Így tegyük harmonikusabbá otthonunkat e bizonytalan időkben

A jelenlegi helyzetben alapvetően mindent el lehetne viselni. Ám az egyetlen dolog, ami sokkal rosszabbá tesz mindent, az maga a bizonytalanság. Mindenki tudja, hogy csak átmeneti állapot, hogy nem tart örökké, de senki sem tudja, hogy meddig fog még tartani. A bizonytalanság ellen pedig a legjobb, ha megpróbáljuk legalább az otthonunkat harmonikusabbá tenni.

Illatokkal

Tavasszal legjobb a virágillat. Ha van virágoskertünk tavaszi virágokkal, akkor ezt könnyen megoldhatjuk, ha behozunk pár szálat belőlük. Akinek nincs kertje, annak érdemes illóolajat párologtatni vagy illatgyertyát gyújtani.

Kép forrása: bhg.com

Ágyazzunk be és szellőztessünk minden reggel

Akinek van külön hálószobája, hajlamos a reggeli rohanásban, beágyazás nélkül csak rácsapni az ajtót. Ha olyan munkahelyünk van, hogy most nem tudunk bejárni, akkor kezdjünk minden reggel ágyazással, sokat dob a hangulatunkon, hogy a hálószoba rendben van. És ne feledjük: szellőztessünk is ki, segít a friss levegő.

Felújított családi ház gyönyörű hálószobával Felsőzsolcán

Fogjunk bele egy DIY projektbe

Van valami, amit már régóta halogatunk? A most felszabadult időben akár meg is csinálhatjuk. Ha történetesen épp festeni szeretnénk, mondjuk egy régi bútort, válasszunk vidám színeket, hogy jobb kedvre derítsen.

Képek forrása: thespruce.com és knitnowmag.co.uk

Tanuljuk valamilyen kézimunkát

Ha már hirtelen sok időnk felszabadult, tanulhatunk valamit. Például nyelveket is tanulhatunk on-line, de jó elfoglaltság a kézimunka is, egyrészt kikapcsol, másrészt az így készült alkotásainkkal harmonikusabbá tehetjük otthonunkat.

Varázsoljunk spa hangulatot a fürdőszobába és vegyünk egy fürdőt

A spa hangulatú fürdőszobáért nem kell feltétlenül felújításba fognunk. Elég kiraknunk a legszebb törölközőinket, néhány gyertyát vagy bármit, amitől hangulatosabb lesz a helyiség. Ennek a VI. kerületi lakásnak a fürdőszobájában például a puha törölközők mellett sok zöld növény is helyet kapott.

Pucoljuk meg az ablakokat

Az ablakpucolás amúgy is a tavaszi nagytakarítás része, de a lakásban lakók számára most különösen fontos, hogy az ablak, ami szinte az egyetlen kapcsolatunk a külvilággal, és ahonnan a hangulatunkat erősen befolyásoló természetes fény érkezik, ragyogóan tiszta legyen.

Tágas lakás gyönyörű, felújított nyílászárókkal és erkéllyel a VI. kerületben

Hallgassunk zenét

Mindegy, hogy milyen eszközön, de hallgassunk rendszeresen megnyugtató, halk zenét. Különösen sokat segíthet, ha szeretteinkkel most egyfolytában össze vagyunk zárva.

Kép forrása: interiorfun.com

Tegyünk rendet a dolgozószobában

Ha otthonról dolgozunk, most még fontosabb a dolgozószoba, dolgozósarok rendjének fenntartása. Érdemes ezen kívül valami olyan dísztárgyat is beszereznünk az asztalra, vagy a velünk szemben lévő falra, ami inspirál munka közben, ahogyan ebben a pécsi lakásban is látható.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)