Légy résen, nézz most lakást Pesten!

Aki résen van, az nem a múltat vagy a jelent nézi, hanem a jövőre tervez akkor is ha lakást szeretne. Manapság ugyan nagy az ijedtség a világban, de a rossz heteknek hamar vége szakad. Közben az áremelkedés fokozatosan elindulhat, így az infláció fenyegeti pénzünk vásárlóerejét. Aki tehát stabil befektetést vagy minőségi lakóhelyet keres, annak már most érdemes elkezdeni értékálló, válságálló lakást néznie.

Elhatároztuk, hogy átnézzük újra a kínálatot és kiválasztjuk a befektetésre, illetve lakhatásra igazán érdemes környékeket, a legjobb ajánlatokat.

Ezúttal Újpesten, a XIII. kerület vonzásában találtunk egy olyan, előrehaladott építkezést, ahol most nagyon kedvező feltételekkel lehet új lakást vásárolni. Persze egy lakásnál mindig az elhelyezkedés a legfontosabb, így aki Észak-Pesten keresgél az ne felejtse el: a metró közelében a legjobb akár saját célra, akár befektetésre nézelődni.

Ez a projekt, amelyet most hoztunk, éppen Újpest Központjában, a metró végállomástól mindössze pár háztömbnyire, mégis meglehetősen nyugodt, csendes helyen, a Munkásotthon utcában épül. A környéken, mivel egy nagy kerület központjáról van szó, az égvilágon minden szükséges intézmény, bolt, szolgáltató és iskola pár lépésre megtalálható. De a környéken parkok, zöldfelületek, szabadidős lehetőségek és játszóterek is bőven akadnak, azaz akár fiatalok, fiatal családok, de természetesen az idősebb korosztály is megtalálja itt a számítását.

Ne feledjük: Újpesten jó pár éve gombamód szaporodnak a szép, minőségi, vadonatúj házak; különösen a központban, ami nem véletlen. A pár hónapja teljesen felújított 3-as metróvonallal a belváros villámgyorsan elérhető. A pár megállónyira lévő a Váci út irodafolyosón pedig százezrek dolgoznak, így errefelé egy minőségi lakás kiadhatósága hosszú évekig biztosított, még turbulensebb időkben is!

A Mester-Építő Kft. legújabb beruházásában épül tehát itt a 61 lakásos Arsenál Sarokház (fenti képen már az aktuális, pár nappal ezelőtti állapot látszik). Éppen az Árpád út – Erzsébet utca – Munkásotthon utca által körülfogott területen. A metró végállomás csupán 3 perc sétatávolságra van, a buszmegállók a háztól 50 méterre vannak.

A felújított óvodák, iskolák mellett a Polgármesteri Hivatal, bankok, egyéb szolgáltatók, a nagyobb boltláncok, éttermek és az új újpesti piac is mind-mind környéken található. Sportoláshoz remek lehetőséget kínálnak a közeli kisebb-nagyobb konditermek és a közelmúltban felújított szabadtéri, díjmentesen használható sportpark a szomszédos lakónegyedben.

A 37-86 m² közötti méretben kínált lakások nagy része erkélyes, A fűtést és a melegvíz ellátást távfűtés adja, amely gázüzemű kazánokkal szemben sokkal biztonságosabb, hosszú távon pedig olcsóbb is. Mivel itt egyszerűen nincs is a házban vagy a lakásban gázkészülék, amiből gáz szivárogjon, elégesse az oxigént, vagy – ne adj’ Isten – szénmonoxid problémát okozzon.

Sőt, a háznak nem kell költeni a kémény felújításra, a kazán karbantartására vagy cseréjére – így néz ki egy valamirevaló fűtésköltség-csökkentés! (Egyébként pedig a távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása, az adott épület hőszolgáltatását biztosító hőközpontok felügyelete, és annak szabályozása, valamint a hibák elhárítása – ez mind-mind lekerül a lakók válláról.)

Az Arsenal Sarokház emellett más különlegességet is tartogat. Kevesen hallottak még az úgynevezett TECNOBOARD építési rendszerről. Ez egy olyan, fedett terekben használatos önhordó, szerelt építési rendszer, mely ideális választás lakáselválasztó és más falak, valamint sík álmennyezetek építéséhez. Ez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítanak. E rendszer ugyanis egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. E faltípus környezetbarát is, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel és a feldolgozás során a gipsz semmilyen vegyi adalékanyagot nem kap.

A cikk az Arsenal Sarokház beruházójának, a Mester-Építő Kft-nek a támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy feladat vár Varga Mihályékra

Nagy feladat vár Varga Mihályékra

Magyarország készíti az unió jövő évi költségvetését.

Sok magyar hitelből nyaral idén, nem lesz árstop a balatoni szolgáltatóknál

Sok magyar hitelből nyaral idén, nem lesz árstop a balatoni szolgáltatóknál

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.

Új pénzügyi főnök érkezik a magyar Audihoz

Új pénzügyi főnök érkezik a magyar Audihoz

Achim Grewe júliustól irányítja a győri üzem pénzügyeit. 

 Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Mit látott a Spiegel újságírója Magyarországon?

© 2024 (v2.202102)