Válságálló befektetés a Corvin Negyed vonzásában

Ezekben az átmeneti időkben még inkább felértékelődik a biztos, stabil befektetések szerepe. Az olyanoké, mint az ingatlan. Aki a pénzét jó helyen szeretné tudni, nem árt, ha Budapesten olyan célpontot néz ahol nem csak jó áron és jó minőségben, hanem egyúttal a városhoz közel kaphat nívós lakásokat – ilyen például a Corvin Negyed vonzáskörzete is. Ezeket ugyanis mindig könnyebb lesz kiadni, vagy akár eladni, mint problémás társaikat.

Éppen a fenti, fokozottan „válságálló” szempontoknak megfelelő ingatlanok után kutattunk, amikor – nagy örömünkre – rábukkantunk erre a rendkívül jó ár-érték arányú, a Körúttól és a Corvin Negyed vonzáskörzetében épülő társasházra. Józsefvárosban a Baross utcában, a körúttól két megállónyira épülnek ezek a lakások.

Ám mivel sok-sok befektetést, vagy éppen igényes lakást kereső hőköl hátra a magas árak láttán, így sokan elkerüli a belsőbb részeket. Pedig a rohamosan fejlődő Józsefváros nagyon közel van a város szívéhez. Ez a Baross utcában épülő ház a Kálvin tértől biciklivel vagy rollerrel 5-6 perc, de sétálva sem több bő negyed óránál, miközben a József körút 9 percre, a Corvin Negyed hátsó része, a Nokia Skypark irodaháza pedig csupán 400 méterre, azaz 5 percnyi sétára található a most épülő háztól.

Egy ilyen központi helyről természetesen a 3-as és a 4-es metró megállói sincsenek messze, míg az éjjel-nappal járó 4-6-os villamosok még közelebb találhatók. A Corvin Negyed közelsége okán a bevásárlóközpont megannyi boltja, szolgáltatása, étterme és a mozi is közel esik, és természetesen minden egyes intézmény is sétatávolságra található.
Befektetők számára pedig nem csak a Nokia Skypark irodaház jelent vonzerőt, hanem a Semmelweis Egyetem, a Közgáz és az ELTE BTK és az ELTE Jogi Kar is igen közel esik ide – csak, hogy a legfontosabb felsőoktatási intézményeket emlegessük.

S bár erős a helyszín és a műszaki tartalom is, az árak sem rosszak. A központi elhelyezkedés ellenére is kedvező négyzetméterárak nem számítanak ma már magasnak, különösen, hogy ezek a kisebb lakásokra is igazak. Az sem mellékes, hogy a magas színvonalú, modern hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszer, valamint igényes gépészettel felszerelt lakások fenntartási költségei is kedvezők lesznek.

Itt, a Baross Társasházban tehát összesen 44 változatos alaprajzú lakás épül. A földszinten nincsenek lakások, de igazi különlegesség, hogy az első emeleti otthonokhoz saját kertrész(!) tartozik. (E mellett tároló és gépkocsi beálló is vásárolható a lakásokhoz.)
De minden lakó számára elérhető lesz majd a gyönyörű, parkosított kert egy közös része. A változatos alaprajzú 1, 2, 3 és 4 szobás lakások közt pedig mindenki megtalálja amit keres. Így az első lakásukat kereső fiatalok, a kiváló oktatási intézmények közelségét preferáló családok, és természetesen azok is, akik jó hozamot biztosító, kifejezetten válságálló befektetést keresnek.

A cikk elkészítését a társasház lakásainak értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

© 2024 (v2.202102)