Az élet megy tovább! Így rendezzük be a babaszobát

Járvány ide, karantén oda, van egy korosztály, aki erről tudomást sem vesz, és ugyanúgy éli életét, mintha mi sem történt volna.

Ezek pedig a kisbabák, akik most is folyamatosan érkeznek közénk, és bármennyire is nehéz ilyenkor lakberendezési projektbe fogni, a hamarosan érkezők számára egy babaszobát vagy legalább egy kis sarkot muszáj berendezni.

A hozzávalókat persze sokkal nehezebb beszerezni, hiszen nem járhatjuk végig a bútor- és bababoltokat, hogy saját szemünkkel nézzünk végig mindent, hogy megtaláljuk az ideális darabot, és ha használtan keresgélünk az is rejt némi kockázatot.

Az internetről azonban szerencsére sok mindent rendelhetünk, és kisebb dolgokat használtan is beszerezhetünk, ha az eladó elpostázza, és mi átvétel után lefertőtlenítjük. Az ügyeskezűek pedig akár saját maguk is elkészíthetnek 1-2 dolgot, de bármi is legyen a beszerzés forrása, jó, ha előtte van legalább elképzelésünk, hogy mit is szeretnénk. Ehhez nyújtunk most egy kis inspirációt, jöjjenek a legfrissebb babaszoba trendek!

A bájos shabby chic

A shabby chic stílust mindenki szereti, hiszen egyszerre játékos, mégis elegáns, romantikus, visszafogott színeivel babaszobába épp ideális. Remekül kombinálható például a francia vidéki stílussal, de akár a skandináv stílussal is.

És persze nem hiányozhatnak belőle a vidám minták, mint például az erdei állatok, ahogyan ebben a siófoki lakásban is látható.

Kortárs stílusban, színekkel feldobva

A kortárs stílus nagy előnye, hogy a babaszoba nem fog elütni a lakás többi részétől, ha otthonunk egyébként is így van berendezve. Mellesleg ez az a stílus, amit a legszabadabban dekorálhatunk, így a legkönnyebb hozzá bármit beszerezni, és rengetegféle színt is használhatunk.

Ennek a debreceni lakásnak a babaszobáját is így rendezték be.

És természetesen nem maradhatnak el a rojtok és bojtok és a különböző fali szőttesek, amik a kortárs babaszobákban is remekül mutatnak.

A tengerész stílus sosem megy ki a divatból

Ha van valami, ami mindig divat lesz, különösen a gyerekszobák berendezésében az a tengerész és a tengerparti stílus. Ráadásul nagyon könnyen megvalósítható. Bármilyen semleges színű bútor lehet az alap, ha beszerzünk hozzá kék, fehér, elsősorban csíkos textíliákat, kiegészítőket, de a csíkok akár pirosak, narancssárgák, vagy sárgák is lehetnek, mellé néhány vasmacska mintával.

És jól jönnek a tengeri csigák, kagylók, tengericsillagok is.

Sőt akár a mostanában népszerű léghajó minta is remek kiegészítője lehet a tengerész stílusú babaszobáknak megfelelő színekben.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)