A csempén túl: csodás fali dekorációk fürdőszobákba

Míg a lakás legtöbb helyiségét előszeretettel dekoráljuk különböző képekkel vagy más fali dekorációkkal, addig a fürdőszobánál valahogy eszünkbe sem jut, hogy ide is kerülhetne valami a csempén kívül.

Pedig egyre inkább irányadóvá válik az a trend, mely szerint a fürdőszobát is szobaként kezeljük, tehát itt is van helye például egy kényelmes fotelnek, szőnyegnek vagy épp egy képnek a falon. Nézzük, mi mindent tehetünk a falra a fürdőszobában!

Egy nagy kép a falon

A legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás természetesen egy kép, amit a falra lehet akasztani, ezek közül azonban sok kisebb helyett, inkább egy nagyot válasszunk.

Színvilágát tekintve kereshetünk olyat, ami visszafogottabb, tökéletesen harmonizál a helyiség színvilágával, vagy olyat is, ami éppen ellenkezőleg élénk színű, így a helyiség fókuszpontja lehet. A legjobban természetesen a kád fölött mutat.

De ebben a siófoki lakásban például a külön mosdóban, a WC fölé került egy kisebb (de a helyiség méretéhez viszonyítva egyébként ideális méretű) kép. Érdemes megnézni egyébként a fürdőszobai polc mozaikcsempével kirakott keretét vagy a mosdóban lévő tükör keretét is, amik szintén megállják a helyüket fali dekorációként.

Növénylenyomatos képek

Ha mégis több kisebb képet szeretnénk, a növénylenyomatos képekkel nem lőhetünk mellé. Ezek a képek különösen illenek a vintage, shabby chic, povance-i, rusztikus vagy trópusi stílusú fürdőszobákba, de a klasszikus vagy modern fürdőszobákban sem mutatnak rosszul. Ráadásul nemcsak megvenni lehet őket, hanem házilag is könnyen elkészíthetők.

„Csempékkel”, de kicsit másképp

Ahogyan a csempék, úgy a legtöbb tányér is porcelánból vagy kerámiából készül. Így a tányérfal dekoráció modern, különleges tányérokból nemcsak a konyha, hanem a fürdőszoba falon is megállja a helyét.

Természetesen a csempéből készült kép is jó választás, ahogyan ebben a gyulai családi házban is látható.

Onyx-szal

Az onyx fal gyönyörű dekoráció, különösen akkor, ha még háttérvilágítást is kap, ahogyan ennek a VI. kerületi lakásnak az egyik fürdőszobájában is látható.

Tiffany üveggel

Jó, ha egy fürdőszobának van ablaka, akár kintről engedi be a fényt, akár csak valamelyik szomszédos helyiségtől választja el a fürdőszobát. A fürdőszoba ablakok természetesen sokszor nem átlátszóak, ezért is jó választás ide a Tiffany üveg, valamilyen különlegesen szép mintával.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

A Klasszis Média rendezvénye keretében vizsgáljuk a nemzetközi, de főleg a hazai energiakörképet.

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

© 2024 (v2.202102)