Így tegyük harmonikusabbá otthonunkat e bizonytalan időkben

A jelenlegi helyzetben alapvetően mindent el lehetne viselni. Ám az egyetlen dolog, ami sokkal rosszabbá tesz mindent, az maga a bizonytalanság. Mindenki tudja, hogy csak átmeneti állapot, hogy nem tart örökké, de senki sem tudja, hogy meddig fog még tartani. A bizonytalanság ellen pedig a legjobb, ha megpróbáljuk legalább az otthonunkat harmonikusabbá tenni.

Illatokkal

Tavasszal legjobb a virágillat. Ha van virágoskertünk tavaszi virágokkal, akkor ezt könnyen megoldhatjuk, ha behozunk pár szálat belőlük. Akinek nincs kertje, annak érdemes illóolajat párologtatni vagy illatgyertyát gyújtani.

Kép forrása: bhg.com

Ágyazzunk be és szellőztessünk minden reggel

Akinek van külön hálószobája, hajlamos a reggeli rohanásban, beágyazás nélkül csak rácsapni az ajtót. Ha olyan munkahelyünk van, hogy most nem tudunk bejárni, akkor kezdjünk minden reggel ágyazással, sokat dob a hangulatunkon, hogy a hálószoba rendben van. És ne feledjük: szellőztessünk is ki, segít a friss levegő.

Felújított családi ház gyönyörű hálószobával Felsőzsolcán

Fogjunk bele egy DIY projektbe

Van valami, amit már régóta halogatunk? A most felszabadult időben akár meg is csinálhatjuk. Ha történetesen épp festeni szeretnénk, mondjuk egy régi bútort, válasszunk vidám színeket, hogy jobb kedvre derítsen.

Képek forrása: thespruce.com és knitnowmag.co.uk

Tanuljuk valamilyen kézimunkát

Ha már hirtelen sok időnk felszabadult, tanulhatunk valamit. Például nyelveket is tanulhatunk on-line, de jó elfoglaltság a kézimunka is, egyrészt kikapcsol, másrészt az így készült alkotásainkkal harmonikusabbá tehetjük otthonunkat.

Varázsoljunk spa hangulatot a fürdőszobába és vegyünk egy fürdőt

A spa hangulatú fürdőszobáért nem kell feltétlenül felújításba fognunk. Elég kiraknunk a legszebb törölközőinket, néhány gyertyát vagy bármit, amitől hangulatosabb lesz a helyiség. Ennek a VI. kerületi lakásnak a fürdőszobájában például a puha törölközők mellett sok zöld növény is helyet kapott.

Pucoljuk meg az ablakokat

Az ablakpucolás amúgy is a tavaszi nagytakarítás része, de a lakásban lakók számára most különösen fontos, hogy az ablak, ami szinte az egyetlen kapcsolatunk a külvilággal, és ahonnan a hangulatunkat erősen befolyásoló természetes fény érkezik, ragyogóan tiszta legyen.

Tágas lakás gyönyörű, felújított nyílászárókkal és erkéllyel a VI. kerületben

Hallgassunk zenét

Mindegy, hogy milyen eszközön, de hallgassunk rendszeresen megnyugtató, halk zenét. Különösen sokat segíthet, ha szeretteinkkel most egyfolytában össze vagyunk zárva.

Kép forrása: interiorfun.com

Tegyünk rendet a dolgozószobában

Ha otthonról dolgozunk, most még fontosabb a dolgozószoba, dolgozósarok rendjének fenntartása. Érdemes ezen kívül valami olyan dísztárgyat is beszereznünk az asztalra, vagy a velünk szemben lévő falra, ami inspirál munka közben, ahogyan ebben a pécsi lakásban is látható.

© 2021 (v2.202102)