Mutatjuk a legújabb hálószoba trendeket!

A lakberendezési trendek alatt általában stílusra, dekorációra, színekre, anyagokra gondolunk, amik lehet, hogy csak néhány hónapig, de az is lehet, hogy hosszú évekig kitartanak. A most legfrissebb hálószoba trendek azonban inkább építészeti jellegűek, és garantáltan hosszú ideig velünk maradnak.

Üvegfalak vagy hatalmas panorámaablakok

Az emberek anyagi okokból, érthetően az egyre kisebb lakásokat keresik, így sokan vásárolnak olyan stúdiólakásokat, ahol a hálószoba a nappalival együtt van, és különböző térelválasztó megoldásokkal próbálják őket elkülöníteni.

Erre most a legtrendibb megoldás az üvegfal, az is elsősorban fekete, fém keretezéssel hódít. Megjelenése így egyszerre elegáns, ugyanakkor merész is, előnye pedig, hogy szabad utat enged a természetes fény áramlásának, mégis elszeparál úgy, hogy közben nem foglal nagy helyet. Egyetlen hátrányának azt lehet mondani, hogy átlátszó, de ezt a problémát szép függönyökkel könnyen lehet orvosolni.

Legalább ennyire trendi ugyanakkor az is, ha a hálószoba akár egyben van a nappalival, akár különálló helyiség, hatalmas panoráma ablakokkal rendelkezik, és lehetőleg a kilátás is szemet gyönyörködtető.

Ennek a pasaréti lakásnak az egyik hálószobájából mesés panoráma tárul elénk.

Ablakfülkék

Nálunk kevés olyan ház, lakás van, ahol a falak vastagsága megengedi, hogy ablakfülkénk legyen, de ettől még könnyen kialakíthatunk egyet, ha például az ablak mellé két oldalra egy-egy könyvespolcot teszünk, és közéjük egy padot rakunk párnákkal. Így egyből akár olvasósarkunk is lehet, de az ablakfülke akkor is jó ötlet, ha nemcsak olvasni szeretünk, hanem a panorámában is gyönyörködnénk.

A régebbi építésű házakban, lakásokban azonban gyakran találhatunk olyan körben ablakos kiugrókat, félköríves részeket, mint ami ebben a II. kerületi lakásban is látható, ahol könnyen kialakíthatunk egy ablakfülkét.

Íves ablakok

Valószínűleg már évtizedek óta nem épültek olyan házak, amelyeknek az ablakai ne négyszögletesek lettek volna, így nem is csoda, hogy újra divatba jönnek az íves ablakok. Természetesen, ha eddig nem voltak íves ablakaink, nem érdemes lecserélni őket, csak hogy kövessük a trendet, de ha épp lakásvásárlásban vagyunk, megnézhetünk néhány régi házat, ahol ilyen ablakok vannak.

Ez a szépen felújított VII. kerületi lakás is egy régi házban van, még íves ablakokkal.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)