Mutatjuk: így lehet hatékony az otthoni munka keddtől

A többségnek most van néhány szabadnapja, de keddtől sokaknak indul megint az otthoni online meló. Ám sok olyan munkavállaló kényszerül most otthonról dolgozni, akik korábban csak nagyon ritkán vagy egyáltalán nem szokták meg, milyen, ha az otthoni környezet jelenti a munkahelyet. Nekik adunk most néhány friss tanácsot, amivel keddtől sokkal hatékonyabb lehet a munkavégzés!

A home office, vagyis az otthoni munkavégzés nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, ez mára biztosan mindenkinek bebizonyosodott. Hoztunk néhány tanácsot, amivel megkönnyíthetjük a mindennapjainkat.

Legyen egy kis otthoni irodád!

Az első és legfontosabb, hogy egy állandó helyet jelöljünk ki otthonunkban a munkavégzés helyének. Legjobb persze ha erre egy külön szobát tudunk áldozni, de ha ez nem megy válasszunk legalább egy félre eső sarkot.

Forrás: https://hu.pinterest.com/

 

Rend a leleke mindennek!

Talán egyértelműnek tűnhet, de kiemelten fontos, hogy tényleg rendet tartsunk magunk körül. Az asztalon, amin dolgozunk ne legyen semmi olyan személyes, ami elvonhatja a figyelmünket a munkáról, és ha “káosz” is van kissé, az azért legyen kényelmesen átlátható.

És ez igaz a virtuális íróasztalra is, nem kell egyszerre 20-30 ablakot megnyitni. Csak szépen, sorjában haladjunk! 😉

Legyen napirended!

Ez talán az egyik legfontosabb az otthoni munkavégzéshez, hiszen attól, hogy nem járunk be reggel az irodába még ugyanúgy munkába megyünk. Megspóroljuk az utazással töltött időt, de úgyanúgy készüljünk fel reggel a munkanapra. Keljünk fel a szokott időben, készülődjünk össze, nyugalomban, igyuk meg a reggeli kávénkat, hogy felkészülten lássunk neki a napi teendőknek.

Angyalföldi lakás dolgozószobája

A munkaidő megtartása

A napirendhez tartozik, hogy válasszuk szét az otthoni teendőinket a munkáktól. Amennyire csak lehet, tartsuk meg azt munkaidőt, amit megszoktunk. A munkaidő letelte után összepontosítsunk a magánéletünkre, a családra, míg munkaidőben próbáljuk meg az otthoni teendőket mellőzni. Nem, nem könnyű, talán ez a legnehezebb rész, de próbáljuk meg.

Kecskeméti lakás dolgozószobája

Mellőzük a telefonunkat!

Könnyen elterelheti a figyelmet a telefonunk. A munkánkhoz kapcsolódó telefonhívásainkon kívül igyekezzünk mellőzni, sőt legjobb, ha barátainkkal családtagjainkkal is megbeszéljük milyen időpontokban érünk rá velük beszélgetni.

 

Ha új otthont keresel, ahol dolgozni is kényelmesebben tudsz, nézz szét kínálatunkban!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)