Igazi biztonságban csak ingatlanban lehet a pénzed!

Turbulens, változó idők elébe nézünk, ilyenkor a tehetősebbeknek nagyon is oda kell figyelniük a részletekre. Például arra, hogy megtakarításaik vásárlóértéke a jövőben is megmaradjon, például ingatlanban. Nincsen ugyanis kizárva, hogy inflációs idők jönnek a következő években.

Ilyen időkben érezhetően csökkenhet a biztos állampapírok által elérhető tényleges hozam, azaz a pénz vásárlóértéke akkor marad meg, hogyha az ember hosszabb távon is biztonságos eszközökben igyekszik tartani pénzét.

A legtöbb befektetési szakember egyetért abban, hogy ilyenkor az ingatlan kifejezetten jó befektetési alternatíva. A beruházókkal beszélgetve azt tapasztaljuk, hogy – dacára a kijárási korlátozásoknak – mégis nőtt az érdeklődés. Az Avico Group értékesítési csapatától kapott információink szerint egyre gyakoribb, hogy a tehetős emberek „betonba öntik a pénzüket”. A vagyonok effajta „bebetonozása” valóban találó kifejezés, hiszen utal a vásárlóérték megtartására is. Nem is szólva arról, hogy például az Avico az elsők között vezette be a videókonferenciás lakásvásárlást.

Akár a következő hónapok vagy évek családban felmerülő lakásigényeit hozza valaki előre ilyenkor, akár befektetési céllal vásárol, érdemes körültekintően választania. Ha a fővárosban keresünk (hiszen itt a legérdemesebb), akkor nem árt a legjobbat, pontosabban a lehető legjobb ár-érték arányt választani.
Mert hát mindenki tudja: olyan ingatlant kell venni, ami jó helyen van, soha nem lesz vele probléma. Ha új és modern, akkor az értékét is stabilabban, kiszámíthatóbban őrzi majd, mint mondjuk egy régi, dohos, problémás, kérdéses lakó-összetételű régi ház bármilyen szépnek is tűnő lakása.

Ráadásul ma egy modern, új építésű lakás nem is kerül érdemben többe, mint a hasonló nívójú és adottságú használt társa. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az új lakás felújítására nem kell súlyos milliókat áldozni. A vezetékek, a ház minden berendezése, a méregdrága gépészet is új és garanciális, ami egy régi lakásnál, háznál megint csak nagy kockázat. Nem is szólva arról, hogy egy új lakás rezsije is jóval kedvezőbb.

Itt van például az Avico Group Greenside nevű, Angyalföld felkapott részén, a Róbert Károly körúttól nem messze épülő projektje, amely 25 százalékban megújuló energiát használ, a házak tetején pedig napelemeket vonultat majd fel, hogy a lakások havi energiaszámlája jelentősen alacsonyabb lehessen.

Nagyon kevés új lakásokat kínáló ház van abban a szerencsés helyzetben, hogy a lakások azonnal beköltözhetők. Az Avico Greenside „A” ütemének viszont már most elkészültek a lakásai, a műszaki átadás húsvéti ünnepeket követően, a napokban már meg is kezdődött. Érdemes sietni, mert ebben az ütemben már csak néhány lakás érhető el – természetesen még 5 százalékos áfával, kedvező áron.

A Greenside B és C ütemének építkezése is jó áll, sőt, jelenleg is gőzerővel halad, ezek műszaki átadása év végére várható. Itt a fizetési ütemezés is kedvező, hiszen a szerződés megkötésekor csak 20 százalékot kell fizetni, a fennmaradó rész a műszaki átadáskor esedékes.

Mindemellett a fejlesztő különleges, egyedi akciókkal várja az érdeklődőket minden hónapban. Áprilisban ez a lakás a kertkapcsolatos, játszótérre néző lakás vásárolható meg kedvezménnyel.

Nézzük akkor a ház és a környék paramétereit.

Angyalföldnek tehát a teljesen újjáépülő, Béke térhez közeli része új és újszerű társasházakkal épült be. Itt a Reitter Ferenc utca, a Tatai út közelében, jelen esetben a Szegedi út és a Dévényi utca kereszteződésénél találhatók a Greenside házak. Itt épül e 3 épület, melyek lekerekített homlokzattal kellően elegánsak, különlegesek is. Innen ráadásul negyedóra alatt a Hősök teréhez (M1-es metró) érhetünk a 20-as 30-as buszcsaláddal (30, 30A, 230 és 20E buszok). Ezen felül a háztól pár lépésre lévő MOL Bubi biciklikkel juthatunk el gyorsan bárhová.

Az egy kis sétával szintén elérhető 1-es villamossal Budapest számos, távolabbinak tűnő pontja (például Óbuda, a Stadionok vagy épp a Népliget környéke) hozzávetőleg 20-30 percen belül a legnagyobb forgalomban is elérhető. Mi több, a BVSC stadionhoz akár 4 perc alatt elsétálhatunk.

Az árak, ahogy emlegettük, több mint jók. Egy emeleti, 46,5 négyzetméteres, két szobás lakás négy négyzetméternyi terasszal például már 739(!) ezer forintos négyzetméterártól is elérhető, ami kiváló ár-érték arányt képvisel, különösen ezen a környéken!

A cikk az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Úgy tűnik, a Kisvárdán épülő lórehabilitációs központ immár 2,3 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek.

Már Marokkóval is versenyzünk,  egyébként nincs meglepetés – hangzott el a Német-Magyar Kamara sajtótájékoztatóján

Már Marokkóval is versenyzünk, egyébként nincs meglepetés – hangzott el a Német-Magyar Kamara sajtótájékoztatóján

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idei felmérése szerint a tagvállalatok általában a tavalyihoz hasonlóan látják a helyzetet, de a részletekben számos újdonság van.

Ír divatlánc nyit üzletet Budapesten

Ír divatlánc nyit üzletet Budapesten

Május 28-án az Arena Mallban nyitja meg első magyarországi üzletét a Primark nemzetközi divatáruház 3100 négyzetméteren, közölte a társaság.

Orbán Viktor reménykedik:  "Alexandra jól halad, néztem a számokat"

Orbán Viktor reménykedik: "Alexandra jól halad, néztem a számokat"

A fővárosban folytatódott a Fidesz-elnök, kormányfő kampánykörútja.

© 2024 (v2.202102)