5 egyszerű tipp, hogy nagyobbnak tűnjön a fürdőszoba

Sokak életét megkeseríti az apró fürdőszoba, különösen a 7 napnyi, napi 24 órás otthonlét alatt… Sajnos számtalan lakásban látni, hogy ezek a helyiségek bizony sokkal kisebek, mint ami kényelmes lenne. Mai cikkünkben adunk néhány egyszerű tippet arra, hogyan érhetjük el azt, hogy tágasabbnak tűnjön a fürdőszoba

Néhány trükkel tehát a kis fürdőszobák is sokkal tágasabbnak tűnnek így annak, aki felújítás előtt áll érdemes odafigyelni – többek közt – az alábbiakra.

1. Nagy tükör

Tegyél falra minél nagyobb tükröt, ami optikailag tágítja a teret.

A legjobb, ha faltól falig érő tükröt teszünk, de ha nincs erre valamiért elegendő hely, egy hasonló nagy tükör, mint az alábbi XIII. kerületi lakásban is látható, bőven elég lehet.

2. Átlátszó falú zuhanyzó, walk-in zuhanyfülke

Zuhanyzó esetében érdemes lehet kis helyigényű, teljesen átlátszó zuhanyfalat választani. Persze sokan választanak inkább mintás falat, ami óvja az intim szférát, pedig egy-egy átlátszó felület a kis fürdőszobák esetében döntő fontosságú lehet.

Ha zuhanyfülkék között kell döntenünk, mindenképpen a minimális extra helyet foglaló, úgynevezett walk-in típusú zuhanyzókra, ne pedig zuhanyfülkére szavazunk az apró fürdőszobák esetében. Az alábbi fürdőszoba egy IX. kerületi lakásban található és jól látszik rajta, milyen fontos a zuhanyzó kialakítása, mérete.

3. Folytonos padlófelület

Érdemes kibővíteni a padlót mintázatát a zuhanykabinig. Ha így teszünk nem törjük meg a folytonosságot és az összkép sokkal légiesebb és tágasabb hatást kelt, akárcsak ebben a budapesti luxuslakásban.

4. Tolóajtó

Az amúgy is szűkös helyiségek esetében egy befelé nyíló ajtó sok bosszúságot tud okozni. Érdemes lecserélni, például egy ötletes tolóajtóra, amivel máris jókora helyet szabadíthatunk fel.


Forrás: https://hu.pinterest.com/

5. Jó megvilágítás, sok fény

A fürdőszobába elengedhetetlen a megfelelő világítás. Még egy kis méretű fürdőszoba esetében sem elegendő egyetlen mennyezeti lámpa. Fontos, hogy a tükör környékét is jól megvilágítsuk. Ehhez használhatunk több helyre süllyesztett spot lámpákat, amik ráadásul helytakarékosak is. Ebben az  V. kerületi lakásban is több helyre tettek lámpatesteket.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

© 2023 (v2.202102)