Utolsó esély a Balatonon: már csak 4 darab maradt a 15 milliós apartmanokból, privát stranddal

Közvetlen vízparti „home office” a Balatonon, vagy csak menedék a nyárra (is), elérhető áron?! Gondoljuk csak át!

A vidéki korlátozások enyhítése és az egyre melegedő tavaszi időjárás miatt sokunk másra sem vágyna most már jobban, mint egy nyaralóra a Balaton partján.

Kérdés persze, hogy mennyire legyünk óvatosak. Ki merjünk mozdulni, kockáztatva, hogy mások is így gondolkodnak, és ellepik a vízpartot? Merjünk ingatlant vásárolni a nagyobb, zsúfolt Balaton-parti városokban?

Megfontolandó kérdések ezek, de ha biztosra mennénk, egy kisebb település, vagy még inkább egy privát stranddal rendelkező, üdülőparkban található ingatlan most talán szerencsésebb választás lehetne.

A járvány kitörésekor, aki csak megtehette, hogy otthonról dolgozzon, és akinek persze volt a Balaton partján nyaralója, szinte mind kimenekült a nagyvárosokból. A jelenlegi helyzetben nem is csoda, hogy egyre több emberben merül fel az igény egy kis Balaton-parti nyaralóra, ami lehetőleg távol van mindentől, egy dolgot kivéve: a strandtól!

De mégis, hol találunk ilyen ingatlant? És ha rábukkanunk valamely kis településen egy közvetlen vízparti ingatlanra, akkor azt vajon elérhető áron meg tudjuk-e vásárolni, azaz mennyit kell majd ténylegesen fizetnünk?

Bár a kisebb településeken általában alacsonyabbak az ingatlanárak, ez csak részben van így: a vízparti, saját stranddal rendelkező nyaralók még itt is megfizethetetlenek a legtöbb ember számára, kivéve, ha esetleg egy új fejlesztésben sikerül hozzájutnunk egy apartmanhoz, már ha találunk még ilyet.

Az ilyen jellegű apartmanok legnagyobb előnye, hogy a fenntartásuk és karbantartásuk nem jár annyi vesződséggel, mint egy kis családi házas nyaralóé, ugyanakkor egy szállodai szoba kényelmét nyújtják, és a saját strandon pedig csak a többi ismerős-tulajdonostárssal kell osztoznunk, így kényelmesen nyaralhatunk, elkerülve a zsúfoltságot és a vadidegeneket.

Sok helyen – a mostanában bevezetett távmunka során – a munkáltatók számára nyilvánvalóvá vált, hogy az alkalmazottak nemcsak hatékonyabban tudnak otthonról dolgozni, de ha biztosítják a home-office lehetőségét az összes olyan munkavállaló számára, akinél ez kivitelezhető, akkor elég lenne sokkal kisebb és olcsóbb irodákat fenntartani, amin persze sokat tudnának spórolni a munkáltatók.

És mivel ez nekik is érdekükben áll majd, így a jövőben valószínűleg sokkal többeknek lesz lehetősége arra, hogy otthonról, illetve, ha az internet hozzáférés megoldott, akkor akár a Balaton-parti nyaralójukból is dolgozhassanak.

A StrandPark ingatlanfejlesztési projekt II. ütemében mindez könnyen megoldható, hiszen a gyors és szélessávú internet is rendelkezésre áll! Az itt található apartmanok ráadásul egy szállodai szoba kényelmét nyújtják, méghozzá egész évben, és mivel gazdaságosan fűthetőek, a fűtés és a melegvíz fogyasztás pedig egyedi mérőórák segítségével kerül elszámolásra, telefonos applikáció segítségével pedig akár távolról is irányítható. Így az apartmanok jól kihasználhatók, és az év bármely időszakában leugorhatunk a Balaton-partjára kirándulni, korcsolyázni vagy egyszerűen csak nyugodtabb körülmények között dolgozni.

A projekt a gyönyörű Keszthelyi-öböl egy csendes, nyugodt kis településén, Balatonberényben valósul meg, ahol nem kell tartanunk a zsúfoltságtól. Mivel a Balatonon már a múlt hét óta sok helyen kinyitottak a teraszos vendéglátóhelyek, így ha egy kis pezsgésre vágyunk Keszthely csak egy ugrásnyira van, ha a veszélyhelyzet elmúltával, de hasonlóan közel fekszik Hévíz és könnyen elérhető Zalakaros is, ha az ősztől-tavaszig terjedő időszakban is vágyunk egy kis gyógyvizes fürdőzésre.

Nyáron pedig ott van az üdülőpark saját strandja, ami egy hatalmas ősfás parkkal is kiegészül, így lehetőséget biztosít gyakorlatilag bármilyen szabadidős tevékenységhez a projekt területén belül. A beruházó ráadásul számtalan egyéb szolgáltatást is nyújt. Ha kifejezetten befektetés céljából vásárolunk, vagy csak ki szeretnénk adni az ingatlant arra az időszakra, amikor nem használjuk, akkor igény szerint a kiadással járó teendőket is leveszik a vállunkról, ezen kívül a karbantartással járó teendőket is elvégzik, sőt igény szerint akár takarítás is kérhető. A StrandPark saját strandján pedig gyermekmedence, játszótér is kialakításra kerül, valamint gyermekfelügyeletet is igényelhetünk, így itt apartmant vásárolni kisgyermekesek számára is kifejezetten előnyös.

A projekt egyik legnagyobb előnye pedig vitathatatlanul az, hogy itt még akár 15 millió forintos áron is hozzájuthatunk egy apartmanhoz, ami kivételes lehetőség, ha ennél többet nem tudunk rászánni egy balatoni nyaraló megvásárlására, vagy ha kevés megtakarított pénzünk számára biztonságos befektetési lehetőséget keresünk. A StrandPark ingatlanfejlesztési projekt apartmanjai ráadásul nemcsak azért bizonyulnak jó befektetésnek, mert könnyen kiadhatók, hanem azért is, mert közvetlen vízparti elhelyezkedésük révén értékállóak is, ami egy későbbi esetleges eladás során fontos szempont.

Mindenképpen érdemes azonban sietni, és kihasználni a lassan véget érő lehetőséget, ugyanis már alig találunk eladó szabad apartmant ebben a kivételes előnyöket nyújtó Balaton-parti beruházásban, melyben az apartmanokat továbbra is ÁFA kockázat nélkül lehet megvásárolni, mivel azok vételára nem tartalmaz ÁFÁ-t, ugyanis az tárgyi adó mentes.

A fejlesztés II. ütemének az értékesítése azonban gyakorlatilag véget ért, mivel már csak 4 (!) darab STUDIÓ apartman érhető el a II. ütemben. Körbenézve az ingatlanpiacon látható, hogy jelenleg ilyen árszinten nemigen találhatunk másik, valóban közvetlen vízparti projekt ajánlatot a Balatonon. Könnyen belátható tehát, hogy akik 15 millió forint körüli összegből gazdálkodnának vízparti apartman vásárlásakor, azoknak ez az utolsó esélye, mivel a következő, III. ütem értékesítése már jóval magasabb árszinten, 19.88 millió forinttól kezdődik.

Minden csoda véget ér egyszer … ezért is lehet érdemes kihasználni ezt az utolsó, vissza nem térő esélyt mihamarabb, amíg még tart!

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének közreműködésével készült.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

© 2024 (v2.202102)