Így használhatjuk ki nagyszerűen a padlásteret

Valószínűleg még soha semmikor nem éreztük annyira kicsinek az otthonunkat, mint most, ezért érdemes még kihasználható terek után kutatnunk. Nézzük például a padlásteret. Igaz, ez elsősorban a családi ház tulajdonosok számára opció, de ma már sok olyan legfelső szinten lévő lakás is van, amihez beépíthető tetőtér is jár.

Kép forrása: flickr.com

Persze kicsi a valószínűsége annak, hogy most azonnal nekiálljunk beépíteni, de később, ha lesz lehetőségünk rá megcsinálhatjuk, hiszen most már láthatjuk, milyen jól jön egy plusz helyiség vészhelyzet esetén. Adunk is néhány ötletet, tervezgetni akár már most is lehet.

Egy extra hálószoba

Egy plusz hálószoba jól jöhet, ha több napra látogat el hozzánk valaki, de akár a saját hálószobánk vagy egy gyerekszoba is kerülhet a padlástérbe. A gyerekek külön élvezni fogják, ha övék lehet a lakás legfelső helyisége.

Képek forrása: homedit.com és shelterness.com

Ennek a szolnoki, belső kétszintes, nappali + 2 hálószobás lakásnak az alsó szintje a 3. emeleten van, a felső szintje már a tetőtérben. A beépített tetőtér feletti kis padlást is beépítették, így nyertek egy picike, de takaros hálószobát, ami vendéghálónak ideális.

Egy plusz nappali

A padlástér alacsony, ezért leginkább olyan célokra használhatjuk, ahol inkább ülni lehet. Lehet itt egy plusz nappali vagy családi szoba a formális nappalinkon kívül, ahol a vendégeket fogadjuk. Ebben a nappaliban nem lesz baj, ha a gyerekek véletlenül nem pakolnak össze maguk után, itt a családi közös időtöltésé a főszerep.

Kép forrása: homeandlivingdecor.com

Ennek a XIII. kerületi családi háznak a tetőterében egy hálószoba és egy mosdó mellett csak egy keskeny galériának maradt hely, itt kapott helyet egy kis játszósarok.

Dolgozószoba

Ha eddig nem volt dolgozószobánk, és most home office-ban kell dolgoznunk, láthatjuk, milyen jó lehet, ha egy csendes, nyugodt helyen van az íróasztalunk. A jövőben a padlásra kerülhet majd a dolgozószobánk, akár egy kis házi könyvtárral együtt.

Kép forrása: dwell.com

Kondi- vagy jógaszoba

A padlástér ideális jógaszobának, ha egy kicsit nagyobb a hely, kondiszoba is lehet belőle, így végre nem kell az edzéshez használt eszközöket a lakás többi részében kerülgetnünk.

Képek forrása: thespruce.com és pinterest.com

Mindegy, csak egy hely, ahová elvonulhatunk

Teljesen mindegy, hogy egy olvasósarokra vágyunk, egy szobára, ahol alkothatunk, zenélhetünk vagy meditálhatunk, saját igényünknek megfelelően a padlástérből bármi lehet.

Képek forrása: dawngriffin.com és lmb-lofts.com

© 2021 (v2.202102)