5 egyszerű tipp, hogy nagyobbnak tűnjön a fürdőszoba

Sokak életét megkeseríti az apró fürdőszoba, különösen a 7 napnyi, napi 24 órás otthonlét alatt… Sajnos számtalan lakásban látni, hogy ezek a helyiségek bizony sokkal kisebek, mint ami kényelmes lenne. Mai cikkünkben adunk néhány egyszerű tippet arra, hogyan érhetjük el azt, hogy tágasabbnak tűnjön a fürdőszoba

Néhány trükkel tehát a kis fürdőszobák is sokkal tágasabbnak tűnnek így annak, aki felújítás előtt áll érdemes odafigyelni – többek közt – az alábbiakra.

1. Nagy tükör

Tegyél falra minél nagyobb tükröt, ami optikailag tágítja a teret.

A legjobb, ha faltól falig érő tükröt teszünk, de ha nincs erre valamiért elegendő hely, egy hasonló nagy tükör, mint az alábbi XIII. kerületi lakásban is látható, bőven elég lehet.

2. Átlátszó falú zuhanyzó, walk-in zuhanyfülke

Zuhanyzó esetében érdemes lehet kis helyigényű, teljesen átlátszó zuhanyfalat választani. Persze sokan választanak inkább mintás falat, ami óvja az intim szférát, pedig egy-egy átlátszó felület a kis fürdőszobák esetében döntő fontosságú lehet.

Ha zuhanyfülkék között kell döntenünk, mindenképpen a minimális extra helyet foglaló, úgynevezett walk-in típusú zuhanyzókra, ne pedig zuhanyfülkére szavazunk az apró fürdőszobák esetében. Az alábbi fürdőszoba egy IX. kerületi lakásban található és jól látszik rajta, milyen fontos a zuhanyzó kialakítása, mérete.

3. Folytonos padlófelület

Érdemes kibővíteni a padlót mintázatát a zuhanykabinig. Ha így teszünk nem törjük meg a folytonosságot és az összkép sokkal légiesebb és tágasabb hatást kelt, akárcsak ebben a budapesti luxuslakásban.

4. Tolóajtó

Az amúgy is szűkös helyiségek esetében egy befelé nyíló ajtó sok bosszúságot tud okozni. Érdemes lecserélni, például egy ötletes tolóajtóra, amivel máris jókora helyet szabadíthatunk fel.


Forrás: https://hu.pinterest.com/

5. Jó megvilágítás, sok fény

A fürdőszobába elengedhetetlen a megfelelő világítás. Még egy kis méretű fürdőszoba esetében sem elegendő egyetlen mennyezeti lámpa. Fontos, hogy a tükör környékét is jól megvilágítsuk. Ehhez használhatunk több helyre süllyesztett spot lámpákat, amik ráadásul helytakarékosak is. Ebben az  V. kerületi lakásban is több helyre tettek lámpatesteket.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)