Fűszerezd meg a nyarat, ilyen színekre fesd idén a konyhát!

A fűszeres színek energiával töltik fel a konyhát, és talán épp ez az, amire idén nyáron szükségünk van. Ez persze nem jelenti azt, hogy az egész konyhát színesbe kell öltöztetnünk, elég, ha az izgalmas színek egy-egy felületen jelennek csak meg, és háttérként használhatjuk továbbra is a jól megszokott semleges színeket.

Trópusi fűszerek

A trópusi zöld és a visszafogottabb, sötét, de matt narancsszín például remek párost alkotnak, különösen, hogy mindkettőnek étvágykeltő hatása van. A zöld egy kicsit visszafogja a narancs ragyogását és együtt nagyszerűen mutatnak egy fehér-világosbarna konyhában.

A narancssárga önállóan, barnával is jól mutat, ahogyan ennek a debreceni lakásnak a konyhájában látható.

Élénk színek

A korall szín meghatározó volt az elmúlt években, de ez a gyümölcsös pirosas-narancsos árnyalata különösen magával ragadó. Remekül illik a meleg fehér árnyalatokhoz, és a kicsit lilás árnyalatú halványszürkéhez is. Ideális, ha ki szeretnénk vele emelni valamit.

Zamatos színek

A málnaszín nagyon fel tud dobni egy egyébként szürke konyhát, így ideális párosítás levendulához és szürkéhez.

Ugyanakkor érdemes figyelni arra, hogy meleg és hideg színekkel egyaránt kombináljuk, ahogyan ennek a debreceni családi háznak a konyhájában is meleg barnával és szürkével látható.

Visszafogottan fűszeres

Az élénk színek után most nézzünk sokkal visszafogottabb fűszeres árnyalatokat. Hogy még mindig a pirosas árnyalatoknál maradjunk, itt van ez a csili paprika szín, meleg tópszínnel és zabkása színnel kombinálva.

Friss, ropogós fűszer színek

A zöld fűszerek, zöldségek, gyümölcsök friss, ropogós színe minden konyhát feldob. Az almazöld vagy a saláták zöldjének színe ideális választás különösen, ha egy kis napsárgával is megbolondítjuk. Ez a két szín akkor tud leginkább érvényesülni, ha hozzájuk háttérnek egyszerűen sima fehéret választunk.

Ennek a siófoki lakásnak a konyhájába ennek a zöldnek a magasfényű árnyalatát választották, itt is látható, milyen remekül mutat fehér konyhaszekrénnyel, és mellesleg a szürke fal, és a nappali padlizsánlila bútorai is remekül illenek az összeállításhoz.

Citrus színek

A vidám, meleg citrus színek, mint a bergamott narancs vagy a citrom sárga nemcsak étvágykeltőek, de a kommunikációt is elősegítik, így hol is lehetnének jobb helyen, mint a konyhában. Fehér háttér előtt ezek a színek is remekül mutatnak.

Élénk és sötét színek

Aki a sötétebb árnyalatokat kedveli, annak biztosan nagyon fog tetszeni ez az élénk sárga sötétebb szürkével párosítva. A piros még kiváló kiegészítő szín lehet melléjük.

Külföldi képek forrása: houzz.com

© 2021 (v2.202102)