület utcáiban sétálva azonnal magával ragad minket ezeknek a régi házaknak a hangulata, és bizony sokszor eljátsszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne egy ilyen házban élni. Kár, hogy ezekben a házakban – még ha szépen rendben is tartják őket – a legtöbb lakást még nem korszerűsítették vagy alakították át, így ezek a lakások hatalmas belmagassággal és hozzá elavult fűtésrendszerrel, nem megfelelő kihasználtsággal rendelkeznek, ami egyáltalán nem teszi gazdaságossá a fenntartásukat.

A szép utcaképet sajnos ma már sokszor megtörik az új építésű házak, hiszen a kerület nagyon népszerű a beruházók szemében, ami nem is csoda, tekintve, hogy mennyire jó elhelyezkedésű, ugyanakkor még nem elrugaszkodott árú kerületről van szó, ahol minden szolgáltatás, és a Váci úti irodafolyosónak köszönhetően sok munkahely is megtalálható egyben. Ugyanakkor a 3-as metrónak köszönhetően a város belső kerületeibe is könnyen eljuthatunk, míg az Árpád-hídon keresztül gyorsan Budára érünk, és nemcsak a kerület infrastruktúrája kiváló, de a zöld felületek aránya is magas.

Az itt épülő új építésű házak, lakóparkok kétségtelenül előnyösek abból a szempontból, hogy modernek és gazdaságosan fenntarthatók, de közben a külső megjelenésükben pedig monotonok és személytelenek, emellé még a lakások belső kialakítását tekintve is hiányzik az az egyedi életérzés, amit csak a századforduló környékén épült házak tudnak nyújtani lakóiknak.

A régi, romantikus hangulatú épületekben csak elvétve találunk olyan lakást, amit tulajdonosa fűtéskorszerűsítéssel, nyílászárócserével egybekötve szépen felújított, de ezeket sajnos aranyáron kínálják, és lakóközösségi összefogás híján a külső hőszigetelés még így is hiányzik.

Milyen jó lenne, ha ezeket a régi épületeket is egy az egyben kívülről és belülről is felújítanák, hogy korszerű, a 21. századi igényeknek megfelelő lakások is legyenek a lakáspiacon, méghozzá hamisítatlan 19. századi hangulatban.

Szerencsére akad olyan beruházó, aki meglátta egy ilyen házban a lehetőséget: így született meg a Magnolia Ház, a Kartács és Hajdú utca sarkán, a Honvédkórház közvetlen szomszédságában – az Árpád-híd közelében – egy több, mint 100 éves téglaépületben.

A Magnolia Ház projekt gyakorlatilag egyesíti a régi klasszikus házak és az új építésű házak összes előnyét. Ebben az épületben igazi nagypolgári lakásban élhetünk úgy, hogy a korszerű megoldásoknak köszönhetően nem kell aggódnunk a fűtésszámla miatt, és egy 21. századi lakás modern kialakítását és kényelmét élvezhetjük.

Az épület a felújítás során külső hőszigetelést, ugyanakkor formailag a korabeli mintáknak megfelelő, hőszigetelt üvegezéssel készült nyílászárókat kap, fűtése hőmennyiségmérős, házközponti fűtés lesz. Tehát eredeti pompáját megtartva, mégis megújítva vehetik majd át a lakók új lakásaikat hamarosan, a beruházás ugyanis már a végéhez közeledik. Ezért is érdemes sietni, hiszen már csak néhány szabad lakás maradt a Magnoliaban.

Az új építésű társasházakkal, lakóparkokkal szemben itt kicsi a lakóközösség (68 lakás), ami segíti a jó lakóközösség kialakítását, amihez a fejlesztő azzal is hozzájárul, hogy közösségi tereket, egy hangulatos, 300 nm-es zöld belső kertet, illetve a felújított dongaboltozatos pincében fitnesztermet és infraszaunát is kialakít.

A házon belül pedig többféle lakás közül is válogathatunk, amelyek változatos stílusú otthonok kialakítását teszik lehetővé. A nagy belmagasság miatt, a sarki lakásokban mindenképp megtalálhatja a számításait az, aki hamisítatlan polgári lakást keres.

Ugyanakkor egy szinttel és egy tetőtéri szinttel is bővül a ház, ahol hangulatos tetőtéri, valamint a Magyarországon még ritkaságnak számító, de egyre keresettebb, duplex (kétszintes) lakások is lesznek, ahol skandináv hangulatú családi otthonokat is kialakíthatnak a lakástulajdonosok.

A Magnolia Házban mind saját otthonnak mind ingatlanbefektetés céljából érdemes vásárolni, hiszen az itt található lakások garantáltan hosszútávon tartják majd az értéküket, és nemcsak az elhelyezkedés, de a belvárosi stílus miatt is, az épület érni fog a korral: egy régi kor esszenciája lesz modernebb kivitelben, így értéknövekedésre is számíthatunk.

A cikk megjelenését a Magnolia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

A benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál – jelentette első ízben a Központi Statisztikai Hivatal.

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

Az OTP Bank – kiberbiztonsági megfontolásból - május nyolcadikától automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra.

© 2024 (v2.202102)