Ha be van építve az erkély, akkor Így használhatod ki mégis a járvány idején!

Az erkély, és annak beépítése általában nagyon praktikus megoldás egy kicsi lakás esetében, hiszen plusz teret nyerhetünk általa, levegőzni pedig a parkba is lemehetünk. Csak nem most.

Aki beépítette az erkélyét, vagy eleve beépített erkéllyel vette lakását, annak most főhet a feje. Szerencsésebbek azok, akiknél nem teljes beépítés történt, tehát az erkély tetszőlegesen nyitottá vagy zárttá tehető, a többieknek érdemes most egy olyan kis meghitt zugot kialakítani az erkélyen, ahová el lehet vonulni a bezártság, és esetleg a családunk elől is.

Lehet itt például a pihenő, relaxáló, olvasósarok

Ehhez leginkább valamilyen beépített bútorra lesz szükségünk, aminek az alja még plusz tárolót is rejthet. Az, hogy az erkély keskeny, most kifejezetten jól jöhet, ettől már eleve kuckósabb lesz a hely, kiegészítésképpen használjunk puha takarókat párnákat.

Képek forrása: decoist.com

Az elvonuláshoz azért is ez a legideálisabb helyszín, mert biztos, hogy ez a legvilágosabb, és a természetes fényre most talán még nagyobb szükségünk van, a nagy ablakokat kinyitva pedig a friss levegőt is beengedhetjük.

Ennek a békásmegyeri lakásnak a beépített loggiáján remek kis kuckót alakítottak ki.

Természetesen az is jó, ha meghagyjuk az eredeti funkcióját

Attól, hogy az erkély zárt, még tehetünk ide kerti bútort. Ha kinyitjuk az ablakokat, így már majdnem olyan, mintha egy nyitott erkélyen innánk a reggeli kávénkat, vagy épp esténként egy pohár bort.

Képek forrása: decoist.com és pinterest.com

Ez a VIII. kerületi lakás kellően tágas, így nem kellett az erkélynek más funkciót adni, szépen berendezett zárt erkély, ha úgy tetszik télikert lett belőle.

Idekerülhet a kondiszoba is

Edzőterembe nem járhatunk, és a szabadban való mozgás is korlátozott, ezért jó, ha beszerzünk egy kondigépet és néhány kisebb edzéshez szükséges felszerelést otthonra. Egy kis lakásban azonban nehéz ezeknek helyet találni, így ha eddig még nem használtuk ki a beépített erkélyünket, kialakíthatunk itt egy kondiszobát.

Kép forrása: decorexpo.com

Itt találhatunk helyet az otthoni irodának

Tipikus probléma az is, hogy most, hogy otthonról kell dolgozni, nem találjuk a megfelelő helyet az otthoni irodánk kialakításához. Ha máshol nincs hely, egy beépített erkély erre is jó lehet.

Képek forrása: decoist.com

Ennek a III. kerületi lakásnak a beépített erkélyén is egy dolgozószobát alakítottak ki.

© 2021 (v2.202102)