Eladó Walt Disney Palm Springs-i háza

És tényleg úgy néz ki, mintha egy korai Disney mese díszlete lenne. Bár ez kívülről még egyáltalán nem látszik, csak miután már beléptünk a sokat sejtető piros ajtón.

Az 1962-ben Walt és Lillian Disney részére épült egyszintes ház első látásra úgy néz ki, mint bármelyik amerikai kertes ház, csak a piros ajtó árulkodik arról, hogy bent valami izgalmasabbat találunk. Walt Disney egykori nyaralóját ugyanis – nem véletlenül – „Technicolor álomháznak” is hívják.

Az elnevezés egyáltalán nem meglepő, ugyanis a pop-art stílusban berendezett otthon belső terei tele vannak élénk színekkel, játékossággal, és természetesen Disney tematikájú dekorációval. Az egész gyakorlatilag úgy néz ki, mintha a Mickey egér egy részének a megelevenedett díszletei között sétálnánk.

Az ingatlan egyébként négy hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik, a hátsó udvar felé néző hálószobákból, nappaliból és konyhából pedig hatalmas, üveg tolóajtókon keresztül léphetünk ki a kertbe. A ház Palm Springs Indian Canyon elnevezésű környékén áll, így kertjéből gyönyörködhetünk a csodálatos hegyekre néző panorámában, ahol egyébként medence és jakuzzi is található.

A mesés ház a 60-as években épült, és meglepő módon, egészen 2015-ig a Disney család tulajdonában maradt. Ám most eladó sorba került, és közel 1,1 millió dollárért, azaz megközelítőleg 357,5 millió forintért megvásárolható.

Képek forrása: dwell.com

Nézzük, mit kapunk Magyarországon hasonló árkategóriában!

Ezt a provence-i stílusban felújított, II. kerületi villát például bármelyik Disney hercegnő megirigyelhetné,…

…csakúgy, mint ezt a kissvábhegyi villát.

Ezen a kaposvári, 30 hektáros birtokon borospincét is találunk, aminek a bejárata igazán mesebeli, de a birtokon található erdők és tavak is mesébe illően szépek.

© 2021 (v2.202102)