Egy igazi ökoház a belvárosias, mégis zöld Középső-Ferencvárosban

Ebben a cikkben azoknak a lakáskeresőknek segítünk, akiknek fontos, hogy olyan otthont találjanak, mely nem csak modern, hanem környezet- és egészségkímélő is egyben. Ezúttal egy ilyen lehetőséget kínáló társasházat találtunk, méghozzá Középső-Ferencvárosban!

Ferencváros nem véletlenül népszerű a lakást keresők körében. A kerület teljes átépülése, az egykori rozoga házak bontása nem csak pár éve, hanem már a kilencvenes évek elején, lassan három évtizede elkezdődött.

Mára így egy teljesen megújult, kifejezetten elegáns kerület jött létre. Ezen belül is a Középső-Ferencváros néven emlegetett kerületrész az, amely kitűnően egyesíti a belvárosias jelleget, hangulatot, a kiemelten jó közlekedést, és a sok zöldfelületet, óriási parkokkal a közelben. Nem meglepő tehát, hogy az utóbbi idők egyik legnépszerűbb lakóhelye lett Középső-Ferencváros.

E kerületrészben leltünk a Sobieski Ökoház projektre. E ház már csak elhelyezkedését tekintve is jó választás: a belváros – mint szó volt róla – csak egy karnyújtásnyira van, mégis számtalan zöldövezeti részt találunk erre. Magyarán ez a környék csendesebb, tisztább, élhetőbb és lakhatóbb, mint a szűken vett belvárosi lakóövezetek.

Napjainkban, mikor az allergia már népbetegségnek számít, további óriási előny, hogy geotermikus fűtéssel ellátott lakásokba is költözhetünk. E fűtési mód ugyanis kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket. Talán ennél is fontosabb, hogy ezek a geotermikus rendszerű otthonok környezetkímélők és pénztárcakímélők, hiszen a föld hőjének felhasználásával működnek, így károsanyag-kibocsátás nélkül fűtik és hűtik a lakásokat.

A Sobieski Ökoház lakásainak energetikai besorolása a legmagasabb AA++-os, ami az energiatakarékosság mellett, azt is jelenti, hogy rendkívül kedvezők nem csak a fűtési, de a hűtési és melegvíz-előállítási költségek is.

A társasház 75 különböző méretű lakást kínál, köztük 1 szobás kislakásokat és 4 szobás nagy családi otthonokat is találunk.

Aki befektetési célból keres lakást, annak is érdemes körülnézni itt, hiszen jó elhelyezkedésének és a minőségi kivitelezésnek köszönhetően nem csak lakni jó itt, hanem egyben kitűnő befektetésnek ígérkezik.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)