Csodás házak elbújáshoz a Balaton-felvidéken

Mindenki számára kérdéses, hogy lesz-e idén igazi, strandolós nyár, mehetünk-e, és ha igen, akkor milyen formában a Balatonra pihenni. De függetlenül a szabályoktól: zsúfolt balatoni strandok helyett, most talán érdemesebb a Balaton-felvidéken, kissé elvonultan nyaralni.

A kijárási korlátozás miatt Budapestről és a nagyvárosokból sokan rögtön a balatoni nyaralójukba menekültek, ami miatt viszont korbban felháborodtak a Balaton-parti települések lakói, vezetői.

Lassan két hónapja élünk karanténban, de még a mai napig mindenki számára kérdés, hogy mit hoz a nyár. Vajon később érdemben enyhítenek a korlátozásokon, és tömegek özönlik el a Balatont a nyár második felében, vagy éppen ettől tartva szigorítanak majd? Bármi is legyen a válasz, valószínűleg még nyár végén sem nagyon mer majd az emberek többsége olyan helyre menni, ahol tömeg van. Azaz a balatonparti ingatlan nem biztos, hogy a legjobb választás annak, aki épp nyaralóvásárláson töri a fejét.

A Balatontól északra fekvő Balaton-felvidék annak ellenére, hogy nincs vízpartja, az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert. Egyrészt szép a kilátás a legtöbb pontról, másrészt a tópart 10-15 perc kocsival. Ugyankkor – épp a népszerűsége miatt-, már talán ez sem annyira eldugott hely, itt még találhatunk kevésbé felkapott falvakat. Vagy éppen a felkapottabb településeken is olyan ingatlant, ami a központtól távol, a hegyek lankáin, esetleg szőlőültetvénnyel van körülvéve. Olyan helyen, ahol a legközelebbi szomszéd is vagy 100-200 m-re lakik tőlünk, azaz könnyű betartani az előírt 1.5 méteres “védőtávolságot”… Mai válogatásunkban eldugott Balaton-felvidéki házakat gyűjtöttünk össze.

Kerti konyhával Tagyon

Tagyon a Balaton-felvidék egyik nem túl ismert kistelepülése Zánkától északra. Itt bukkantunk erre a régi Balaton-felvidéki házak hangulatát idéző, de 2002-ben épült kúriára, ami nappali + 4 hálószobájával akár állandó lakhatásra is tökéletes. A kert dísze a kerti konyha, gyönyörű kemencével.

Vöröskőből épített kandallóval Balatonhenyén

Balatonhenye szintén nem tartozik a Balaton-felvidék legismertebb települései közé, így elvonuláshoz igazán ideális, különösen ebben a mesés házban, mely 2 hálószobája mellett egy dupla belmagasságú nappalival is rendelkezik, ahol egy vöröskő kandalló is helyet kapott. Az udvarban egy vendégházat is találunk fürdőszobával, a kerti sütögetésekhez a bazaltból épült kerti kiülő biztosít remek helyszínt.

1 hektár szőlővel Pécselyen

Pécsely a Balaton-felvidék egyik legismertebb települése, de itt is elvonulhatunk a világ elől egy csodás szőlőbirtokra, ahol mellesleg egy luxusingatlan is helyet kapott. A nappali + 3 hálószobás ingatlant minden elképzelhető luxussal felszerelték, udvarán egy medence és napozóterasz is található.

Balatoni panorámás birtok Vászolyon

Vászoly szintén egy ismertebb település a Balaton-felvidéken, de itt is találunk ingatlanokat a hegyoldalban. Ez a gyönyörű ház például Vászoly és Balatonudvari között, az Öreghegyen áll. A 2005-ben épült ház nappali + 5 szobával várja új tulajdonosát, a telken még egy 1847-ben épült pince és présház is található.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter is értékelte a horvát választást

Szijjártó Péter is értékelte a horvát választást

A külgazdasági és külügyminiszter örül a magyar sikernek.

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ezek történtek csütörtök reggelig az orosz–ukrán háborúban.

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Többet szánnak egészségügyre és nemzetpolitikára is.

© 2024 (v2.202102)