Egy igazi ökoház a belvárosias, mégis zöld Középső-Ferencvárosban

Ebben a cikkben azoknak a lakáskeresőknek segítünk, akiknek fontos, hogy olyan otthont találjanak, mely nem csak modern, hanem környezet- és egészségkímélő is egyben. Ezúttal egy ilyen lehetőséget kínáló társasházat találtunk, méghozzá Középső-Ferencvárosban!

Ferencváros nem véletlenül népszerű a lakást keresők körében. A kerület teljes átépülése, az egykori rozoga házak bontása nem csak pár éve, hanem már a kilencvenes évek elején, lassan három évtizede elkezdődött.

Mára így egy teljesen megújult, kifejezetten elegáns kerület jött létre. Ezen belül is a Középső-Ferencváros néven emlegetett kerületrész az, amely kitűnően egyesíti a belvárosias jelleget, hangulatot, a kiemelten jó közlekedést, és a sok zöldfelületet, óriási parkokkal a közelben. Nem meglepő tehát, hogy az utóbbi idők egyik legnépszerűbb lakóhelye lett Középső-Ferencváros.

E kerületrészben leltünk a Sobieski Ökoház projektre. E ház már csak elhelyezkedését tekintve is jó választás: a belváros – mint szó volt róla – csak egy karnyújtásnyira van, mégis számtalan zöldövezeti részt találunk erre. Magyarán ez a környék csendesebb, tisztább, élhetőbb és lakhatóbb, mint a szűken vett belvárosi lakóövezetek.

Napjainkban, mikor az allergia már népbetegségnek számít, további óriási előny, hogy geotermikus fűtéssel ellátott lakásokba is költözhetünk. E fűtési mód ugyanis kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket. Talán ennél is fontosabb, hogy ezek a geotermikus rendszerű otthonok környezetkímélők és pénztárcakímélők, hiszen a föld hőjének felhasználásával működnek, így károsanyag-kibocsátás nélkül fűtik és hűtik a lakásokat.

A Sobieski Ökoház lakásainak energetikai besorolása a legmagasabb AA++-os, ami az energiatakarékosság mellett, azt is jelenti, hogy rendkívül kedvezők nem csak a fűtési, de a hűtési és melegvíz-előállítási költségek is.

A társasház 75 különböző méretű lakást kínál, köztük 1 szobás kislakásokat és 4 szobás nagy családi otthonokat is találunk.

Aki befektetési célból keres lakást, annak is érdemes körülnézni itt, hiszen jó elhelyezkedésének és a minőségi kivitelezésnek köszönhetően nem csak lakni jó itt, hanem egyben kitűnő befektetésnek ígérkezik.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gerhard Schröder távozik a Rosznyeft igazgatóságából

Gerhard Schröder távozik a Rosznyeft igazgatóságából

A volt német kancellár bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában.

Megvan az észak-koreai járványkezelés Müller Cecíliája

Megvan az észak-koreai járványkezelés Müller Cecíliája

Minden áldott nap az észak-koreai televízióban is, hogy beszámoljon a „lázas” betegekről és az újabb halálesetek számáról Észak-Koreában.

Aktív és erős magyar bankszektorra van szükség, ha le akarjuk körözni az EU-t

Aktív és erős magyar bankszektorra van szükség, ha le akarjuk körözni az EU-t

A Magyar Bankszövetség szerint az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedéshez tovább kell erősödnie a bankszektor stabilitásának.

Kőkeményen odacsapna az oroszoknak Orbán Viktor lengyel barátja

Kőkeményen odacsapna az oroszoknak Orbán Viktor lengyel barátja

Mateusz Morawiecki hatodik szankciós csomagot javasol. 

© 2022 (v2.202102)