Matracot a padlóra? Lehet stílusosan is!

Sokan anyagi okokból helyezik a matracukat a padlóra, vagy például egy raklapokból összeállított alacsony keretre, ugyanakkor az alacsony ágy rendkívül stílusos is lehet. Mutatjuk, hogyan lehet belőle a hálószoba fókuszpontja.

Egy alacsony dobogóra

Különösen jól mutathat, ha egy alacsony dobogóra helyezzük, aminek a szélei kilátszódnak. Ez készülhet raklapból, de fából vagy bútorlapból is. A lényeg, hogy a kilátszó szélek miatt az ágy mégiscsak egy kicsit elegánsabb, ráadásul éjjeliszekrényre sem lesz külön szükségünk.

Az egyetlen nehézséget itt talán az okozza, hogy az ágyneműket általában úgy tervezik, hogy az átlagos magasságú ágyról a földre érjenek, így viszont túl hosszúak. Ez azonban nem baj, az ágynemű lelógó részét így is szépen elrendezhetjük a kereten, ahogyan a fenti képen is látható, vagy behajthatjuk a matrac alá, ahogyan ennek a XI. kerületi lakásnak a hálószobájában is tették.

Alacsony belmagasságú szobákba

Az alacsony ágyak nagy előnye, hogy alacsony belmagasságú hálószobákba ideálisak, általuk a belmagasság egy kicsit magasabbnak tűnik. Épp ezért tökéletesek galériákra is, ahogyan ebben az újlipótvárosi lakásban is látható.

Tetőtérbe

Ugyanezen megfontolásból ideálisak tetőtérbe is.

Illetve ablakok alá is tökéletesek.

Ha tárolót is szeretnénk alá

Van, aki nem tudja elképzelni, hogy az ágya ne legyen ágyneműtartós, vagy legalább ágy alatti tárolókat ne csúsztathasson be alá. Attól, hogy az ágyunk alacsony, nem kell erről lemondanunk. Ezt a matracot például egy emelt padlóra helyezték el, ami alatt rengeteg a tárolóhely.

Az olvasólámpák elhelyezése

Ha alacsonyabb az ágyunk természetesen a falikarokat is alacsonyabbra kell szerelni, és ugyanez a helyzet akkor is, ha mennyezetről függő olvasólámpákat választunk.

Külföldi képek forrása: dwell.com


© 2021 (v2.202102)