9 projekt, amivel feldobhatod a kertedet

Van egy szép kerted, de hiányzik belőle valami? A kert az a hely, ahol mindig érdemes újítanunk, hogy maximálisan kiélvezhessük. Az újításra pedig a mostaninál jobb időszakot keresve sem találhatnánk. Összegyűjtöttünk néhány saját kezűleg is kivitelezhető ötletet, ami feldobhatja a kertedet.

Dohányzóasztal raklapból a teraszra

A raklapbútorok olcsók, könnyen elkészíthetőek és nem utolsósorban trendik is. A legegyszerűbb talán egy dohányzóasztal a teraszra, és ha már nagyon belelendültünk, készíthetünk bonyolultabb dolgokat is.

Kép forrása: homedit.com

Raklapból virágtartót sem bonyolult készíteni, ez látható ennek a pesterzsébeti háznak az udvarán is.

Ösvények tipegőkőből

Kertünk különböző pontjai közt, jó ha nemcsak a füvön keresztül, hanem kicsit szilárdabb talajon is közlekedhetünk. Ha mégsem szeretnénk azért a fű életterületéből sokat elvenni, akkor erre a legjobb megoldás a tipegőkő.

Képek forrása: pinterest.com és worldofstonesusa.com

Készítsünk függőágyat

A makramé mostanában reneszánszát éli, így akár függőágy készítésére is használhatjuk. Az interneten számtalan leírást találhatunk erre, de kezdetnek az is bőven jó, ha csak egy függőszékbe fogunk bele.

Képek forrása: homedit.com

Vagy sörpadot

A sörpad egy viszonylag egyszerű konstrukciójú kerti bútor, valószínűleg ezért is láthatjuk sok kertben, mert sokan nem félnek belevágni, hogy saját maguk készítsék el. Ne féljünk tőle mi sem!

Balkonládák

Balkonládák nemcsak oda kerülhetnek, ahol kert híján csak erkély vagy terasz jutott. Attól, hogy a kertünkbe ültetünk virágokat, még kitehetjük a balkonládákat is teli muskátlikkal a teraszra, ablakokba, ahogyan ennek az érdi családi háznak az udvarán is látható.

Készítsünk csobogót

Egy kisebb kerti tó vagy csobogó készítése nem ördöngösség, és nem is kell hozzá feltétlenül drága dolgokat vennünk. Amire feltétlenül szükségünk lesz az a szivattyú, amúgy szinte bármiből, pl. régi itatóból, hordóból is készülhet csobogó. Ennek a kecskeméti családi háznak az udvarán is egy nagyon kreatív megoldás látható.

Vagy egy tűzgödröt

A tűzgödör építés sem olyan bonyolult. Az alapja lehet bármilyen fém edény vagy karika, például akár teherautó felni is, amit utána körbe építhetünk kövekkel vagy téglával.

Kép forrása: vocal.media

Készítsünk slagtartót

Valószínűleg már mindenkinek elege van a kúr körül tekergőző, sokszor összegabalyodó slagból, pedig egy fa oszlop, és néhány apróság felhasználásával ilyen menő slagtartót készíthetünk.

Képek forrása: homedit.com

A virágláda 2 élete

A slag persze egy nagyobb virágláda aljába is kerülhet, amibe nem ültetünk mélyen gyökerező növényeket. A virágládák aljában kialakított tárolóban persze még sok minden más is helyet kaphat.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Baj van? Kiberbiztonsági előadássorozat indul

Baj van? Kiberbiztonsági előadássorozat indul

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Márciusban megint kevesebb építőanyag fogyott

Sokan kivárnak a felújítási támogatások konkrétumainak megjelenéséig.

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

Újabb fejlemény a leégett wellness-szálló ügyében

A Magyar Turisztikai Ügynökség is segít a Hotel Silvanus újjáépítésben.

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Nézze meg, hogyan alakultak a járványadatok, érdemes!

Az NNGYK a koronavírusról és az influenzáról is jelentett.

© 2024 (v2.202102)