A csempén túl: csodás fali dekorációk fürdőszobákba

Míg a lakás legtöbb helyiségét előszeretettel dekoráljuk különböző képekkel vagy más fali dekorációkkal, addig a fürdőszobánál valahogy eszünkbe sem jut, hogy ide is kerülhetne valami a csempén kívül.

Pedig egyre inkább irányadóvá válik az a trend, mely szerint a fürdőszobát is szobaként kezeljük, tehát itt is van helye például egy kényelmes fotelnek, szőnyegnek vagy épp egy képnek a falon. Nézzük, mi mindent tehetünk a falra a fürdőszobában!

Egy nagy kép a falon

A legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás természetesen egy kép, amit a falra lehet akasztani, ezek közül azonban sok kisebb helyett, inkább egy nagyot válasszunk.

Színvilágát tekintve kereshetünk olyat, ami visszafogottabb, tökéletesen harmonizál a helyiség színvilágával, vagy olyat is, ami éppen ellenkezőleg élénk színű, így a helyiség fókuszpontja lehet. A legjobban természetesen a kád fölött mutat.

De ebben a siófoki lakásban például a külön mosdóban, a WC fölé került egy kisebb (de a helyiség méretéhez viszonyítva egyébként ideális méretű) kép. Érdemes megnézni egyébként a fürdőszobai polc mozaikcsempével kirakott keretét vagy a mosdóban lévő tükör keretét is, amik szintén megállják a helyüket fali dekorációként.

Növénylenyomatos képek

Ha mégis több kisebb képet szeretnénk, a növénylenyomatos képekkel nem lőhetünk mellé. Ezek a képek különösen illenek a vintage, shabby chic, povance-i, rusztikus vagy trópusi stílusú fürdőszobákba, de a klasszikus vagy modern fürdőszobákban sem mutatnak rosszul. Ráadásul nemcsak megvenni lehet őket, hanem házilag is könnyen elkészíthetők.

„Csempékkel”, de kicsit másképp

Ahogyan a csempék, úgy a legtöbb tányér is porcelánból vagy kerámiából készül. Így a tányérfal dekoráció modern, különleges tányérokból nemcsak a konyha, hanem a fürdőszoba falon is megállja a helyét.

Természetesen a csempéből készült kép is jó választás, ahogyan ebben a gyulai családi házban is látható.

Onyx-szal

Az onyx fal gyönyörű dekoráció, különösen akkor, ha még háttérvilágítást is kap, ahogyan ennek a VI. kerületi lakásnak az egyik fürdőszobájában is látható.

Tiffany üveggel

Jó, ha egy fürdőszobának van ablaka, akár kintről engedi be a fényt, akár csak valamelyik szomszédos helyiségtől választja el a fürdőszobát. A fürdőszoba ablakok természetesen sokszor nem átlátszóak, ezért is jó választás ide a Tiffany üveg, valamilyen különlegesen szép mintával.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája.

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

© 2024 (v2.202102)