Last Minute: saját ”szállodaszoba” a Balatonon, privát stranddal, mindössze 15 millió forintért?!

Közeleg a nyár, és mint minden évben, idén is indulnánk majd a Balatonra – de a szállodák és panziók többsége sajnos zárva! Egy saját tulajdonú “szállodaszoba” erre a problémára hosszútávú megoldást jelenthetne a Balatonon, nem lenne érdemes meglépni ezt, ha jó áron van?

Különleges időket élünk, hiszen sok minden alapvetően változott meg körülöttünk hirtelen. Sokan például a közvetlen vízparti nyaralásukat a Balatonon kényelmesen, szállodákban oldották meg arra gondolva, hogy ez ugyan drágább, de biztos és gondtalan megoldás … mindeddig.

Különösen zavarba ejtő helyzetet eredményezhet az, amikor már pénzért sem juthatunk hozzá bizonyos megszokott lehetőségekhez és szolgáltatásokhoz. A szállodák és panziók tulajdonosai, akiktől ezeket a szolgáltatásokat meg szoktuk tudni kapni, most önhibájukból kívül kénytelenek nélkülözni minket.

Nyaralási igényünk kielégítésére a legbiztosabb megoldás tehát az, ha mi magunk is tulajdonosokká válunk, és akkor bizonyosan nem lehet kérdés többé, hogy mikor lehetünk a Balatonon. A legtöbben azonban nem nagyon találkoztunk eddig olyan lehetőséggel, ami reálisan megfizethető lett volna, hiszen a közvetlen vízparti ingatlanok vételárai mindig is elérhetetlennek tűntek. Emiatt is döntenek sokan a szállodázás mellett a Balaton partján, hiszen, ha már úgysincs esély tulajdonosként pihenni, akkor legalább élvezzük a közvetlen vízpartot, privát strandot, még ha csak fizető vendégként tesszük is mindezt, annak tudatában, hogy előre bejelentett foglalásunk, nyaralási időnk egyszer csak lejár, és kérdéses, hogy hosszabbítható-e.

Merjünk azonban nagyot álmodni, és játszunk el a gondolattal: mi lenne, ha egy vízparti szálloda jellegű épületben saját kis „szállodaszobánk” lenne, ahol ugyanazt a prémium vízparti érzést kaphatjuk meg nap mint nap, mint egy strandon lévő szállodában, ahova bármikor jöhetünk, amikor kedvünk tartja, de ahol nem vagyunk kiszolgáltatva körülményes foglalásoknak, mások idejének és mindenféle ügyintézési nehézségnek – hiszen mi magunk vagyunk a tulajdonosok!

Ha körbenézünk az ingatlanpiacon, látunk sok közvetett vízparti lehetőséget, és jóval kevesebb valóban közvetlen vízparti, saját stranddal rendelkező apartmant. Ezek közül is a legtöbb átlagos lakás méretű, emiatt drágább és fenntartása is nagyobb költséget jelentene – miközben nekünk tökéletesen elég lenne, ha csak aludni mennénk be egy kis apartmanba, hiszen nem lakni szeretnénk ott, hanem inkább a strandon töltenénk a nyarat … és mindez persze óriási különbséget jelenthet mind a vételárban, mind a fenntartási költségekben, miközben nagyjából ugyanazt az élményt kaphatjuk meg, mérettől függetlenül.

 

Ezért is rendkívül ritka lehetőség az, ha közvetlenül vízparton találhatunk olyan ajánlatot, mely méretében egy szállodai szobához áll közelebb, árát pedig inkább egy jól felszerelt felső középkategóriás autó vételárához hasonlíthatnánk. Ilyen lehetőségek márpedig vannak – igaz, hogy kis számban és talán már nem is sokáig. Ha kezünkbe vennénk a döntést, és alaposan körbenéznénk az ingatlanpiacon, kezdjük nyugodtan a StrandPark ingatlanfejlesztési projekt II. ütemével.

A különleges beruházás a Keszthelyi-öbölben, Balatonberényben valósul meg, ahol nagyon nyugodt és rendkívül csendes környezetben pihenhetünk, a projekt saját strandjának köszönhetően pedig garantált a kikapcsolódás is. A saját privát strandon kívül a beruházás ráadásul még egy hatalmas ősfás parkkal is rendelkezik, ami más szabadidős tevékenységekhez nyújt kiváló lehetőséget. A közeli Hévíz és Zalakaros gyógyfürdőinek és Keszthely gazdag kulturális életének köszönhetően pedig az apartmanok egész évben jól kihasználhatók.

A StrandPark apartmanjai kisgyerekes családok számára is ideálisak, ugyanis egy elkerített részen gyermekmedence és játszótér is várja majd a gyermekeket, és egyedülálló módon, igény szerint akár gyermekfelügyelet is kérhető. Gyermekcentrikus befektetésként pedig nem utolsó szempont, hogy ha valaki befektetné ezt az összeget gyermeke számára, a befektetés tárgyát képező ingatlant a gyermek közben is tudja használni és élvezni.

Befektetésként további fontos tényező az, hogy az ilyen, szállodaszoba jellegű apartmanok igazán kedvező befektetési lehetőséget kínálnak, hiszen egy közvetlen vízparti ingatlant mindig könnyű lesz kiadni, és a kedvező elhelyezkedésnek köszönhetően az évek során még értéknövekedéssel is számolhatunk, hiszen az ingatlanpiacon az eredeti, különleges és korlátozott számban elérhető ingatlanok közül a közvetlen vízpartiak bizonyosan örök értékűek.

Mindenképpen szerencsésnek tekinthető, aki egy közvetlen vízparti projektben még elérhető áron talál apartmant, ami akár saját célra, akár befektetés céljából is ideális választás lehet, különösen, ha azzal a tényezővel is számolunk, hogy így minden évben megspórolhatjuk a szállodai költségeket és a szállásfoglalással sem kell bajlódnunk, az ingatlant pedig az év fennmaradó részében jó áron kiadhatjuk.

Az apartmanok kiadása, vagy az, hogy mi magunk eltöltsünk itt 1-2 hetet ősszel, télen a korcsolyaszezonban, vagy húsvétkor sem lehet akadály, ugyanis az apartmanok gazdaságosan fűthetőek és mind a fűtés, mind a melegvíz ellátás telefonos applikáció segítségével akár távolról is irányítható, a fogyasztás pedig egyedi mérőórák alapján kerül elszámolásra. A projektben a kiadással járó teendőket, a karbantartás, és igényünk szerint akár még a takarítás terhét is leveszik a vállunkról… mi másra lehetne még szükségünk?

A StrandPark apartmanjait ráadásul továbbra is ÁFA kockázat nélkül lehet megvásárolni, mivel azok vételára tárgyi adó mentes, azaz nem tartalmaznak ÁFÁ-t. Mindenképpen érdemes időben lépni, és élni ezzel a kiváló last minute lehetőséggel, mivel a fejlesztés II. ütemének értékesítése már ugyancsak a végéhez közeledik, ezért már csak pár darab apartman érhető el a II. ütemben. Fontos tudni, hogy az ezt követő III. ütem értékesítése már jóval magasabb árszinten, 19.88 millió forintnál kezdődik majd.

Mindazoknak, akik mindenképpen csak vízparti apartmant vásárolnának, de az anyagi lehetőségei nem terjednek túl egy bizonyos árszinten és értékhatáron, érdemes most megragadni az utolsó esélyek egyikét, mert félő, hogy le fognak maradni erről a vissza nem térő lehetőségről, hogy saját, közvetlen vízparti, szállodaszoba jellegű apartmanjuk lehessen 15 milliós árszinten.

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének megbízásából készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)