Szigetmonostor: Duna-parti idill Szentendre mellett

Szentendre “külkerületéből” hoztunk most egy kivételes lehetőséget azoknak, akik Budapesthez közeli, ugyanakkor nyugodt, csendes, vidékies lakóhelyet keresnek. A fővárostól fél órányira fekvő, Szentendre melletti, Duna-parti mese-falu, Szigetmonostor éppen ilyen jó hely.

Az elmúlt néhány hétben különösen felértékelődött az otthon és a lakóhely szerepe. Sokan menekülnek a bezártság, a zsúfolt város elől és keresnek egy nyugodt, természet közeli otthont.

Szigetmonostor elhelyezkedése sok szempontból is szerencsésnek mondható. A Szentendre és Göd között elhelyezkedő falu kivételes természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen a sziget a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Biciklire pattanva, vagy a környék egyik tanösvényén sétálva megismerhetjük a Nemzeti Park élővilágát, fürödhetünk a Dunában,- ami errefelé különösen szép tiszta-, de a vízi sportok szerelmesei sem fognak itt unatkozni. Nem véletlen hát, hogy népszerű kirándulóhely a budapestiek körében.

A gyönyörű környezet azonban nem csak a túrázni vágyókat hívogatja, egyre többen költöznek ki a fővárosból és telepednek le ebben a bájos faluban, hiszen Budapesttől elérhető távolságon belül helyezkedik el, ugyanakkor igazi idilli lakókörnyezetet nyújt. A Szentendrei-sziget e bájos falujában találtunk egy gyönyörű családi házat!

Itt ebben a mesebeli falucskában bukkantunk rá tehát a fenti eladósorban lévő családi házra, melynek végében már az imént említett erdő található. A 210 négyzetméteres ház 2 évvel ezelőtt esztétikai és műszaki felújításon is átesett, mikor többek között megújult a teljes elektromos hálózat, új burkolatokat kaptak a helyiségek, valamint a konyhában új bútorok és gépek kerületek beépítésre.

A földszinten tágas nappali, négy hálószoba, két fürdőszoba, konyha, étkező, kamra, valamint háztartási helyiség található. Az emeleten egy irodahelyiség, valamint egy zuhanyzós fürdőszoba került kialakításra, valamint további tér áll rendelkezésre, ami kiválóan alkalmas tárolásra.

A biztonságról telefonról vezérelhető riasztó és kamera rendszer gondoskodik.

A házat körbelelő parkosított udvaron, nagy árnyékot adó fák, sok zöld, kerti sütögető, kút és tároló áll rendelkezésre, sőt az erdőből átjárnak a mókusok, a sünök és a szebbnél-szebb madarak.
Ha mindez nem lenne elég, a kert végében kezdődő erdőben hatalmas sétákat tehetünk, valamint a Duna mindkét ága 15 perces sétával megközelíthető, ahol kirándulhatunk, kocoghatunk, vagy kerékpározhatunk a szinte érintetlen természetben.

A ház melletti szomszédos telken található téliesített vendégház is eladó, így aki szívesen foglalkozna turizmussal, -amire egyébként igencsak nagy a kereslet- itt megteheti.

A ház méretéből és kialakításából adódóan tökéletes otthona lehet olyan családoknak, akik nyugodt, természetközeli életre vágynak, ugyanakkor elengedhetetlen számukra a főváros közelsége. A faluban ráadásul jóhírű, modern bölcsőde, jól felszerelt óvoda és általános iskola is található, a háztól mindössze 10 perc sétára. Számos étterem, büfé, valamint kulturális rendezvények várják az itt élőket egész évben.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)