Színezd újra, ha már nagyon unod a karantént

A kényszerűen otthon töltött időt, a karantént, a munka és a tanulás mellett a szabadidő szempontjából is eltölthetjük hasznosan; például a lakás helyiségeinek kifestésével. A rohanó mindennapokban lehet, hogy nem jutott idő ilyesmire, most azonban akár egy nap alatt megújíthatjuk nappalinkat, hálószobánkat vagy a lakás más helyiségét. Ráadásul, ha mi csináljuk, sokat spórolhatunk vele. Adunk néhány ötletet, hogyan színezd újra otthonod!

Egy szép szín nagyon sokat dob a lakáson, és végső soron a hangulatunkon is, ami most bőven ráfér mindenkire…

Mivel a trendek jönnek és mennek, ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor a színek hatása és tulajdonságai alapján érdemes válogatnunk. Segítségképpen most mutatunk néhány ötletet és elmondjuk melyik színt hol és miért alkalmazzuk.

A kék egy hideg, ám nyugtató szín, aminek ráadásul az az előnye is megvan, hogy tágítja a teret, így praktikus lehet szűkösebb helyiségekben alkalmazni. Ekkor viszont figyeljünk rá, hogy inkább világosabb árnyalatait válasszuk.

Kifejezetten jó választás fürdőszobába, hálószobába.  Bár ebben a VI. kerületi lakásban, a hálószoba falát kék tapéta borítja, tökéletes színválasztás, mi pedig akár festéssel is elérhetjük ezt az összhatást.

A narancssárga az egyik legvidámabb szín, melynek élénkítő, energizáló hatása van. A narancssárgával éppen ezért óvatosan kell bánni, semmi esetre se használjuk olyan helyiségekben, ahol a pihenésé a főszerep. A napsárga árnyalatok persze tökéletesen passzolnak egy mediterrán otthonba. Emellett a sárga évek óta nagy divat, például szürkével kombinálva. Ugyanakkor, ahogy jeleztük, amennyiben erősebb árnylatokat választunk, akkor csak a fal egy részét fessük le vele.

Forrás:https://hu.pinterest.com/

A zöld egy friss, üde szín, mely nyugtató, harmonizáló hatással bír. A nyugtató hatás mellett a zajokra való érzékenységet is csökkenti így kimondottan érdemes zajos, utcafronti szobákban alkalmazni. Használjuk továbbá a dolgozószobában, a nappaliban, vagy a konyhában. Ebben az V. kerületi lakásban a nappali egyik falát festették le egy mélyebb árnyalattal, ami nagyon elegáns hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Különösen, hogy e színhez passzoló bútorok is kerültek a térbe.

A lila szín a romantika, nőiesség és az elegancia színe is lehet, árnyalattól függően. Ám vigyázzat! Ha túlzottan nagy felületen használjuk a lilát, akkor az melankolikus hangulatot áraszt, főként a sötétebb árnyalatok. Egy finom, mértékkel használt lilás árnyalatnak viszont nyugtató hatása lehet, mely tökéletes például a hálószobába.

Forrás: https://hu.pinterest.com/

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Tavaly a 2022-höz hasonló mértékű veszteség jött össze, de folytatják a hálózat bővítését és a magyar kkv-k termékeinek bevonzását. 

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Bezárta mindkét fióktelepét a leggazdagabb magyar által tulajdonolt 2Rule sportruházatot forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt.

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Egyebek mellett rögzítették a jótállás időtartamát.

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

© 2024 (v2.202102)