Egyszerű dekor ötletek nyárra „staycation”-höz

Vakáció helyett marad az otthoni dekor? Az idei külföldi nyaralásokról most lemondhatunk, és bár a legfrissebb hírek arra utalnak, hogy belföldön azért lehet utazni, biztosan sokan lesznek olyanok, akik ezt nem merik bevállalni. Mint ahogy olyanok is jó páran akadnak majd, akik ezt most anyagi okok miatt nem tehetik meg.

Nekik nincs más választásuk, marad a staycation, ami a karantén után egyáltalán nem hangzik jól, de néhány dekor ötlettel sokkal jobbá tehetjük.

Engedjünk be annyi fényt, amennyit csak tudunk!

Amíg nem köszönt be a kánikula, nyissuk ki az ablakokat, és akár a beltéri ajtók kinyitásával is engedjünk több napfényt a sötétebb helyiségekbe. Ha melegszik az idő, kénytelenek leszünk sötétíteni és éjszaka szellőztetni, ezért használjunk sok fehéret a lakberendezésben, hogy otthonunk ilyenkor is sokkal világosabbnak tűnjön.

Fehér abrosz, fehér kanapé, fehér cserépkályha és egy hatalmas ablak, amin ömlik be a fény ennek a szombathelyi családi háznak az étkezőjében.

Nem kell természetesen most az összes falat fehérre festeni, de a fehér vagy világos színű lakástextilek sokat segíthetnek, és persze jöhet minden, ami kék-fehér, piros-fehér, sárga-fehér stb. csíkos.

Képek forrása: elledecor.com és littlebigbell.com

Dekoráljunk citrusokkal!

A citrusfélék tényleg képesek megidézni a nyarat, ezért jó, ha van egy gyümölcsöstálunk a konyhapulton vagy az étkezőasztalon, teli citrusgyümölcsökkel vagy akár csak nyári gyümölcsökkel. Ha nyáron nem fogyasztunk sok citrusfélét, ezek a gyümölcsök megjelenhetnek a dekorációban is.

Képek forrása: redbubble.net és housebeautiful.com

Virágokkal

A gyümölcsökön kívül a virágok is feldobhatják a lakásban töltött pillanatokat, legyen szó akár egy csokor vágott virágról a vázában, vagy bármilyen kiegészítőről, ami virágmintás.

Vidám színekkel

A gyümölcsökön és a virágokon kívül színekkel is megalapozhatjuk a vidám, nyári hangulatot. Ha a fehér alap már megvan dobjuk fel olyan élénk, vidám színekkel, mint például a sárga, a narancs, a rózsaszín, a korall, a lime vagy a türkiz. Csak ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba.

Képek forrása: housebeautiful.com és pinterest.com

Légies függönyökkel

Felejtsük el a nehéz sötétítő függönyöket! Ha a kánikulában a nagy meleg miatt sötétítünk, erre inkább használjuk a redőnyt, ha nincs redőnyünk, szerezzünk be olyan sötétítő függönyt, ami világos színű, de fényvisszaverő tulajdonsággal bír. Ha otthonunk nem hajlamos a túlmelegedésre, függöny helyett egyéb kreatív megoldásokat is használhatunk, erre az alábbi képek nyújtanak inspirációt.

Képek forrása: housebeautiful.com és homeideasmag.com

Vagy vehetünk egyszerű, fehér, légies függönyöket, amik kint is remekül mutatnak.

Baldachinnal

És ha már légies és fehér anyagokról esik szó, nyugodtan készítsünk baldachint is az ágyunk fölé.

Képek forrása: housebeautiful.com

Vigyük ki a bútorokat!

Kertes házban, azért valljuk be, könnyebb a staycationt élvezni, ezért vigyük ki a bútorokat! És ez nem csak a kerti bútorokra vonatkozik. Gyakorlatilag bármit kivihetünk, aminek nem lesz, kint baja, ami bent nem fog hiányozni, és ami remekül mutat kint. Például egy kanapé a teraszon? De ne féljünk attól se, hogy egy tükröt helyezzünk el kint!

Képek forrása: ifmore.info és siteandinsight.com

Ha pedig se kertünk, se teraszunk vagy erkélyünk, találjunk bent egy kis napfényes sarkot, ahol kerti bútorokkal kerti hangulatot teremthetünk.

Képek forrása: crateandbarrel.com és housebeautiful.com

Tegyük a kerti bútorokat kényelmesebbé!

Ha csak kerti bútort tudunk kitenni, mindenképp tegyük kényelmesebbé néhány vidám, nyárias párnával.

Tengeri kincseket mindenhova!

Elő a korábbi nyaralások során gyűjtött kagylókkal, csigákkal, korallokkal! Dekoráljuk minden helyiséget ezekkel, egyből jobb lesz a hangulatunk, ahogyan ennek a VI. kerületi lakásnak a hálószobájában is látható.

Szerezzünk be egy limonádés üveget!

A limonádés üveg, tele friss limonádéval és citromkarikákkal például konyhánk dísze lehet, mellesleg jóízű frissítőt is kínál.

Képek forrása: crateandbarrel.me és housebeautiful.com

Fessük egyformára a kerti bútorokat!

Nem kell drága kerti bútorokra költenünk, ha felhasználjuk a bent már nem használatos régi bútorainkat. Ha egységes színűre festjük őket, azzal nemcsak új életet adunk nekik, de az összkép is tetszetősebb lesz.

Tegyünk egy pultot a konyha és a terasz közé!

Már, ha a konyhaablak épp a teraszra néz. Ha nem akkor is érdemes a konyhaablakot átadóablakká alakítani, és kívül egy kis kiülős helyet kialakítani.

Képek forrása: housebeautiful.com

Függesszük fel a virágokat!

Sokkal több cserepes növénynek találhatunk helyet a teraszon, ha akasztós kaspókba ültetjük őket. Akár még virág csillárt is készíthetünk így a kinti asztal fölé.

Ennek a délegyházi családi háznak a teraszán is sok virágot felfüggesztettek, és a sarokban még egy kinti kanapét is láthatunk.

Legyen egy hely a kertben, ahová kifeküdhetünk

És ez ne egy strandtörölköző legyen egy polifoamon, hanem valami kényelmesebb, például egy függőágy is tökéletes lehet.

Képek forrása: hammocktown.com és housebeautiful.com

Újítsuk fel az ágyunk fejtámláját!

Vagy készítsünk egyet, ha eddig nem volt. Erre tökéletesek a már említett, világos színű vagy virágmintás anyagok, de egy pálmaleveles is nagyon feldobhatja a helyiséget.

Szerezzünk be egy kerti tust!

Mindegy, hogy vesszük vagy magunk készítjük, de egy kerti tus felüdülés lehet a nyári napokon, és sokkal kevesebb baj van vele, mint egy medencével.

Kép forrása: gardenedit.com

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)