7 dolog, ami miatt szeretni fogod az otthoni a kondiszobád!

Vannak különböző fitnesz gépeid és eszközeid, de nincs kijelölt helyük a lakásban? Van külön kondiszobád, de sosem szánod rá magad az edzésre? A mostani időszak pont ideális ahhoz, hogy otthon is edzzünk.

Kérdés, hogy a meglévő gépekből, eszközökből egy kondiszobát, vagy külön szoba híján egy kondisarkot alakítsunk ki, vagy a már meglévő kondiszobánkat alakítsuk olyanná, hogy legyen is kedvünk benn mozogni.

Íme, 7 dolog, ami a kondiszobát igazán szerethetővé teszi!

Tükrök

Nem azért fontos, hogy belenézve rögtön elkeseredjünk a látványtól – bár ez ösztönző is lehet – hanem azért, hogy lássuk, pontosan végezzük-e a gyakorlatokat. Mellesleg, tekintve, hogy a kondiszobák sokszor az alagsorban kapnak helyet, a tükrök optikailag az ablakokat is helyettesíthetik, és tágasabbá is teszik a teret, ha csak egy kis szobát sikerül erre a célra kijelölnünk.

Kép forrása: flickr.com

Inspiráló képek a falon

Gyakorlatilag bármilyen kép jó, ami mozgásra ösztönzi az embert, és akár egy nagyobb kép is tökéletes lehet több kisebb helyett. Egyáltalán nem kell, hogy drága legyen, egy családi fotó egy boldog emlékről is tökéletes kinagyítva. De egy inspiráló, falra festett üzenet is megteszi, mint amilyen ennek az árpádföldi családi háznak a kondiszobájában is látható.

Praktikus tárolók

A kisebb eszközök tárolására mindenképp szükségünk lesz valamilyen praktikus tároló polcra. A legkisebb eszközöket érdemes külön kosarakban rendszerezni. A nagy fitneszlabdának vegyünk állványt, a kisebb labdák kerülhetnek hálós tárolóba. Hulahoppkarikák tárolására ideális egy kampó, amire felakaszthatjuk őket.

Kép forrása: houzz.com

TV vagy tablet állvánnyal

A TV vagy egy tablet ideális lehet ahhoz, hogy tornázós videókra mozogjunk, de ahhoz is, hogy a monoton, futópadon vagy szobabiciklin végzett mozgás kevésbé legyen unalmas, miközben kedvenc sorozatunkat, filmünket nézzük.

Kép forrása: theverge.com

Zene

Ha edzés közben nem is néznénk semmit, a zene azért mindenképp elengedhetetlen. A legjobb egy erősítő hangfalakkal, ami telefonról is vezérelhető. Ne sajnáljuk az időt egy playlist összeállítására, és a zenék összeválogatásánál figyeljünk arra is, hogy a ritmusuk az adott edzéshez megfelelő legyen.

Ennek a kecskeméti családi háznak a kondiszobája nem túl nagy, de a helyet nagyon jól kihasználták egy praktikus kis polccal, illetve a sarokban a TV konzol alatt egy kis sarokpolc is helyet kapott, amin éppen elfér egy magnó.

Csúszásmentes padló

Ez talán az egyik legfontosabb dolog. A parketta vagy a padlószőnyeg nagyon jó erre a célra, de ha nem épp most padlózunk, bármilyen padlót csúszásmentessé tehetünk mozaikként összeilleszthető habszivacs lapokkal.

Kép forrása: houzz.com

Ennek a pákozdi családi háznak a kondiszobájába a padlószőnyeget választották.

Egy alacsonyabb asztal

Jó, ha van a tornaszőnyeg mellett egy alacsonyabb, ülve is könnyen elérhető asztalka, amire a vizet, a telefonunkat, vagy ha meditálni szeretnénk, akkor akár egy gyertyát is tehetünk.

Képek forrása: walmart.com és pinterest.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

© 2024 (v2.202102)